Mě dostává to vaše měření typu "před rokem mi vydržela 3 hodiny, teď o 20 minut míň"... jako na tohle nemám nic víc než velké LOL
To ho používáte pořád pod stejnou zátěží, že to můžete tak exaktně změřit? Mně u ročního netbooku vydrží baterka 4 hodiny nebo klidně 6, závisí na způsobu užití. Pátrat v tom po minutkách a vyvozovat z toho závěry bych si nedovolil. Na to mám program BatteryBar (ten bych dával do všech NB jako povinnou výbavu), který ukazuje mj. i opotřebení baterie. V poslední době mi to kolísá mezi 0,5 - 4,5%, baterka už se prostě pomalu začíná lehce opotřebovat, ale ještě tak měsíc dva zpátky jsem měl pořád čistou nulu. Baterie je stále zacvaklá v počítači a velice často ho používám mimo síť, protože ta mobilita je tak úžasná, že s sebou prostě odmítám pořád všude tahat kabel. Po roce relativně prasáckého užívání jsem se pořád ještě nepřešplhal ani přes 5% opotřebení a dělat si kvůli opotřebení v řádu jednotek procent vojnu fakt nehodlám

Držím se jen jedné věci - pokud je to možné, vybíjím ho maximálně tak na 20-30%, níž jdu jen ve vyjímečných případech. A samozřejmě pokud ho nevyužívám, je většinu času stále připojen k síti, což bych radil všem majitelům notebooků. Blbý je, že spousta lidí má pořád tendence NB ze sítě odpojovat a taky vybíjet baterku do mrtva, protože jim to léta všichni tloukli do hlav v souvislosti se starými NiMH články