Webdesign a HP ProBook 4525s

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod wdesigner 11. 8. 2010 12:17

Zdravím,
chci si pořídit nový notebook. Zabývám se tvorbou webových stránek, tzn. především potřebuji aby šlapal rychle při spuštění mnoha aplikací současně:
--textový editor
--grafický editor (Photoshop/Gimp)
--zároveň otevřeno několik různých webových prohlížečů
-- + občas ve spuštěné Win ve virtualboxu (protože pracuji v Linuxu)) kvůli Internet Exploreru

Používám připojený externí monitor.

Samozřejmě na tom občas budu koukat na filmy, hry nehraju.

Líbí se mi HP ProBook 4525s http://www.mall.cz/notebooky-manazerske/hp-probook-4525s-wk400ea a chci se zeptat zda je výkon na uvedené aplikace (spuštěné všechny současně) dostatečný, to znamená absolutní plynulost při práci.
Zejména mě zajímá, jestli procesor (1.8MHz) nebude mít problémy, protože jsem četl, že ne všechny aplikace jsou schopny využít více jader (konkrétně 3 v tomto notebooku).

Případně pokud víte o podobné alternativě kolem 15000. Podmínkou je HDMI kvůli monitoru, standardní rozvržení klávesnice (i když většinou používám externí) a aspoň ty 4 GB RAM.

Díky za rady. Několik let notebooky nesleduju, takže nemám moc přehled...
wdesigner
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod wizaard 11. 8. 2010 12:49

Poznámka na úvod - coby webdesigner nemůžeš na pracovní notebook uvolnit víc peněz? :-)

V notebooku pro Tvou činnost potřebuješ hlavně a především výkonný procesor a dost paměti RAM + rychlý disk se taky hodí. Doporučil bych spíš řešení Intel Core i5 nebo i7 (jiná cenová relace; u jednovláknových aplikací jsou podstatně výkonnější než AMD), které by Ti sedly výkonem asi nejvíc. Za 15.000 Kč to ale asi nebude...

Ovšem pokud to s tím výkonem extrémně nepřeháníš, i to, co jsi vybral, v podstatě stačí. Je otázka, jak velký komfort chceš.

Nějaké přenášení hrozí? Mobilita? Výdrž na baterii?
Lenovo ThinkPad T420s | HTC 8X | Xbox 360

Lenovo Blog CZ
wizaard
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod wdesigner 11. 8. 2010 13:32

Ale tak jasně, ta cena až takovou roli nehraje. Když to bude 20 000, tak v pohodě...
Ten 4525s mi prostě padl do oka, má velmi dobrý poměr cena/výkon a v podstatě splňuje všechny parametry, které od noťase vyžaduji (HDMI, rychlý disk, 4 USB, RAM, standardní klávesnice, Linux (respektive neplatím za Win, který bych stejně přeinstaloval Linuxem)).
Spíš mě zajímá, jak je to s tím procesorem, jestli je to opravdu na moje potřeby taková brzda. Jestli jo, tak si samozřejmě rád připlatím za nějaký Intel. Ale teď jedu už 5 let na aceru s AMD Sempronem a pokud mě něco kdy brzdilo, tak to byla hlavně operační paměť a disk (proto jsem oboje zhruba před rokem upgradoval).

Co se týče mobility, tak samozřejmě ho občas budu přenášet, brát na dovolenou atd. Ale výdrž na baterie mi bude ve většině případů stačit kolem nějakých 4 hodin...
wdesigner
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod C3luar 11. 8. 2010 13:40

No nevybral si si zle ale ak by som bol na tvojom mieste a mal toľko peňazí tak si myslím že by som šiel trebárs napríklad do niečoho na tento spôsob.

http://www.alza.cz/acer-aspire-5741-433g32mn-d155935.htm

Ale fakt záleží na tom čo na tom budeš robiť ako povedal wizzard u teba bude dôležitý CPU teda hlavne výpočetný výkon. U grafického tam neviem myslím že by stačila integrovaná grafická karta zvládajúca HD video (akcelerácia)

Ale neviem :-) ty musíš vedieť čo robíš presne a čo k tomu potrebuješ ani to HP nieje zlý výber

EDIT: za 20 000 ,- by som šiel už do :

ACER: http://www.alza.cz/acer-travelmate-5740g-434g64mn-d170248.htm
HP: http://www.alza.cz/hp-probook-6540b-d177296.htm škoda HDMI ale vzhľadom na kvalitu by som to na tvojom mieste uvážil
---------------------------------------------------------------
NB:
>Toshiba Satellite P50B (new 2014)
>Toshiba Satellite A-300 (6 years and still run ...)
>Toshiba Tecra A8 (sweet dreams)
Mob: NOKIA Lumia 625
Auto: Ford Fiesta (MK6)
C3luar
Junior

Odeslat příspěvekod wizaard 11. 8. 2010 13:47

Souhlasím - vybíral bych z ProBooků "b". "Eska" jsou základní lowend modely. U "béček" je daleko lepší konstrukce + nějaké ty kovy. Pokud Intel, jednoznačně ber model s integrovanou grafikou Intel HD, nic víc nepotřebuješ.

HDMI problém není - z DisplayPortu jednoduše redukcí vyvedeš jak HDMI, tak DVI.

Co se výkonu týče a s přihlédnutím k Tvému vysvětlení bych procesor neřešil, opravdu se soustřeď na RAM a disk.

Lenovo Blog CZ
wizaard
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod C3luar 11. 8. 2010 13:53

Veru ako sme tu s kolegom podotkli "b" HP ProBook sú fakt kvalitné stroje a na tvojom mieste a prečítaní ten NB má všetko.

Ak teda trváš na HDMI neviem u mňa by problém nebol a ako napísal wizzard riešil by som to redukciou (atď).

No nič prajem veľa šťastia pri výbere nech sa rozhodneš akokoľvek :-)
---------------------------------------------------------------
NB:
>Toshiba Satellite P50B (new 2014)
>Toshiba Satellite A-300 (6 years and still run ...)
>Toshiba Tecra A8 (sweet dreams)
Mob: NOKIA Lumia 625
Auto: Ford Fiesta (MK6)
C3luar
Junior

Odeslat příspěvekod wdesigner 11. 8. 2010 13:59

wizaard píše:HDMI problém není - z DisplayPortu jednoduše redukcí vyvedeš jak HDMI, tak DVI.

Fajn, to jsem nevěděl.

Díky vám oběma za rady, ještě to všechno zvážím a projdu pár e-shopů...
Každopádně pokud by měl ještě někdo další rady, připomínky, osobní zkušenosti, atd., tak určitě můžete psát dál... :)
wdesigner
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod wdesigner 12. 8. 2010 16:51

Tak jsem se nakonec rozhodl pro HP ProBook 4520s (http://www.alza.cz/hp-probook-4520s-d167230.htm), který má v podstatě schodné parametry jako 4525s, ale procesor je Intel Core i3 350M.
wdesigner
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Yankee_VB 12. 8. 2010 19:42

Mohl bys prosím sepsat nějaké první dojmy? Zajímají mě mimo jiné zahřívání, hlučnost, kvalita zpracování a podobně. :-)
Yankee_VB
Junior

Odeslat příspěvekod lord_styx 18. 8. 2010 09:32

Nevíte někdo jestli existuje verze s core i3 a devítičlánkovou baterií?
lord_styx
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod neme 25. 10. 2010 10:42

ahojte...
chtěl bych se zeptal budu jsi kupovat ntb mam vybraný HP webová stránka http://www.alza.cz/hp-probook-4525s-d184966.htm rád bych hrál nové hry jako je mafie 2 atd... je teto ntb dobry na hry?? předem děkuji za odpověď..... ;-]
neme
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod wizaard 25. 10. 2010 11:20

Uff... Ne, není - je to business stroj = na práci = slabá grafika! Půjdou Ti na tom nové hry, ale bídně.

Lenovo Blog CZ
wizaard
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod neme 25. 10. 2010 12:19

dik
neme
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Proki 30. 10. 2010 17:06

Také dělám především webdesign a programování + do toho ještě studuji posledním rokem VŠ. Hry téměř nehraju (a když už ano tak nějaké starší).

Myslíte si že tento NTB od Gigabyte je dobrá volba? http://www.mironet.cz/gigabyte-m1405m-- ... +dp112906/

Nikde jsem zatím nenašel žádnou recenzi, ale poměrem cena/výkon to je podle mě dobrý kousek. Jediné čeho se obávám je kvalita šasi a nebo slabého výkonu procesoru. Jak jsou na tom CPU se sníženou spotřebou?

Nebo byste spíš doporučili něco jiného (ale max kolem 20 000 Kč)?
Proki
Junior

Odeslat příspěvekod wizaard 31. 10. 2010 22:01

CULV procesory jsou naprosto dostatečné na vše krom výpočtů trajektorie rakety při průletu tornádem. O Gigabyte se nic moc neví, ovšem zůstal bych v tématu, které se tomu teď věnuje (zde).

Lenovo Blog CZ
wizaard
VIP uživatel