HP, Acer, 15,6", 15-17k bez DPH, kvalita, 3h+, Mafia2/GTA4

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod VeeKey 31. 8. 2010 09:00

Zdravím,

chci si koupit notebook značky HP konkrétně tento:
HP ProBook 4520s (WD860EA#ARL)

Má otázka zní, zda-li stačí grafická karta ATI Mobility Radeon HD 4330 na nové hry jako je Mafia 2 (nativní rozlišení 1366 x 768) aspoň na střední detaily...

Nebo třeba GTA IV a podobně.
Chci na tomto notebooku hrát občas hry, ale užít si to :-)

Má teda grafická karta dostatek výkonu?

Doplněno od tazatele:
Úhlopříčka: 15,6"
Výdrž: okolo 3 hodin nebo více
Použití: photoshop, vegas, corel draw, rendering a hry (mafia 2, gta iv atd)
Hmotnost: nehraje roli
AMD/INTEL: intel
Peníze: okolo 15-17 000 bez dph (radši připlatím za vyšší výkon a kvalitu)
Akceptovatelné značky: HP, ACER
Požaduji: kvalitní šasi a bezproblémový chod
Naposledy upravil wizaard dne 31. 8. 2010 11:19, celkově upraveno 4
Důvod: Upraven název tématu na konkrétnější.
VeeKey
Junior

Odeslat příspěvekod wizaard 31. 8. 2010 09:35

Jednak, na výkonnostní srovnání grafik jak ve hrách, tak benchmarcích, je tu hned na úvodní stránce oddělení Notebooky nahoře, takže v tomhle smyslu se mi ani nechce odpovídat. Taky neuškodí přečíst FAQ - Notebooky.

Dále - HP ProBooky jsou základní business (= pracovní) stroje, pak nevím, proč po nich chceš hry...

No a na závěr - na lowendové HD4330 si určitě nic nového rozumně nezahraješ, u GTA IV budeš muset buď snížit rozlišení, nebo drasticky stáhnout detaily (přes medium se nedostaneš ani náhodou). To samé platí i o hrách jako Mafia II apod.

viewtopic.php?f=907&t=1116380&p=7564008
Lenovo ThinkPad T420s | HTC 8X | Xbox 360

Lenovo Blog CZ
wizaard
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod VeeKey 31. 8. 2010 09:57

Jaký notebook bys doporučil, aby tam člo GTA IV a mafie 2?
Cenová relace stejná jako zmiňované HP.

Lenovo ani Asus nepřichází v úvahu (asus právě jde na 4. reklamaci)
VeeKey
Junior

Odeslat příspěvekod 5h1nj1 31. 8. 2010 10:08

Je to pracovni notebook. Naprosto nevhodny na hrani cehokoliv novejsiho. Jdi do neceho alespon s geforce 310, ATI 5450, nebo ATI 5650.

edit: Mafii 2 jsem zrovna nedavno hral na Sony VAIO F12M1E a bylo to docela fajn. Samozrejme bez plne fyziky a vyhlazovani. Nenapsal jsi ovsem cenovou relaci, jestli jsem to nekde neprehledl.
5h1nj1
Junior

Odeslat příspěvekod VeeKey 31. 8. 2010 10:15

Teď jsem koukal na tohle:
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 12K30CEXJK

Cenova relace je kolem 15 000 bez dph
Chtěl bych ale notebook, který je spolehlivý a nepíská a to si u aceru nejsem jist (bude to podobné jako asus).
VeeKey
Junior

Odeslat příspěvekod alfah4ns 31. 8. 2010 10:25

Na GTA4 a Mafii 2 je tenhle stroj slabý.
HD5470 je lowendová karta a počítej s low detaily.
Kdybys dokázal dát 1k navíc, můžeš vzít Acera 3820tg s HD5650 (o teplo se neboj, má dvouokruhové chlazení, na úkor mechaniky, takže se nepřehřívá)
.
alfah4ns
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod 5h1nj1 31. 8. 2010 10:29

Jo, ten uz je docela v pohode, ale 5650 by byla fakt lepsi. V tehle cenove relaci samozrejme nepocitej s nejakym vetsim hernim vykonem. Nevim, co myslis piskanim, ale pravda je, ze kvalita "dilenskeho" zpracovani bude u Aceru podobna jako u Asusu. Neco lepsiho si ale za tyhle penize moc dovolit nemuzes.
5h1nj1
Junior

Odeslat příspěvekod VeeKey 31. 8. 2010 10:35

Já teď mám asus X52F a jde na 4. reklamaci.

Nejdřív že píská - vrácení, že neví co s tím
Tak po 3 mesících posílám znovu - výměna základovky
přišel domu a nešla wifi - výměna wifi modulu
a teď nejde mechanika - už je objednanej svoz

Takže asus nemůžu doporučit
Teď ještě k tomu na bráchovo N61VG je celej jeden sloupec pixelů zelený, takže půjde taky na reklamaci.

Už mě fakt nebaví neustále zálohovat a formátovat pc, potom balit atd.

chci si koupit notebook, který bude fungovat a nebude muset na reklamace.
Toho se nebojím u HP, ale jak říkáte, tam si zase nezahraju :(
chjo...

to 5h1nj1: píská při provozu na baterku i na adaptéru vysokofrekvenčním zvukem. Bolí z toho hlava...
VeeKey
Junior

Odeslat příspěvekod alfah4ns 31. 8. 2010 10:51

VeeKey:
nj, ono se občas stane, že něco píská. Na to ti můžu říct jen jedno, a to vem to přes internet jako fyzická osoba, budeš mít právo na vrácení bez udání důvodu do 14 dní. Pak už jen doufat, že nezačne pískat později.
.
alfah4ns
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod VeeKey 31. 8. 2010 10:52

Musim to vzít na fimu :-) tudíž jako právnická osoba

Co si teda myslíte o acerech? Zlepšili se s touto řadou?
Notebook nosim každou chvíli někam :) nebude ležete na stole - samozřejmě ho nosím v brašně...
VeeKey
Junior

Odeslat příspěvekod alfah4ns 31. 8. 2010 10:57

zlepšily se určitě, osobně je řadím mezi multimediály v této ceně jako jedny z nejlepších. (Samozřejmě business třída je jinde, ale tam by sis určitě nezahrál, ne za tyto peníze).

Jestli to často taháš, tak ale určo menší, ta 13ka (3820) je ideál. není to ještě příliš malé na pohodlnou práci a není to ani velké , aby to překáželo při nošení. Nehledě na to, že když máš stejnou konstrukci, menší notebook je pevnější, protože na jeho tělo působí menší momenty.
Krom toho přepínatelná grafika. Za tuto cenu lépe asi nekoupíš, s těmito požadavky.
Samozřejmě pokazit se může cokoliv... I Thinkpad za 100k...
.
alfah4ns
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod VeeKey 31. 8. 2010 11:00

chci opravdu 15,6" :) a chci numerickou klávesnici. To u 13,3" nejde...

Takže jakej acer koupit? Stačí mi název a já si ho najdu
VeeKey
Junior

Odeslat příspěvekod 5h1nj1 31. 8. 2010 11:02

Jo takhle. Piskat muze z ruznych duvodu, to by se muselo videt. Normalni vlastnost to neni. :)
Asus nema nijak zasadne vyssi pocet reklamaci, nez ostatni znacky v podobnych cenovych relacich. Spis naopak. Mas holt smulu. Baleni a odesilani pri reklamaci se vyhni nakupem u mistnich spolehlivych prodejcu.
Btw, HP na tom je s poruchovosti opravdu spatne. Tady je slusny prehled:
http://www.engadget.com/2009/11/17/lapt ... -hp-fails/
Neni samozrejme 100% objektivni a vserikajici, ale pro hrubou orientaci staci.
5h1nj1
Junior

Odeslat příspěvekod wizaard 31. 8. 2010 11:04

VeeKey: Obtěžoval ses vůbec s jakýmkoliv čtením FAQ nebo hledáním na tomhle fóru? Silně pochybuju! Témat jako tohle tu je spousta - všichni chtějí kvalitní notebook na hry téměř zadarmo - ne, tak to vážně nefunguje.

Nejprve si uvědom, co chceš, v čemž Ti jednak mohlo pomoct i předchozí fiasko s ASUSem, ale hlavně Ti v tom pomůže FAQ této sekce fóra. Pak zkus trochu hledat a možná nás ani nebudeš potřebovat. Už mě unavuje, jak každý přijde, že má tolik a chce toto, aniž by zapojil vlastní invenci a četl pracně vytvářené návody a informační stránky, které právě pro podobné případy vznikly!

Nehledě na to, že jsi strašně nekonkrétní a vážně někde na půli rozhodování - nepíšeš, co má notebook vydržet. Kolik má vydržet na baterii. Na začátku jsi ani nenapsal cenu. O konkrétním použití tady taky celkem úspěšně mlžíš - spíš chceš asi něco na vše, kde opět narážíme na naivitu 15.000 Kč bez DPH... Informace z Tebe lezou jako z chlupaté deky...

viewtopic.php?f=907&t=1120535
viewtopic.php?f=907&t=1119601
viewtopic.php?f=907&t=1120251
viewtopic.php?f=907&t=1110116
viewtopic.php?f=907&t=1119977
viewtopic.php?f=907&t=1119628
viewtopic.php?f=907&t=1119926
Lenovo ThinkPad T420s | HTC 8X | Xbox 360

Lenovo Blog CZ
wizaard
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod VeeKey 31. 8. 2010 11:10

Takže:
Úhlopříčka: 15,6"
Výdrž: okolo 3 hodin nebo více
Použití: photoshop, vegas, corel draw, rendering a hry (mafia 2, gta iv atd)
Hmotnost: nehraje roli
AMD/INTEL: intel
Peníze: okolo 15-17 000 bez dph (radši připlatím za vyšší výkon a kvalitu)
Akceptovatelné značky: HP, ACER
Požaduji: kvalitní šasi a bezproblémový chod

PS: notebooky normálně kupuji sám, bez dotazů, ale jelikož jste zkušenější, tak se ptám zde - ano nejsem BFU, umim s počítači hodně dobře, takže ze mně nedělejte blbce prosím... ;-)
VeeKey
Junior

Další stránka