Dobrý den. Obracím se tady na vás, neb potřebuji rozšířit obzory před koupí nového notebooku. Teď používám HP Compaq 6510b. Vzhledem k věčnýmu cestování, plácání se po letadlech a letištích, balení a vybalování notebooku 2x denně,350dní v roce, jsem se rozhodl, že upřednostním mobilitu, nízkou váhu a skladnost před výkony a koupím si něco malého. Stávající NB mi svojí funkčností vyhovuje, lepšímu se samozřejmě nebráním. Co jsem si přečetl zde na fóru, tak mezi 10" NB chválíte HP mini 5103 s N550. S jeho koupí problém nemám, jen jsem tak malej NB nikdy neměl v ruce a nevím jestli mi to bude vyhovovat. V současné době nemám možnost si toto jakkoli prověřit, proto chci být připraven a potřeboval bych se něco dozvědět o odpovídajících zastupcích kategorie do 12". S touto velikostí zkušenosti mám a vím, že mě nebude nijak limitovat.
Použití: internet, office, filmy, CAD (Prohlížení výkresů, občas něco přeměřit. Nejsem projektant ani konstruktér, takže vlastní kreslení je vyloženě okrajová záležitost.)
Rozměry: Rád bych se držel pod 300x210xcokoli, ale pár milimetrů nehraje roli.
Váha: Do 1.5kg, ale dogma to stejně jako u rozměrů není.
Provedení: Něco pevnějšího. Jsme pořád na cestách všemi možnými prostředky, včetně kola, motorky, lodě, letadla atd. Počítám s pořízením i nějakého odolnějšího batohu
Cena: Já vlastně ani nevím. Internet jsem samozřejmě projel, ale posoudit to tak nějak nedokážu. Není to můj obor. Potřeboval bych nápovědu typu: " Parametry obdobý jako stávající 6510b stoji tolik a lepší tolik". Rozhodnul bych se až podle rozdílu v cenách, ale rámcově řekněme 15tis-20tis.-25tis. A nemusíte začínat od té horní hranice.