DELL Vostro 3300 - Tak vam nejak nevim - depka

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod W2M4 29. 12. 2010 10:37

Zdravim, vcera jsem si poridil Dell Vostro 3300 - Intel Core i5 450M, 13.3" LED 1366x768, Intel HD Graphics, RAM 4GB DDR3, 320GB 7.2k ... vesmes jsem s nim spokojeny, az na hlucnost vetracku. Speedfun na nej nefunguje a aby mi to vecne hucelo... zacinam byt nastvany a zacinam pochybovat, ze to byla dobra koupe. (Nebo mi to vyvratite?) Proste mam z toho depku. Celou tu radost z meho vlastniho noveho ntbku, mi pokazil zatraceny kus rotujiciho plastu. Muzu ho do 14 dnu vratit, ale nutne potreboju tedy jiny... Poradil by mi nekdo, co tedy za jiny notebook s hlavni podminkou 13,3'' LCDckem a expresskou. Cena +- 20k kc (horni limit 24k kc) Nebo nejaky softwarek, ktery mi na ukor vysi teploty snizi otacky vetraku a spoustel by se automaticky s WINama? Jaka je pak tedy prijatelna teplota pro hrdware?
Diky moc, jdu si lehnout, nechce se mi vubec nic delat :-(
W2M4
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod wizaard 29. 12. 2010 11:10

Některé Delly hlučné jsou, to je prostě fakt. Dell začíná být zajímavý až ve vyších business řadách, ale to jen tak na okraj.

Software na úpravu otáček ventilátoru u Dellů neznám. Tuším ale, že se tu něco takového jednou řešilo a došlo se k závěru, že software není (nebo "už" není, myslím). Každopádně pohledej fórum.

S kvalitním 13" notebookem za 20.000 Kč je to prostě problém a takhle z hlavy mě žádný nenapadá... Jde o to, jaké jsou nároky na kvalitu, výdrž apod.
Lenovo ThinkPad T420s | HTC 8X | Xbox 360

Lenovo Blog CZ
wizaard
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod walter n. 29. 12. 2010 19:04

To máš těžké, ale chápu. Sám bych hlučnější notebook nesnesl/nebo těžko nesl. Napadá mne jedině nějaký kompromis - Lenovo ThinkPad T410i a pohrát si navíc ještě s TPFanControl (ale on i HDD s 7200 rpm se nějak projevuje).

Lenovo T400, tedy předchůdce T410, znám projevem chlazení i v tiché místnosti (i R400, oba s integrovanou grafikou, asi ve své prodejní době jedny z vůbec nejtišších notebooků s HDD), jsou bez zátěže skutečně tiché, jen HDD jde slyšet (a i to mi zprvu vadilo, pak jedině SSD místo HDD). T410 jsem neměl možnost takto posoudit, ale kdybych vycházel z komentářů či i testu na notebookcheck.com (měřeno vždy z 15cm vzdálenosti), tak např. R400 (ta v měření na notebookjournal.de)/T400 měly v idle pouze krásných přes 28/29 dB, nová T410 (s Intel HD) už lehce přes 32 dB - a ta hranice rozdílu 3 dB se může - bohužel - subjektivně pro ucho jevit jako mnohem větší, tedy už něco dost vnímatelného... Ale je dobré brát v potaz skutečnost, že u T410 je mj. už i rychlejší HDD 7200 rpm, to může (ano, v rámci konkrétního kusu), často to tak je, na hlučnosti trochu přidat. Přesto možnost využití TPFanControl je oproti tomu Vostru výhoda (jinak v idle bude v základní míře ta hlučnost T410 vs. tvé Vostro 3300 cca podobná, ale už s další postupnou zátěží bude Vostro ve větší nevýhodě - bude/umí stupňovat v zátěži až k cca 46 dB, což je skutečně znát, T410 max. k 37 dB).

Ale to jen tak bokem zamyšlení... ;-)

http://www.notebookcheck.com/Test-Dell- ... 833.0.html
http://www.notebookcheck.com/Test-Lenov ... 119.0.html
http://www.notebookcheck.com/Test-Lenov ... 631.0.html
Naposledy upravil walter n. dne 29. 12. 2010 20:07, celkově upraveno 1
walter n.
Junior

Odeslat příspěvekod kamil2268 29. 12. 2010 19:09

kamil2268
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Gruppe 29. 12. 2010 20:03

njn to je problem vykon a male telo :)

ja mel Vostro V13 s ULV a tam problem s chlazenim holt nebyl (mel jsem jej v lete)

takovy Adamo se dokonce uchladi bez vetraku - absolutne tichy notasek s SSD, podsvicena klavesnice a uzasny JAS (opravdu, mrknete na zivo vecer a vypadnou vam oci z dulku :D - a nebo na testy ) sikovna hracka, skoda jen ze spis designovka na stul nez na praci, na to ze je to jeden z nejtencich booku je diky hliniku zbytecne tezky :) Da se sehnat od 22 (za tolik jsem ho mel ja sic s rocni zarukou).

zkusil bych se podivat po Latitudech, ty jsou preci jen jinde nez Vostra

Jinak ja zatim nedam dopustit na (jiz letite) XPS m1330 a zatim jsem nenasel nic za co bych ho vymenil...byt u Adama jsem vahal, E4300 vypdal taky lakave hlavne ta hmotnost kolem 1,3Kg a velka vydrz...
kecáním se ještě nikdy nic neudělalo :)
Gruppe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod swarm 29. 12. 2010 20:31

Gruppe píše:njn to je problem vykon a male telo
Oni jsou hlučný všechny tyhle Vostro 3x00. Měl jsem 15" Vostro 3500 s Core i5 a low-end NVIDIA grafikou a byl to jeden z těch nejhlučnějších kousků, co se mi tu tenhle rok otočily. Za mě - vrátit. Ono obecně neni u těhle Voster o co stát. Jediný zajímavý bylo snad to V13, který bylo dělaný úplně jinak.

Btw ten program na nové DELLy nefunguje. Ani to nemusíte zkoušet ;-).
Diagon Swarm - ~460 zrecenzovaných notebooků od 2007
15,6" Acer V15 Nitro - i7-4710HQ, 16GB RAM, 2xSSD, FHD IPS
14" HP EliteBook 840 G5 - i5-8350U, 16GB RAM, 512GB SSD, FHD IPS
14" ThinkPad T400 - C2D T9900, 8GB RAM, 300GB SSD, WXGA+ LED
swarm
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod kamil2268 29. 12. 2010 23:13

Funguje půl na půl. Program se "bije" s regulací větráku s biosem...
kamil2268
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod W2M4 30. 12. 2010 03:23

Diky moc, koukal jsem na to. Ale nejak jsem se s tim smiril a budu ho brat jako svyho mazla, ktery si hold trochu vic povida sam pro sebe :-) Potrebuje sei vzdy tak na 3 vteriny vyvetrat 4-5 stupnu a pak je zase chvili klid. Ve dne to jde, ale vecer, kdyz je ticho, tak je to neuvritelny. asi je jen o zvyk. Jeste me napdadlo, zda by mi nejaky servis nevymenil vetracek za tisi, ale cert to vem... i z duvodu, ze tatik si koupil hned druhy den to samy s i3 3gb ram za super 16K kc, aniz bych o tom vedel ;-)
BTW: ten programek Ik8FanGUI opravdu nefunguje... schodil mi to do blue screenu a reset

Jasny ze Latitude je lepsi... kamoska ho ma jako sluzebni, ale ten co by jsem chtel je lehce nad 40k a je tichounkej jak pena s vydrzi kolem 4h

(jen jsem zvedavy na leto...)
W2M4
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod wizaard 30. 12. 2010 18:45

Tichý notebook nemusí stát 40.000 Kč (takové HP ProBooky B už za 15.000 tiché jsou). Ovšem v kategorii, ve které vybíráš, je to na trhu opravdu problém - kvalitních (myslím pracovních) 13" notebooků je málo. A když už jsou, tak drahé.
Lenovo ThinkPad T420s | HTC 8X | Xbox 360

Lenovo Blog CZ
wizaard
VIP uživatel