Pomalý netbook Acer z Mountfieldu přítelkyně

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod zivan 30. 9. 2010 09:23

swarm píše:Nainstaluj flashfire.

Zda se mi, ze v tom diskutovani tu zapadl rozumny prispevek od Swarma. Tak pridavam jeste clanek s popisem :)

FlashFire urychluje netbooky s pomalými SSD
Motorola Edge 20; HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
zivan
Junior

Odeslat příspěvekod oooooooooo 30. 9. 2010 09:39

Ani nezapadl - myslím že jsem sem mu snažil polopaticky vysvětlit kde je problem.
Kód: Vybrat vše
Jde o to co za SSD tam je - schvalně co tam asi bude v zázraku od Mountfieldu?

A Linuxy, tedy i Ubuntu se dá nainstalovat a provozovat i z této USB. Tím by se taky mohlo vše urychlit...

Nejsou linuxy jako linuxy když už mam citovat,ubuntu je pro provoz z flashky zcela nevhodné a nebojte se toho že jina distribuce vypadá jinak.Chápu že 99 procent lidí se setkalo jen s mutacemi na UBUNTU ale pokud z flashky tak distribuci ktera toho že jede z flashky využije - Ubuntu to fakt není...ta zavilost s níž když linux tak ubuntu a to i tam kde je to nesmysl mně udivuje.podotýkám že s ním mam celkem zkušenosti od raných verzí,putoval jsem po trase Debian,Ubuntu ,Debian převažně.
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod wizaard 30. 9. 2010 11:08

Obtěžoval se někdo vzít v potaz radu swarma? Ano, Windows XP mají obecně s SSD problém, FlashFire by mohl pomoct. Jeden tu plácá přes druhého a jediný příspěvek, který opravdu může pomoct, zanikl.

EDIT: Aha, tak zivan už taky zareagoval.
Lenovo ThinkPad T420s | HTC 8X | Xbox 360

Lenovo Blog CZ
wizaard
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod martas38 30. 9. 2010 11:36

Místo ubuntu bych tam zkusil hodit Slax, pojede celkem svižně a je dělaný na flashku. I když mnohem lepší volba je přítelkyni opatrně vysvětlit, že z lejna bič neuplete, windows XP na tomhle nikdy nepojedou solidně a pořídit nějakou lepší mašinu.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod oooooooooo 30. 9. 2010 11:47

Problem maji levne stare ssd s jistym typem řadiče na XP.Samozřejmě jde to klidně podat tak že problem mají XP a je to obecně taky pravda..V tom připadě doporučuji zkusit ssd disky nové s jiným řadičem klidně na XP.Rozdil bude celkem jasnej.Jinak rozdilem mezi Seven a XP je msahci.sys mimochodem,daný odkaz na flashfire nemá NIC společneho s tim v čem je rozdíl v připadě ssd u Seven a XP.Ta hračka je i pro Seven pochopitelně takže snad není třeba vysvětlovat že s řekněme obecným problemem XP a ssd nema lautr nic společneho.Ten se řeší jinou věcí pokud mate třeba ty první intelacký generace.To jenom na vysvětlenou že jste smíchali dvě věci -vlastnost XP ve spojení s ssd a flashfire to co řeši v souvislosti se staršími ssd.
Místo ubuntu bych tam zkusil hodit Slax, pojede celkem svižně a je dělaný na flashku.

Jede vic než svižně,obzvlaště se zminovaným parametrem co jsem psal někde výše když si ho člověk nastaví,potom ale pomalej startuje než normalně, na druhý straně je rychlejší než rychlý.Když pravě tady to dílo vím že budu mít v ruce jdu k tomu automaticky s flashkou už,celkem není co řešit potom.
Naposledy upravil oooooooooo dne 30. 9. 2010 11:58, celkově upraveno 1
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kopcak 30. 9. 2010 11:52

nějak netuším proč tady diskutujete o Xpčkách když jsem psal že tam má Win7 Home .. ale díky za rady.. raději to něchám tak jak to je a budu se snažit ji přemluvit k novému ntb :) .. jinak zkusím ten FlashFire :)
SDH Radkova Lhota * Nokia N97 mini CFW v.4.0F Hacked * HP Probook 4510s - WIN7 x64
kopcak
Junior

Odeslat příspěvekod oooooooooo 30. 9. 2010 12:01

Protože v X-tem přispěvku se kdosi zminil že XP si s SSD nerozumíé,to že jsem poznamenal že primarně to není ten problem že problem je starééé ssd už nikdo nebral v potaz protože to bud přehlidli nebo neví.
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kopcak 30. 9. 2010 12:49

tak jsem naistaloval ten Flashfire a opravdu, pripadne mi to hnohem sviznejsi, jestě zkusím prikoupit tu ramku a disk menit nebudu, koupí si externi usb disk, ji to staci :) ... njn ja si toho vsiml jelikoz jsem to procital vsechno abych se dozvedel nejakou rozumnou radu :)
SDH Radkova Lhota * Nokia N97 mini CFW v.4.0F Hacked * HP Probook 4510s - WIN7 x64
kopcak
Junior

Odeslat příspěvekod karlos00x 30. 9. 2010 13:08

a ted kdyz o tom premyslim, v uvodnim postu je psane o 512MB RAM a tady pak pises, ze nikoliv XP ale ze jsou tam W7 home? to by totiz vysvetlilo mnohe!!!
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod alfah4ns 30. 9. 2010 13:44

Jak už jsem jednou psal, 512MB by bylo i u Xp už docela na pováženou, dneska není problém, aby prohlížeč sežral 200MB RAM, +OS a máš to plné.

u sedmiček to platí tím více. Na 1GB se už dá jakž-takž pracovat, i když to není úplně optimální (nějakej magor, který vybíral PC, nahodil 1GB RAMky do jedné školní učebny, kde se dokonce dělaly analýzy v Ansysu, ještě že to nebyla naše katedra... :D ), ale je to fakt asi tak nějak přijatelné minimum pro tento systém.
Takže Flashfire tam už máš, ještě tu ram a bude to ještě o kousek lepší.
.
alfah4ns
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod BigT 30. 9. 2010 14:03

kopcak píše: koupí si externi usb disk, ji to staci :)

No a neni lepsi nez kupovat externi disk, vrazit tam normalni disk? Treba Seagate Momentus 5400otacek
PC: PC: Intel i5 8400, Asus ROG Strix B360‑G , 16GB Kingston HyperX, SSD Adata SP920+WD Blue 1TB, GIGABYTE GTX 1050 OC 2G, be quiet! Pure Power 10, CM Elite 333, LG IPS235P 1920x1080

NTB: HP 430 G5

Mobil: Samsung A52s 5G
BigT
Junior

Odeslat příspěvekod kopcak 30. 9. 2010 16:22

nene není jelikož takhle nebude muset kopirovat data z ntb do stolniho pc doma .. a bude mit vse pohrovade :) ..
Naposledy upravil wizaard dne 30. 9. 2010 17:09, celkově upraveno 1
Důvod: Není nutné citovat poslední příspěvek.
kopcak
Junior

Odeslat příspěvekod zivan 30. 9. 2010 16:53

BigT píše:No a neni lepsi nez kupovat externi disk, vrazit tam normalni disk? Treba Seagate Momentus 5400otacek

Kdyz ti nevadi "drobna" uprava zakladni desky, kdy tam musis pripajet SATA konektor, vyzkratovat odpor, vylamat par prekazejicich plastu a uchytit disk...tak je to pak lepsi :D

Acer Aspire One: 8GB SSD za 160GB HDD
Motorola Edge 20; HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
zivan
Junior

Předchozí stránka