DELL nebo ASUS? cca 20 000Kč

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod hongkong 30. 8. 2011 14:37

asi tak pred 12 roky bylo uplne normalni pouzivat na 15" obrazovce rozliseni 800x600 - a nikomu to nevadilo
hongkong
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod DrFreeze 31. 8. 2011 06:51

Před 20 lety stačil alfanumerický displej kalkulačky. Před 30 a více lety logaritmické pravítko. A pravděpodobně to taky nikomu nevadilo... :-)
DrFreeze
Junior

Odeslat příspěvekod Oggi09 31. 8. 2011 08:41

Právě...za x let bude situace, že lidi nepochopí jak někdo mohl dělat na pc :D
Oggi09
Junior

Odeslat příspěvekod cemtec 31. 8. 2011 12:07

a na jakou VS jdes??
cemtec
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ohm711 1. 9. 2011 14:23

ČVUT, ale nemyslím si, že by to hrálo roli...

To je neuvěřitelné. Už jsem si tak na 90% vybral ntb (Asus N55SF z CZC.cz) a oni ho nikde nemají! U CZC ho bodou mít za měsíc, což je pro mě pozdě.
Zvláštní je, že není problém sehnat tento notebook v 17" a ve 14" verzi, ale 15" prostě není. Ta 14" by šla, ale má moc malé rozlišení (aspoň pro naší zemi).

Takže celé vybírání od začátku...
Ohm711
Junior

Odeslat příspěvekod Fuck8r 1. 9. 2011 14:37

kotiki píše:...Předtím bych si ješt pročet na této stráne test domácích ntb do 18 000 protože se tam najdou krásné kousky a skoro všehny jsou použitelné..

škoda, že ten Asus N53SV-SX650V z testu není nikde skladem :-|
A7R4 + 20/40/135 art a FE85.
Fuck8r
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kotiki 1. 9. 2011 19:01

jestli dokážeš sehnat peníze tak na 100% tohle !!!! : http://www.alza.cz/lenovo-thinkpad-t410 ... 225856.htm
kotiki
Junior

Odeslat příspěvekod Ohm711 1. 9. 2011 22:09

Limit jsem nastavil na cca 20k, takže 28k nepřichází v úvahu. A kdybych se rozhodl investovat tolik, tak by to pravděpodobně nebylo LEJNOVO.

Pokud N55SF neseženu, a vypadá to že ne, tak bych asi šel do tohoto ASUSU. Má i7, ale radši bych i5 a grafika by mohla být trochu lepší. Limit je také o 2k překročen, ale pokud se člověk nesmíří s piko rozlišením, tak se asi nedá nic dělat...
Ohm711
Junior

Odeslat příspěvekod oneill_sx1 1. 9. 2011 22:17

Naprosto zbytečné pejorativní označení. To "LEJNOVO" je lepší než libovolný "herní" notebook, v podstatě konkuruje jinému Lenovu za 45 tisíc.
oneill_sx1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kotiki 2. 9. 2011 13:37

Ohm711 píše:Zdravím,
Budu si kupovat nový ntb a potřebuji poradit - asi častá otázka co?

Ntb by měl být za cca 20litrů. Docela mi záleží na zpracování a aby to taky utáhlo nějaký hry.
už jsem byl prakticky rozhodnutý pro tento DELL. Četl jsem, že DELL je na tom se zpracováním celkem dobře a výkon ntb se mi zdá také docela dobrý. Jako + beru 2.1 repro. Jako - 5400ot disk.

Dnes jsem ale narazil na tento ASUS, který mě ohromil. Má lepší displej než DELL, výkonnější grafiku, Větší disk a 7200ot, větší RAM. A cena je nižší. Prostě jasný vítěz.

Mě by ale zajímalo jestli někdo máte zkušenosti s tímto ASUSem (nebo podobným), jak je na tom s kvalitou zpracování a poruchovostí. Rozhodně se chci vyvarovat toho, aby se celý ntb různě prohýbal a po pár měsících začaly praskat plasty.

Pokud máte nějaký lepší tip, tak sem s ním.

Bude to můj první ntb, a tak bych nerad šlápl vedle...

Předem díky za rady.

tohle asi musel psát jiný člověk?!! Nejvýkonější i5, kvalita zpracování na nejvyšší úrovni, minimální váha, výdrž až 5 hodin a SSD, přepínání grafických karet, a kvalita převzaná od IBM. To si dovolíš nazvat lejnovo??? Požaduješ kvalitu zpracování a to je aspon o 2 třídy víš jak u asusu. Tvrdíš že to bude tvůj první ntb a dovoluješ si narážet do legendárních značek??? Tak si kup svého otesaného plasťáka s krásným rozlišením které si jistě užiješ po utržení víka...
kotiki
Junior

Odeslat příspěvekod Ohm711 2. 9. 2011 15:26

Kámoš si před delší dobou koupil lenovo a všichni jsme tomu říkali lejnovo. Už mám ten název celkem zažitej a čekal jsem, že s tím přišlo spousty lidí přede mnou. Nečekal jsem, že se vás to tak dotkne. Sorry.

Vůbec si nemyslím, že by byl ten ntb špatný, ale 28k je prostě moc. Nenarážej jsem na to že je to nějaký šmejd apod. Toť vše.
Ohm711
Junior

Předchozí stránka