Dell mohu za sebe vřele doporučit.
Hlučnost je vždy u herních booků o něco vyšší ale tam to ani tak není o značce jako spíš o výkonu. Porstě třeba takových 50W nějak chladit musíš. Nejlepší řešení napříč výrobci je podkládat book

nebo příplatková baterie která maličko vyčuhuje a notebook nadzvedne a tím i lépe chladí

karlos00x: srovnávat dell a BenQ?

to si snad ani nezaslouží srovnání

předpokládám že pčes Dell vše vyřešeno druhý den v rámci NBD záruky-čili žádná křeč, vynikající přístup vyreklamovali mi baterii po záruce, desku rok po záruce ...atd. A naposled jsem od nich dostal ještě jeden adaptér navíc jako bonus

O prasklém rámu jsem v životě u Dellu neslyšel, pěkná blbost podle mě, necápu jak by mohl prasknout, došel mi včera jeden Inspiron z USA na který někdo DUPNUL! (žeby zlá celníci?) plast okolo rámu OK, jen vypadl ze zámečků, pod ním pokřivený hliníkový plech (natvrdo ohnutý jak kombinačkama) nicméně světe div se, book jede, LCD taky

, právě naopak i u levných inspironů člověk najde kovové panty, výborné klávesnice. Ale pochopitelně nečekejte za 15K zázraky. Velkou daní za design jsou podle mě např. lesklé plasty
Zrovna dnes tu mám Inspiron 1545 a HP 620 zhruba stejně drahé low entry modely....ta klávesnice HP je prostě katastrofa, už od pohledu není rovná (prostě hezká vlnovka), nejistý stisk, lacinně působící tlačítka u kterých si člověk není jistý stiskem, LCD nebe a dudy, repro to samé, u HP plastový chrapláček, u dellu se nestydíte mrknout na film... a to jsou prosím pěkně oba za podobnou cenu. Když připočtu NBD záruku, není co řešit.
Samozřejme za herní Dellíky se příplácí, doporučuji min, studio, XPS. Vynikající stroje (XPS) držící si cenu a kvalitu i po letech

Pozor, podmínky servisu se různí dle prodejců! Koupáš v electroworldu a spol? tak se raději detailně informuj na záruku, nicméně pokaždé bude lepší než klasická u konkurence (u některých modelů je teď místo NBD něco jako oprava do 3 dnů)