Srovnání teplot grafik ATI

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod swarm 12. 7. 2010 15:51

Btw Acer nebyl vždycky špatnej. Zkazil si pověst až při přechodu na šasi Folio (která už byla několikrát nahrazena) a jeden čas problémy se servisem, ale před tím patřil mezi ty lepší. Takže to není zas něco tak extra, že teď se mu zase po stránce kvality daří.
Diagon Swarm - ~460 zrecenzovaných notebooků od 2007
15,6" Acer V15 Nitro - i7-4710HQ, 16GB RAM, 2xSSD, FHD IPS
14" HP EliteBook 840 G5 - i5-8350U, 16GB RAM, 512GB SSD, FHD IPS
14" ThinkPad T400 - C2D T9900, 8GB RAM, 300GB SSD, WXGA+ LED
swarm
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Yankee_VB 12. 7. 2010 18:43

Tak jsem se o tom Aceru bavil s jednim prodejcem a docela me odradil. Tento model pry vykazuje neobvyklou miru vraceni a vymen. Stejne tak se nijak moc nevyjadroval pozitivne o kvalite Aceru.

No budu dumat a o vikendu to rozseknu. Kdyztak svuj pripadny vybrany ntb v nejhorsim pripade vratim po 14 dnech, pokud by byl nejaky problem...

Jen me trochu prekvapuje jedna vec, a to ze (Swarm a Wizaard) mate spickove EliteBook a ThinkPady a zaroven doporucujete hodne lidem na tomto foru takovy orezavatka. :-D (to jen tak na okraj...)
Yankee_VB
Junior

Odeslat příspěvekod wizaard 12. 7. 2010 22:13

Na prodejce tak úplně nedej, obvykle to jsou totální lemplové - nic ve zlém, prodejci, ale je to tak. Odbornost "poskoků" v Electroworldu a známých počítačových obchodů je dost často totožná, bohužel - to jest má zkušenost. Výhodu mají ale jinak v tom, že vidí do reklamací.

Co se ořezávátek týče - lidi je chtějí, tak doporučujeme ty, které se dají, které jsou slušné, aby nebyli nespokojení.

EDIT: Jak to tak po sobě čtu, jsem moc kritický - tím prvním odstavcem nechci říct, že nemůže být pravda, že lidi ty Acery vracejí, spíš ale hodně prodejců postupuje tak, že upřednostňují prémiové notebooky, protože ty ostatní jsou pro ně krámy (ořezávátka) - tak to ale není. Je to o tom, co kdo chce. Ne každý chce ošklivý černý notebook a ne každý ocení výbornou kvalitu zpracování, konstrukce, klávesnice a podobně. Většině lidí stačí, že to funguje a spokojeně leží na stole, popř. se na tom dá i něco zahrát.
Lenovo ThinkPad T420s | HTC 8X | Xbox 360

Lenovo Blog CZ
wizaard
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Yankee_VB 12. 7. 2010 22:59

A co obě věci dohromady? :-) Lze realne udelat kvalitni ntb, ktery zaroven zvladne zakladni hry, a to vse do 25 000 CZK? Troufam si rict, ze mozna ty novy hlinikovy Paviliony, mozna i ten Tvuj Acer.

Kdyz jsem ale treba dnes osahal ten Acer, tak klavesnice se dost podivne prohybala. Naopak treba tenhle Pavilion (http://www.alza.cz/hp-pavilion-dv6-3040ec-d168498.htm) byl pevny jak kamen. Troufam si rict, ze mozna v HP zmenili pristup a vylepsi "renome" tohoto multimedialu.

Abych to ukoncil, rozhoduji se mezi tim HP a Tvym Acerem. Ale je to tezke :oops:
Yankee_VB
Junior

Odeslat příspěvekod wizaard 12. 7. 2010 23:06

Nové Paviliony jsou určitě lepší než ty starší (konstrukčně ale nikdy nebyly špatné, jen se prostě hodně kazily), HP se navíc kasá, že tahle jeho kopie MacBooku Pro je skvělá. Jestli jsou lepší než TimelineX, nevím. Pokud máš možnost si je osahat, udělej to a dej na osobní dojmy a poznatky, když konfigurace je stejná. Navíc Ti nic nebrání notebook vrátit a koupit eventuelně ten druhý.

Lenovo Blog CZ
wizaard
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Yankee_VB 12. 7. 2010 23:09

Nevis, proc se vlastne kazily? (a ty firemni ne)
Yankee_VB
Junior

Odeslat příspěvekod wizaard 13. 7. 2010 07:21

Za prvé - hlavně AMD verze měly špatně navržené chlazení (a v podstatě i špatně navržené konfigurace). Ale proč se kazily? No tak to je přeci zřejmé - prostě levná, nekvalitní výroba, to je celé.

Proč se firemní notebooky nekazí? Je potřeba si uvědomit, že to jsou diametrálně odlišné věci! Obyčejné konzumní notebooky jsou pro výrobce zdrojem zisku a obrovských objemů (vyrábí se jich milióny) = Pavilion (a většina jiných notebooků). Firemní profi stroje jsou do jisté míry chloubou toho kterého výrobce, málo se jich prodá, jsou poměrně drahé, ale samozřejmě o to kvalitnější. V dnešní době se ale tyhle dva trhy trošku prolínají - výrobci, aby prodali a mohli dotovat výrobu prestižních modelů, vyrábí i určité produkty "na pomezí" (ThinkPady Edge, SL; levné ProBooky apod.). Ty bych právě běžným uživatelům doporučoval já, ale pořád platí, že jsou mírně dražší.

Ale to už se silně odkloňujeme od původního tématu o teplotách karet ATI...

Lenovo Blog CZ
wizaard
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Yankee_VB 13. 7. 2010 08:04

Takze pokud bych chtel ProBook s lepsi grafikou, tak jsem v haji... Hry bych treba hral jednou dvakrat do roka, ale chtel jsem aspon mit v grafice potencial do budoucna ("kdyby nahodou")... To asi ale neni moc rozumne, ze? Pocitac by pro me byl konzervativni nahradou desktopu.

Mam zacit novy prispevek? Nerad bych to tu zaplevelovaval svymi plky...
Yankee_VB
Junior

Odeslat příspěvekod wizaard 13. 7. 2010 08:54

Pokud chceš vybrat notebook, pak to asi není úplně vhodné řešit v tématu "Srovnání grafik ATI"...

Jen doplním další zásadní rozdíl mezi profi a konzumními notebooky (multimediály) - profi stroje si většinou navrhuje sám výrobce (třeba takový přelomový ThinkPad X300 vyvíjeli pro Lenovo Japonci skoro 3 roky), multimediály se zadají OEM čínským výrobcům, kteří je dle zadání navrhnou (tam je stěžejní cena) a po schválení a dohodě kvality pak i vyrobí.

Lenovo Blog CZ
wizaard
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Yankee_VB 13. 7. 2010 09:03

Faktem je, ze hry moc nehraji, ale tento novy ntb by uz pro me byl jedinym pocitacem. Doma u rodicu jsem mel klasicky ntb a desktop - a pri přežírání cukrovím o Vanocich mi docela přišlo vhod zahrat si Tomb Raider na desktopu, aniz bych zavaril stary ntb... Tohle je moje trochu stupidni logika... Takze bych se rozhodoval mezi ProBookem a Pavilionem (tj. jen HP diky 15% promo slevam, ktere mam v praci), do 25 000 CZK.

Tedy i ten "Cinany" vyrobeny Pavilion je myslite urcen jako spotrebni zbozi - 2 roky poruchoveho pouzivani, pak koupim novy a porad dokola?
Yankee_VB
Junior

Odeslat příspěvekod swarm 13. 7. 2010 09:12

Yankee_VB: Paviliony jsou přímo založené na tomto obchodním modelu.
Diagon Swarm - ~460 zrecenzovaných notebooků od 2007
15,6" Acer V15 Nitro - i7-4710HQ, 16GB RAM, 2xSSD, FHD IPS
14" HP EliteBook 840 G5 - i5-8350U, 16GB RAM, 512GB SSD, FHD IPS
14" ThinkPad T400 - C2D T9900, 8GB RAM, 300GB SSD, WXGA+ LED
swarm
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Yankee_VB 13. 7. 2010 09:20

Takze HP nema ve sve nabidce kvalitni multimedialni laptopy?

-- 13. 7. 2010 09:48 --

swarm píše:Paviliony jsou přímo založené na tomto obchodním modelu.

A Acery?
Yankee_VB
Junior

Předchozí stránka