Zdravím, pročetl jsem si tu pár témat, které jsou hodně blízké požadavkům, které mám, ale stejně to neodpovídá na všechny mé otázky a tak zakládám téma vlastní.
Nikdy jsem si notebook nekupoval, takže to není zase tak lehká záležitost, zvlášť v dnešní době kdy je na trhu snad miliarda modelů. Chystám se na VŠ - obor informační a komunikační technologie a chtěl bych si k tomu pořídit adekvátní notebook. Vím, že mi řeknete, že 20 tisíc je tak pulka z toho co bych potřeboval, ale tohle je momentálně strop financí které mám na to abych koupil NB. Primárně bude určen na aplikace pracující s počitačovou grafikou (Adobe Programy, Sony Vegas, CAD a ruzné další, co mě čekají na škole). Dál bych si na něm chtěl zahrát i hry, přesněji se mi jedná o Lineage II, Starcraft II, a v budoucnu Guild Wars 2. Neplánuju to hrát na Ultra detaily a ani to nejde, ale mohlo by to aspoň trošku vypadat a fungovat pokud možno bez nějakých záseku atp. K tomu nějake kancelářské aplikace jako MS office.
Co se týče displeje, napsal jsem sice do názvu 17", ale neznamená to, že ho za každou cenu musím mít. Nechám si poradit. Rád bych větší displej, který je dobře čitelný. NB nemusí nutně obsahovat numerickou klávesnici na pravé straně, ikdyž to je asi standard. Provedení NB je mi taky celkem fuk, hlavně aby se to nerozpadlo po dvou jízdách v tramvaji. Budu ho nosit do školy, počítám tak 2-3 týdně a používat doma + jednou za čas dlouhá cesta vlakem. Doma mám ještě stolní počítač (3 roky starý), který budu asi hlavně používat k renderu, ale projekty bych klidně mohl dělat na notesu. Budu určitě používat externí harddisk, takže s přenosem dat by neměl být problém. Momentálně mě nic dalšího nenapadá, jakékoliv dotazy se budu snažit zodpovědět, děkuji za tipy, rady, nápady.