tak jsem se po krátkém vybírání rozhodl pro tento model od Asusu:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp ... K53E_SX216
Mám ho zatím pár dní,ale už jsem měl možnost jej vyzkoušet předem u známého.
Rozhodovala cena,trošku i kvalita a samozřejmě výbava.Překvapila mě i int.grafika Intel hD 3000,která je poměrně slušně hodnocena.
Taky trochu servis v případě reklamace: u Asusu mám jen dobré zkušenosti,pokud to tak u nich funguje i nyní,jedině dobře

První poznatky:
-elegantní,v dané cenové kategorii dle mého patří určitě mezi ty lépe zpracované (samozřejmě ještě ukáže čas

- skvělý tichý chod ( z notebooku,co jsem měl možnost poznat je zatím nejtižší )
-jak i sám Asus uvádí,notebook má opravdu perfektní odvod tepla...i po několika hodinách používání necítím žádné větší zvyšování tepoty v prostoru pro ruce,ani na klávesnici.(na mém předchozím Dellu jsem mohl po chvilce pomalu smažit vajíčka

-skvělý touchpad,poslouchá jak má,je možnost nastavení spousty gest...(Naštěstí není od Synapticu jako u Dellu,kde mě vyloženě štval )
-klávesnice dle mého je také slušná.Předchozí Dell Inspiron 1545 měl také slušnou klávesnici,ale s menším rozměrem a jednotlivé klávesy byly na sebe nalepeny,takže mi to dělalo trošku problém.Tady je vše v pořádku,klávesnice se jen mírně prohýbá (ale co jsem zkoušel jiné noteooky v téhle cen.kategorii,tak je na tom ještě dobře

-display : zde taky nemám výhrad.Dokonce při srovnaní s tím,co jsem měl možnost při výběru vyzzkoušet,se vrchní kryt notebooku neprohýbá tolik,jako jinde.Panty se zdají být taky OK,ale to zase spíš ukáže čas.
-zvuk : tady by to asi mohlo být v podání reproduktorů lepší,ale v téhle kategorii to zřejmě bude v normálu

Zatím jsem pořádně netestoval výkon,takže časem určitě přidám něco víc.
Pokud bude někoho něco zajímat,klidně se ptejte.Když budu moct,odpovím

Ještě bych možná upozornil na to,že tento model nezvládá win 7 32bit,resp.,nejsou na ně u Asusu ovladače,takže jedině 64bit.

Takže zatím asi vše,časem se tady určo někdo přidá