HP ENVY vs Business stroje

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Beast899 19. 11. 2010 17:53

Včera jsem čistou náhodou narazil na tenhle notebook http://www.alza.cz/hp-envy-14-1190ea-d186413.htm a rázem se stal mím kandidátem číslo jedna na koupi. Jenže tady v ČR o něm není moc informaci.... vlastně jediný, kdo ho nabízi je alza a to pouze ve 14" provedení a s nízkým rozlišením displeje. A tak jsem se chtěl zeptat, kdyby tady náhodou byl někdo kdo ho třeba má, nebo měl možnosti si ho osahat, jak je na tom kvalitativně v porovnání třeba s Business notebookama od HP který tady tak chválíte, nebo třeba s Thinkpadem T410 a jestli můžu počítat s tím, že se k nám někdy dostane verze s rozlišením 1600x900... Kdyžtak díky za info....
Beast899
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod wizaard 19. 11. 2010 18:12

Viděl jsem jen video z jakéhosi veletrhu, na kterém ho HP představovalo. Reportér ho vzal do ruky a už v tu chvíli jsem věděl, že je to jen nový Pavilion - kroutí se a kroutí... ;-)

Přestože jsem ho v ruce neměl, jsem si stoprocentně jistý, že s business (ProBook 6450b) či profi business (ThinkPad T410) se to určitě srovnávat nedá. To ale dá i logika - konzumní notebooky nikdy nejsou tak kvalitní jako business.
Lenovo ThinkPad T420s | HTC 8X | Xbox 360

Lenovo Blog CZ
wizaard
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod em.tom 19. 11. 2010 21:25

Ahoj, Envy se mi taky strašně líbí. Naživo jsem ho neviděl, ale nějakou dobu jsem uvažoval o nákupu z USA. Jak jsem na něho byl natěšený, moje nadšení ale opadlo po jednom telefonátu na HP, kde mi pán tvrdil, že každá pobočka HP je samostatná a poskytuje záruční servis jen na počítače, které prodá, takže notebook koupený v USA jde servisovat jenom v USA. Mezinárodní záruku HP na modely Envy neposkytuje a ani se prý nechystá. BTW až se vynadíváš na Alzu, podívej se, jaké konfigurace (a hlavně, za jaké ceny) se prodávají ve Státech (mě osobně při tom pohledu opouští chuť tady nějaký počítač vůbec pořídit).

Nakonec to dopadlo tak, že čekám na Sandy Bridge v HP Probook bčkové řady nebo na nějakou akci na Elitebook.
HP Elitebook 8440p + Intel 320 80 GB = Silent power in the package made of magnesium and aluminium :-)
em.tom
Junior

Odeslat příspěvekod Beast899 19. 11. 2010 23:19

Tak jestli je to tak "nekvalitní" tak to asi nic... Myslel jsem si, že když to má hlinikový tělo a je to tak drahý, tak by to mohlo být aji kvalitní.... Do T410 nechcu jít ze dvou důvodů.... A to proto, protože jsem se dočetl, že do Ultra bay slotu nemůžu dát baterku (nechápu proč) a ještě jsem kdesi četl, že tam mají začít dávat nějaky Nvidie s optimusem.... Tak by me asi naštvalo kdybych to tet koupil a za pul roku vyšli novy modely s plnohodnotnyma kartama (tet nemyslim quadro)

em.tom píše:Nakonec to dopadlo tak, že čekám na Sandy Bridge

A kdy se má dostat Sandy Bridge do notebooků? Bude to do konce tohoto roku? A kolik to asi přinese výdrže (ten 32nm postup u intel HD)?

Jo a nevíte náhodou, jak je na tom ta nová roll cage u T410? vydrželo by to třeba tohle? http://www.youtube.com/watch?v=kQqMKkv69I4
Beast899
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod alfah4ns 19. 11. 2010 23:29

Nové T jsou na tom asi jako bývalé T43.
Kouli bych nezkoušel, ale o ntb bych se nebál.

32nm - těžko říct, buď o něco klesne zahřívání (menší plocha čipu) a spotřeba (to bude v rámci celého ntb pár procent), nebo možná (dle mě pravděpodobnější)budou o trochu výkonnější procesory se spotřebou a zahříváním na úrovni stávajících. Každopádně zatím můžeme vést pouze dohady...

grafiky - bůh ví...
.
alfah4ns
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod Beast899 19. 11. 2010 23:44

alfah4ns píše:Kouli bych nezkoušel, ale o ntb bych se nebál.

Takže tohle vpoho? http://www.youtube.com/watch?v=-CrpUU3cCPE
Beast899
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod wizaard 20. 11. 2010 11:51

Jednak - je problém si přečíst recenzi na T410?

Jinak ano - T410 má stejnou konstrukci (až na víko) jako minulé generace ThinkPadů. Na mě ten notebook udělal velice dobrý dojem a hořčíkový plát v displeji jsem přestal řešit - pořád je víko lepší než u běžných notebooků, a to znatelně. Jinak žádné plíšky na ostatních noteboocích nefungují jako RollCage, ani jako RollCage nové generace (viz. Pavilion, Envy nebo HP ProBooky).

Co se ThinkPadů a technologie Optimus týče - psal jsem to už v jiném tématu, teď se Optimus v ThinkPadech nasazuje. Z jednoduchých důvodů - dostatečné přípravy a testování (o tom jsem ale také psal v jiném Tvém tématu).

EDIT: A pokud jde o UltraBay baterie v ThinkPadu - Lenovo je vypustilo proto, že přidávaly jen malé množství času navíc (3článek), a tak po vzoru ostatních výrobců přišli se Slice bateriemi, které se připnou pod notebook (9článek). Nebylo ovšem možné držet podporu i pro UltraBay baterie, protože by ovládací software musel zvládat práci hned se třemi bateriemi, což je už opravdu náročné.

Lenovo Blog CZ
wizaard
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Beast899 20. 11. 2010 12:30

Jojo recenzi už jsem četl... zajimave... jen jsem z toho nepochopil jak je řešené to víko... jestli z něho vzali jen část ocelové výztuže, nebo jestli všechnu a chrání to jen "superpevný" plasty...Zamrzí to rozlišení displeje (lepší rozlišení jen s dedikovanou kartou která nejde přepínat).... Jediný model s Intel HD a 1440x900 jsem tam našek T410si do kterýho se zase nevleze 9-článková baterie...Takže to vypadá že si nevyberu a budu muset počkat na nové konfigurace s tím optimusem... Jen tak mimochodem, nevíte jestli by mohli přijít do září příštího roku? A jestli nabídnou i "klasické" mobilní Nvidie, nebo zas jen quadra?
Beast899
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod roland.wohland 20. 11. 2010 12:34

to Beast899: HP Envy je na kvalitativnej urovni EliteBooku, len patri do skupiny Consumer produktov. HP EliteBook je Commercial notebook alebo ako ho ty nazyvas biznis notebook.
HP Envy ma kovovy povrch a ak si dobre pamatam z TechSpec tak aj magneziovy ram (aspon ciastocny) Rozhodne to nie je vrzgajuci kus plastu za 400€ :) ale kvalitne spracovany notebook.

Pokial ide o porovnanie Envy a ThinkPadu, nie je to na mieste. ThinkPad je potrebne porovnavat s notebookmi z rovnakeho segmentu, t.j. HP EliteBook, resp. nizsiu radu - HP ProBook.

Pokial ide o rady notebookov, tak od najnizsej po najvyssiu to ma HP zadelene nasledovne:

consumer: Compaq - HP radu G (asi na rovnakej urovni s Compaq) - Pavilion - Envy
Commercial: HP (s ciselnym oznacenim 620 alebo 625 atd) - ProBook - EliteBook
roland.wohland
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Beast899 20. 11. 2010 13:08

roland.wohland píše:HP Envy je na kvalitativnej urovni EliteBooku

Zajimave.... Podle tebe je teda Envy na nejvyzsi kvalitativní urovni? kdyz podle tveho srovnaní sou EliteBooky ty nejlspší?

wizaard píše:Reportér ho vzal do ruky a už v tu chvíli jsem věděl, že je to jen nový Pavilion - kroutí se a kroutí...

HP paviliony moc kvalitní nejsou ne?

Tak tet kdo má pravdu :)
Beast899
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod wizaard 20. 11. 2010 15:11

Beast899: Věř tomu, kdo má s Envy zkušenost. Jak jsem psal, já ji nemám. Ovšem roland.wohland zřejmě ano, když jej přirovnává k EliteBooku, ale zároveň jej nejde srovnat s ThinkPadem... :-)

Ptal jsi se na víko T410 - nová generace už hořčíkový RollCage ve víku přestala jednak kvůli hmotnosti a jednak kvůli LED podsvícení používat. Takže víko je z plastu, ovšem není to všude stejné - T410 má plastové víko, T410s/T510/W510 plast vyztužený uhlíkovými a optickými vlákny (pevnější než T410, ne výrazně, ale ano).

T400s/T410s je odlehčená (tenčí, lehčí, dražší) verze T.

Lenovo Blog CZ
wizaard
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Beast899 20. 11. 2010 15:46

Jn... roland.wohland to napsal z mého pohledu trochu zmateně ale nevadí... Díval jsem se na videa s Envy a všiml jsem si, že když otevírají notebook tak pak víko ještě několik málo vteřin (mozná až 10) setrvačností kmitá... což jsem u Thinkpadů nezpozoroval tak nevím....

wizaard píše:T400s/T410s je odlehčená (tenčí, lehčí, dražší) verze T.

Jak je to řešený s baterií? Co jsem se díval, tak baterie nemůže zezadu vyčnívat, takže tam můžu mít max kombinaci 6-článek + 9-článek slice? A jinak ty zeštíhlený verze nebyly o nic ochuzený?
Beast899
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod wizaard 20. 11. 2010 16:49

Ad "kmitání" displeje - to je typické pro notebooky s tuhými panty umístěnými na zadní straně (u multimediálů celkem běžné), business notebooky mají kvůli možnosti otevřít víko do co největšího úhlu panty na horní straně základny. Ono to je ale praktické i kvůli namáhání - když jsou vzadu, namáhá se víko, když jsou nahoře, namáhá se základna.

Ad baterie ThinkPad - pozor, tady je nutné rozlišovat T410 a T410s - to jsou diametrálně odlišné notebooky! T410 neumí UltraBay baterie, ale umí Slice, navíc 4- i 6článek se do těla celý schová, až 9článek vyčnívá. T410s má podporu UltraBay baterií, ale neumí Slice; hlavní baterie (i celá konstrukce notebooku) je řešená jako u X301, takže je baterie vepředu v oblasti opěrek zápěstí, je menší a taky slabší (cca 44Wh oproti standardním 56Wh apod.).

A o co jsou "s" ochuzené? Nic mě nenapadá... Jen nemůžeš mít čtečku paměťových karet a zároveň ExpressCard, jen jedno z toho.

-- 20. 11. 2010 17:04 --

Jen takový dodatek ohledně HP Envy - aby to nevypadalo, že tady tenhle stroj pomlouvám - i kdyby se prohýbal, nebyl by to první ani poslední notebook! Na Envy je výborné, že jak 13", tak i 15" verze (a 17" předpokládám taky) mají 2 samostatné chladící okruhy jako třeba Acer TimelineX 3820TG - jeden pro grafiku a jeden pro CPU. 15" verze má dokonce ventilátory 3 (2 na jednom okruhu, 1 na tom druhém). Teď je samozřejmě otázka, jak je na tom s hlučností, protože přehřívat by se snad opravdu neměl. Pak taky dává HP do Envy velmi dobré displeje.

Lenovo Blog CZ
wizaard
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Beast899 20. 11. 2010 17:21

Takže to kmitání teda o kvalitě moc nemluví? Jen o umístění pantů?

A kolik ten T410s teda dá max na baterie s intelem HD? když baterie jak říkáš 44wh a tady tohle http://www.alza.cz/lenovo-do-ultrabay-a ... 179476.htm 32wh... to máme 76Wh, což se mě zdá docela hodně na to, jak tenkej a lehkej notebook to je.... a navíc z něho nic nevyčujuhe
Beast899
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod swarm 20. 11. 2010 17:37

Tak kmitání jenom znamená, že se tou tuhostí klouby časem vyviklají a budou mít vůli.
Diagon Swarm - ~460 zrecenzovaných notebooků od 2007
15,6" Acer V15 Nitro - i7-4710HQ, 16GB RAM, 2xSSD, FHD IPS
14" HP EliteBook 840 G5 - i5-8350U, 16GB RAM, 512GB SSD, FHD IPS
14" ThinkPad T400 - C2D T9900, 8GB RAM, 300GB SSD, WXGA+ LED
swarm
VIP uživatel

Další stránka