Tichý NTB 15" - internet, filmy (3+ hod.)

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod xcmaniax 13. 9. 2010 08:13

Ahoj! Začínám uvažovat o koupi nového notebooku na domácí použití. Zatím máme starší notebook od HP, u kterého nás začíná rozčilovat neustále běžící větrák. Po dokončení školy jsem zjistil, že v 95% používáme NTB jen na internet, skype, hudbu a filmy. Takže moje požadavky jsou tichost, HDMI a aby utáhl full HD (dneska už ti snad integrované grafiky umí). Na filmy NTB připojíme k TV, takže velikost displeje nemusí být 17", optimum asi 15 (širokoúhlé) - prostě jen na internet. Uvažoval jsem i o některém Macu, ale co vím, tak nemají HDMI výstup, škoda. Bylo by fajn, kdyby baterka utáhla celý film (tak do 3 hodin), abych nemusel přemisťovat i zdroj k TV. Velmi důležitý je také design. Cena řekněme někde do 25 tisíc.
Naposledy upravil wizaard dne 13. 9. 2010 14:53, celkově upraveno 1
Důvod: Upraven název tématu na konkrétnější.
xcmaniax
Junior

Odeslat příspěvekod wizaard 13. 9. 2010 15:04

V tomhle dobře poslouží nějaké CULV nebo i klasické notebooky s integrovanou grafikou. U CULV je pak výdrž 3 hodiny na film silně reálná. Takže osobně bych volil něco s Intel Core 2 Duo SU7300/9400 a integrovanou Intel X4500MHD s HDMI výstupem.

Problém je ovšem v tom, že dnes už to je v 15" s CULV celkem problém - všechno už se dělá s plnokrevnými Core i3/5. Takže bych klidně pouvažoval nad něčím business - za 25.000 Kč jsou třeba HP ProBooky "b" s velmi dobrou kvalitou. No a pak tu jsou nějaké ty multimediály (třeba Acery TimelineX s integrovanou grafikou budou hluboko pod 20.000 Kč).

Ale jinak, kromě té výdrže, tohle zvládne 90% notebooků na trhu...
Lenovo ThinkPad T420s | HTC 8X | Xbox 360

Lenovo Blog CZ
wizaard
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Eketi 13. 9. 2010 15:09

Já jen dodám, že pokud chceš fakt Maca, tak se dá pořídit redukce z Minidisplay port na HDMI + 3m kabel za necelých 650kč a Bílý Macbook stojí 24 000kč+/-.

Jen přiznám se, že nevím, jestli to minidisplay port na hdmi je plnohodnotný nebo ne, pokud nějkdo ví, také děkuji za odpověď
Eketi
Junior

Odeslat příspěvekod xcmaniax 14. 9. 2010 10:28

Díky za reakce! HP Pro book mám jako služební, cca rok starý a HDMI do nich ještě nedávali - ale větráček jede skutečně jen výjmečně. Jestli u 90% NTB na trhu neběží větráček při surfování na netu tím líp, to jsem netušil. Myslím, že s tím Macem by byl problém, že ta redukce by nepřenášela zvuk, takže by to bylo jako teď - dát ntb na zem před tv, zapojit kabel na obraz, dotáhnout zdroj a repráky ntb na max:-). Jedeme za měsíc do USA, tak by byla možnost ho koupit i levněji, ale zase s US klávesnicí.
xcmaniax
Junior

Odeslat příspěvekod swarm 14. 9. 2010 11:12

xcmaniax píše:Jestli u 90% NTB na trhu neběží větráček při surfování na netu tím líp...
To ani náhodou. V ceně do 25 tisíc bde takových notebooků imho minimum (<20%). Vycházím z toho, co mi chodí na recenzi. Opravdu tiché notebooky se hledají dost špatně.
Diagon Swarm - ~460 zrecenzovaných notebooků od 2007
15,6" Acer V15 Nitro - i7-4710HQ, 16GB RAM, 2xSSD, FHD IPS
14" HP EliteBook 840 G5 - i5-8350U, 16GB RAM, 512GB SSD, FHD IPS
14" ThinkPad T400 - C2D T9900, 8GB RAM, 300GB SSD, WXGA+ LED
swarm
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Eketi 14. 9. 2010 12:43

to xcmaniax
Minidisplay port pouští audio i video.

Včera jsem se na to zeptal, ale následně i zjistil viz: viewtopic.php?f=957&t=1122077 a máš to i s videem.
Eketi
Junior

Odeslat příspěvekod xcmaniax 14. 9. 2010 13:06

Ok díky. Začínám o tom Macovi uvažovat - MacBook pro 13 palců. Jestli ten kabel zvládne i audio bylo by to fajn. Dlouho jsem se přechodu na Mac bránil, hlavně kvůli nutnosti speciálních programů (CAD atd.), ale nyní používám hlavně služby od google s Androidem (kontakty, mail, kalendář..) - a na to stačí jen prohlížeč. Rád bych od uživatelů Macu slyšel, že bez nějakých potíží zvládne toto:
- filmy (AVI se srt. titulky), HD ripy, torrenty (:-))))) )
- české znaky (samozřejmě ne vytištěné na klávesnici) u verze koupené v USA
- otevřít a editovat office soubory

No asi si půjdu přečíst nějaký článek o přechodu na Mac:o)
xcmaniax
Junior

Odeslat příspěvekod Nargon 14. 9. 2010 13:11

Ja mam notebook Asus UL50VT, obsahuje CULV procesor Intel Core2Duo SU7300(1.3GHz diky turbu taktnute na 1.7GHz). Integrovana grafika Intel 4500MHD zvlada DXVA akceleraci, takze prehravat fullHD filmy neni problem. Pripadne se da prepnout na nVidia grafiku G210M, kde akcelerace funguje taky. HDMI port tady je taky.
S vydrzi je to v pohode. internet a kancelarskou praci to bez problemu zvladne po dobu 7h 30m. Filmy jsou trochu narocnejsi, ale 5h to bez problemu utahne.
A s hlucnosti jsem spokojeny. Slyset je jen lehke sumeni. Vetracek jede trvale, ale jen na nejakych 100 rpm. A jen pri velkem zatizeni se roztoci na 2200 rpm a tam uz je trochu slyset.
Cena je momentalne cca 17.6 tisic.
Ale co se designu tyce, tak nevim zda vam bude vyhovovat. Je temer vsude leskly. Tj leskly display, leskle plasty, leskle kovove viko, jen zespodu je matny plast.
Kdyztak ho najdete tady: http://www.asus.as/asus-ul50vt-xx038v-1 ... -w7hp.html
Desktop: Ryzen 7 1800X (3.95GHz, 1.35V), Asus Crosshair VI Hero, 16GB DDR4 Ram (3200MHz), 128GB SSD + 3TB HDD, Nvidia GTX 1080
Notebook: Asus UL50VT 15.6" (SU7300@1.7GHz, 4GB ram, 500GB HDD, Intel GMA 4500MHD + nVidia G210M, dlouha vydrz cca 7+ hod)
Nargon
Moderátor