15'' Ntb do 12000Kč, internet, občas hry

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod martan555 14. 8. 2011 12:17

Zdravím,
potřebuju pomoct s výběrem ntb pro kámoše.

Notebook bude využívat hlavně na internet, sledování filmů a občas si na tom chce zahrát i nějakou tu hru (např. Mafia II, CoD, pokud by to šlo, tak i GTA 4), chce, aby vydržel na baterku aspoň 2 hodiny (se zaplou Wi-Fi).
Nosit do školy ho bude maximálně jednou za týden, jinak mu bude většinou ležet doma na stole.
Ntb chce včetně Windows 7.

Co jsem tak koukal, tak jako nejlepší volba se mi zdál tenhle ntb http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=92454 myslíte, že by se dal pořídit nějakej lepší ntb za danou cenu?
martan555
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bandolier.wz 14. 8. 2011 12:41

:hmm: CW DAC 1 NG basic + BVaudio A300SE + VMA-II S :hmm:
bandolier.wz
Junior

Odeslat příspěvekod windows007 14. 8. 2011 12:49

koukám na ten Acer TravelMa​te, nemůžu říct osobní zkušenosti, ale měl jsem v plánu si koupit http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=94879 , ale ted přemýšlím o tom Aceru. Myslíte, že se vyplatí investovat 2 tisíce navíc do sandy bridge ? jinak jsou totožné až na matný displej... případně jako další možnost jsme měl http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=94938 ... takže ted nevím jakej z nich, tak budu vděčný za každou radu :)

omlouvám se, že sem píšu svoje dotazy, ale jelikož to souvisí se zde zminovaným ntb, tak doufám že to tak nevadí :) a předem díky za odpověd
Opravdový skinhead není rasista, bez jamajské kultury by skinheads neexistovali, byla to jejich kultura spojená s britskou pracující třídou, která je vytvořila...:o)
windows007
Junior

Odeslat příspěvekod wizaard 14. 8. 2011 17:07

Nic lepšího než ten 5742G za ty peníze nebude. Výkonnostně je to mnohem víc, než si za ty peníze může přát, kvalitativně je to slušný průměr (základní business notebook).

Výkonnostně do Sandy Bridge smysl investovat nemá, jedině kvůli výdrži na baterii, ale to by chtělo hlavně přepínatelnou grafiku, aby to mělo smysl.
Lenovo ThinkPad T420s | HTC 8X | Xbox 360

Lenovo Blog CZ
wizaard
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod windows007 14. 8. 2011 17:44

přemýšlím o tom už pár dní,ale je pravda,že ten acer má podle zkušenosti lidí stejnou, ne li vyšší výdrž baterie než oba asusy, který jsem tu zmiňoval... Přemýšlel jsem o tom dražším kvůli procesoru a hliníku,ale pokud výkonově není rozdíl opravdu velký,tak raději ušetřím :) a k tomu jsem rád za matný displej u toho aceru :)
Opravdový skinhead není rasista, bez jamajské kultury by skinheads neexistovali, byla to jejich kultura spojená s britskou pracující třídou, která je vytvořila...:o)
windows007
Junior

Odeslat příspěvekod ice.bc 14. 8. 2011 19:55

Dorbý je se na ně osobně podívat..pokud to jde.Nad tím Acerem jsem taky uvažoval,ale v porovnání s Asusem (K53) vyhrál právě Asus,protože mi přišel určitě líp zpracován (pevnost víka s displayem,klávesnice...a co musím uznat,hliníkový kryt a odvodnění tepla u Asusu je vážně paráda)...
Ale zase,já mám osobně raději lesklý display a to je pro někoho spíš mínus :-)
Philips:Fizz,Alcat:OneT,Sagem:MC922,Ericss:T39,T65,Motor.:A008,V180,RazrV3,SlvrL7,Panas:GD67
Siemens:A52,CF62,SL45,Sony:CMDJ5,SE:T100,J210,T230,T610W810i,Satio,Zylo,Samsung:A800,E100,Vodaf:246
N:5110,3210,3330,6510,5210,8210,6310i,6120Cl,6300,6230i,N79,N8
ice.bc
Junior

Odeslat příspěvekod windows007 14. 8. 2011 20:02

já bych raději právě matný :) ... věřím, že zpracování je lepší a hliník by měl i víc vydržet, ale zase rozdíl 3 tisíc není úplně malý...a doufám že acer taky nebude ten nejhorší...dneska ho asi objednám, jelikož podívat se na něj stejně nemám kde...
windows007
Junior

Odeslat příspěvekod wizaard 15. 8. 2011 09:06

Hliník skutečně neřešte - ten plíšek o síle zlomku milimetru na povrchu plastů vypadá hezky (ne, notebook skutečně není z kovu), neošoupe se, ale konstrukčně nijak nepomůže. Navíc tuhost víka je dost zavádějící parametr, to mi věřte. Klávesnice už je jiná věc, tu je dobré osahat, to je pravda, ale vzhledem k tomu, že je to subjektivní (příklad: měl jsem v ruce notebook s objektivně hroznou klávesnicí, ale jiný kolega napíše, že je skvělá).
Lenovo ThinkPad T420s | HTC 8X | Xbox 360

Lenovo Blog CZ
wizaard
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod windows007 15. 8. 2011 10:46

tak je jasný, že celý z hliníku není..a ta vrstva je opravdu spíše na odření než na něco jiného (notebooky, které se dají házet ze schodů stojí trošku jinak :D ) .. na klávesnici jsem zvědavej..no uvidíme...objednal jsme si teda ten http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=92454 a zítra si ho jdu vyzvednout, tak pak dám vědět, jak to dopadlo :)
windows007
Junior

Odeslat příspěvekod ice.bc 15. 8. 2011 10:50

Jasně,každý má kolikrát jiný pohled,něco se mu zdá být super...druhému zase katastrofa :-)
Psal jsem jen z vlastní zkušenosti.Samozřejmě,že onen hliníkový plech,kdyby byl vyjmut z notebooku,tak ho člověk asi pomalu zmačka v ruce :-) Ale zkuste si zmáčknout na plochu pro ruce u toho Asusu s plechem a u toho Aceru...a uvidíte rozdíl:) Jestli tomu přidal onen plech,to je věc druhá,ale každopádně ten Asus se neprohýbá tak,jako Acer.
To samé víko s displayem: když jsem vzal za roh Aceru a zvedal víko,začalo se poměrně dost křížit.U Asusu,pokud vůbec,tak minimálně:-)
CHlazení,to samozřejmě neporovnám,ale u Asusu paráda.
No a klávesnice už se tu zmiňovala.
Tím ale samozřejmě nehaním Acer jako takový ,jinde ve foru jsem se vyjadřoval i k určitému modelu od HP,kde jsem nepochopil výrobce,jak přistoupil k dané formě klávesnice a touchpadu:-)...hrúza:-)

windows007: Tak pak dej vědět,jak jsi spokojený..hlavně,až ho trošku vyzkoušíš-hlučnost,teplota,atd...:-)
Philips:Fizz,Alcat:OneT,Sagem:MC922,Ericss:T39,T65,Motor.:A008,V180,RazrV3,SlvrL7,Panas:GD67
Siemens:A52,CF62,SL45,Sony:CMDJ5,SE:T100,J210,T230,T610W810i,Satio,Zylo,Samsung:A800,E100,Vodaf:246
N:5110,3210,3330,6510,5210,8210,6310i,6120Cl,6300,6230i,N79,N8
ice.bc
Junior

Odeslat příspěvekod windows007 15. 8. 2011 11:32

určitě napíšu své dojmy :) ve středu si ho sebou beru na noční, tak mu dám záhul a pak napíšu :)
windows007
Junior