kvalita dell inspiron - hluk, teplota atd.

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod O.P.i 19. 11. 2010 19:08

Ahoj chtěl bych se zeptat jaká je kalita levnějších notebooků od dell. Vím že dell jsou kvalitní notebooky halvně co se týče vyšších tříd.

Mám zájem o řadu inspiron a chtěl jsem se zeptat hlavně na to jak jsou s hlukem, zahříváním atd. Počítám s tim, že když má dedikovanou grafickou kartu, tak teplota a hluk bude o něco vyšší ale zase nechci aby to bylo nějak extrémně moc.

Jestli se tedy vyplatí připlatit za dell inspiron nebo je po stránce zpracování na stejné úrovni jako levnější a přibližně stejně výkonné notebooky.

Konkrétně uvažuji o tomto modelu:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=81086

Děkuji
O.P.i
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod karlos00x 19. 11. 2010 19:33

vytipoval jsem znamemu v lete dell inspiron 1564 - proste protoze DELL.
- spatny adapter
- vymena zakladni desky
- praskl ram displeje, oprava 6500,- (cetl jsem na internetu nekolikrat)
jeho soused s nejlevnejsi benqem nebo kterym certem z teska se mu ted smeje.

dell nadale povazuju za spicku v byznys sfere, ale v teto cenove relaci to taky neni zadna hitparada oproti konkurenci. nevidim na te strance jestli na nej plati onsite nbd zaruka, to by byl asi nejpadnejsi argument pro.

zkusil bych porovnat treba s nejakym timelinex nebo tak neco.
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod O.P.i 19. 11. 2010 19:52

jsem hledal a nevim jestli u czc dostanu on-site nbd záruku ale našel jsem na alze v podstatě stejný model akorát v jiné barvě a tam píšou, že se na všechny notesy od dell tahle záruka vztahuje

http://www.alza.cz/InfoText.asp?IDW=185279

Se zkusim podívat po jiných notebookách, tenhle jsem si vybral hlavně, že to je dell, a že by měl být kvalitnější.

tady je ten dell od alzy
http://www.alza.cz/dell-inspiron-n5010- ... 185279.htm
O.P.i
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod wizaard 19. 11. 2010 20:31

Dell poskytuje tříletou NBD automaticky.
Lenovo ThinkPad T420s | HTC 8X | Xbox 360

Lenovo Blog CZ
wizaard
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Milanr1 19. 11. 2010 20:38

Neplatí pro laciné křápy koupené mezi houskami v superhyperultramarketech.
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod O.P.i 19. 11. 2010 20:48

tak jsem trošku hledal a vyhovovaly by mi i tyhle acery

http://www.alza.cz/acer-aspire-5820tg-5 ... 189060.htm
http://www.alza.cz/acer-aspire-4820tg-5 ... 198561.htm
nebo toshiba

http://www.alza.cz/toshiba-satellite-l6 ... 176117.htm

a hlavní dotaz jak jsou na tom tyhle notebooky s hlukem, zahříváním atd.? protože z toho mam tršku obavy jelikož co vim s mého okoli je s tím problem i u značek jako hp atd.

i když stále bych preferoval ten dell, ikdyž potom co o něm psal karlos00x tak nevim
O.P.i
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod wizaard 19. 11. 2010 21:06

O Acerech TimelineX tu je véééélká spousta témat. O Dellech tu toho v poslední době taky něco zaznělo, tak, prosím, hledej!

viewtopic.php?f=907&t=1127717&p=7823577
viewtopic.php?f=907&t=1108984&p=7373504
viewtopic.php?f=907&t=1126567
viewtopic.php?f=907&t=1118470

viewtopic.php?f=907&t=1127651

Lenovo Blog CZ
wizaard
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod karlos00x 19. 11. 2010 21:10

opi: nebyl to presne tento typ, mohl to byt jeden z milionu. predtim jsem mel vostro 1500 sluzebni a byl naprosto perfektni. osobne bych nevybiral jen na zaklade internetu ale sel taky osahat. takze je proste potreba to brat jen jako jednu zkusenost - nic vic, ale taky nic min.

wizaard: neni pravda ze automaticky 3 roky.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod wizaard 19. 11. 2010 21:16

karlos00x: Pravda, 3 roky nejsou podmínka.

Lenovo Blog CZ
wizaard
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Gruppe 19. 11. 2010 21:44

Dell mohu za sebe vřele doporučit.

Hlučnost je vždy u herních booků o něco vyšší ale tam to ani tak není o značce jako spíš o výkonu. Porstě třeba takových 50W nějak chladit musíš. Nejlepší řešení napříč výrobci je podkládat book :) nebo příplatková baterie která maličko vyčuhuje a notebook nadzvedne a tím i lépe chladí :)

karlos00x: srovnávat dell a BenQ? :) to si snad ani nezaslouží srovnání :) předpokládám že pčes Dell vše vyřešeno druhý den v rámci NBD záruky-čili žádná křeč, vynikající přístup vyreklamovali mi baterii po záruce, desku rok po záruce ...atd. A naposled jsem od nich dostal ještě jeden adaptér navíc jako bonus :) O prasklém rámu jsem v životě u Dellu neslyšel, pěkná blbost podle mě, necápu jak by mohl prasknout, došel mi včera jeden Inspiron z USA na který někdo DUPNUL! (žeby zlá celníci?) plast okolo rámu OK, jen vypadl ze zámečků, pod ním pokřivený hliníkový plech (natvrdo ohnutý jak kombinačkama) nicméně světe div se, book jede, LCD taky :D, právě naopak i u levných inspironů člověk najde kovové panty, výborné klávesnice. Ale pochopitelně nečekejte za 15K zázraky. Velkou daní za design jsou podle mě např. lesklé plasty :(

Zrovna dnes tu mám Inspiron 1545 a HP 620 zhruba stejně drahé low entry modely....ta klávesnice HP je prostě katastrofa, už od pohledu není rovná (prostě hezká vlnovka), nejistý stisk, lacinně působící tlačítka u kterých si člověk není jistý stiskem, LCD nebe a dudy, repro to samé, u HP plastový chrapláček, u dellu se nestydíte mrknout na film... a to jsou prosím pěkně oba za podobnou cenu. Když připočtu NBD záruku, není co řešit.

Samozřejme za herní Dellíky se příplácí, doporučuji min, studio, XPS. Vynikající stroje (XPS) držící si cenu a kvalitu i po letech :)

Pozor, podmínky servisu se různí dle prodejců! Koupáš v electroworldu a spol? tak se raději detailně informuj na záruku, nicméně pokaždé bude lepší než klasická u konkurence (u některých modelů je teď místo NBD něco jako oprava do 3 dnů)
kecáním se ještě nikdy nic neudělalo :)
Gruppe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod alfah4ns 19. 11. 2010 21:50

Dell má bezkonkurenční sevis NBD (standartně 2-3 roky, dle modelu), který tak opravdu i funguje (u jiných značek se dá NBD dokoupit, ale ne vždy je to opravdu další den opraveno).

Multimediální Delly ovšem často mají trochu odfláknuté chlazení - nejsou moc tiché a v plné zátěži dosahují docela vysokých teplot (hl. výkonnější konfigurace daných modelů jsou kolikrát schopny rozpálit při testech povrch těla i přes 50°C).

Btw. ale kovové panty mají všechny notebooky. Opravdu všechny.
.
alfah4ns
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod Gruppe 19. 11. 2010 21:58

alfah4ns: abych upřesnil- kvalitní ocelové a řádně testované na pár tisíc otevření zavření...ale to je klišé, jelikož i povolená pant (mě 2 roky zpět u inspironu, loni latitude...atd) bez remcání vyměnili rovnou i s novým krytem LCD :)

Jen mě štve že techsupport přestěhovali do polska a jejich čeština je někdy tristní.

K tomu chlazení jen zopakuji, výkon nikdo neukecá a říct že MSI uchladí 100W líp než Asus apod je utopie, prostě a jednoduše, výkon se uchladit musí, víc to hučí, víc to hřeje :)

Ze strany statistik poruchovosti tu můřem spekulovat, ale pokazí se jak něco za 50K tak za 10K, ze zkušenosti už právě proto doporučuji rozlišovat jako hlavní plus onen servis. Pokud ho potřebujete. Pokud je book jen na hraní a nevadí pár dní-až měsíc v servise, tak to pro vás není důležité.

A zlaté pravodlo nakonec - za to si Dell nechává řádně pšiplatit, slušný herní Dell bych tak kupoval okolo 35K :D což za něj dá dnes málokdo :D

PS: a já vůbec nejsem zastáncem herních bookl, byť jsem měl zatím ve vetšině případů dedikovanou grafiku (lepší základ na ,,kdyby náhodou,, než intel)
kecáním se ještě nikdy nic neudělalo :)
Gruppe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod karlos00x 19. 11. 2010 22:11

obdobny problem viewtopic.php?f=907&t=1116748
me kamos rekl ze jeho dcera ktery ten notas kupoval si proste rano vsimla ze je praskly ramecek. kladivem do toho asi nemlatila, cimz nerikam ze je to 100% vyloucene. pak rikala ze se ji tam asi zmacknul kabel od mysi pri zavirani vika. oprava stala pochopitelne 6500,-

jinak nezpochybnuju kvalitu dellu, mozna proste blby kus, ale ja jsem ten vul kterej mu ten "šmejd" poradil kdyz ta sousedova plecka z kramu jede bez poruchy. sam bych si samozrejme asi nic jinyho nez dell nebo lenovo nevzal.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod O.P.i 19. 11. 2010 22:26

dell jsem si vybral hlavně kvůli jeho kvalitě ikdyž vim, že ta je halvně u vyšší třídy a na tu už nemam finance.

z kategorie do 20 000 mi přišel jako dobrý řešení ten dell hlavně po výkonnostní stárnce (graf. karta,), vim že v týhle cenové relaci nemůžu čekat kavlitu bussines třídy a hlavně ne od multimediálních notebook, ale když už tak bych chtěl o něco málo vyšší a proto ten dell a taky kvůli servisu a samozžejmě, že se i ten dell může pokazit ale to záleží od kusu.

s tou hlučností počítám, že když budu například občas hrát hru, že to bude hlasitý a topit víc, s tim neni problem. Jinak hry hraju jen občas tak 2 za měsíc tak to by zas tak nebyl takovej problem. Spíš jde o hlučnost a teplotu v normálním provozu (internet, office atd.) zažil jsem totiž notebooky, který byli tak půl roku starý a hučeli i když se na něm nic nedělalo a to i u značek jako hp, samozřejmě nižší třída.

Jinak asi to vypadá, že bych si vzal tak na 90% toho della kterého jsem postnul v prvním příspěvku. Jsem se pročetl pár anglických recenzí protože českou jsem žádnou nenašel a v některých si stěžovali na občasné vrzání, když se přitalčilo víc na kryt.

edit: takhle výkonej notebook, protože by měl z menší části nahradit desktop (jako plnohodnotně to neudělá, žádnej notebook), pak na práci s grafikou a taky občas na hry, sice je moc nehraju ale když už tak většinou cod mw 1 a 2, mafia 2 atd.
O.P.i
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod alfah4ns 19. 11. 2010 22:46

Gruppe:
ano, výkon je třeba chladit, s tím souhlasím.
Jen narážím na to, že prostě některé ty multimediály jsou chlazeny hůře, než konkurence se stejným HW uvnitř, stejnými rozměry šasi a většinou i menší cenou. Přitom Dell chlazení umí, ale jen když chce a kde se tolik nešetří (profi notebooky na práci)

OPI:
jj, chápu tě. Rozhodni se podle servisu. NBD je super věc, ale bez toho jsou multimediální Delly naprosto tuctové notebooky a většinou jsou na trhu lepší alternativy (a tím nemyslím pouze výkon). Třeba libovolný acer timelineX... Výkonově to stejné, přepínatelná grafika (tím daleko lepší výdrž, nižší zahřívání). Konstrukčně mezi nimi velký rozdíl nebude.
.
alfah4ns
Ex-moderátor

Další stránka