NTB cca 13k Kč - VŠ - STROJÍRENSTVÍ

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod _FrOst_ 15. 9. 2011 14:17

U toho Aceru se mi nelíbí to modré víko.. jinak jestli se Acer změnil ohledně konstrukčního hlediska tak je mi to jedno..
No a děkuji, netušil jsem že AMD grafiky mají s tímto problém.. ono spekulace "časem by to měly řešit ovladače" je hezká ale nechci na to spoléhat.. Takže něco s grafikou NVIDIA no.. víte o něčem ?
_FrOst_
Junior

Odeslat příspěvekod Flyee 15. 9. 2011 15:43

karlos00x píše:shodou okolnosti jsem teda strojarnu (v Brne) taky jeden cas navstevoval a jsem presvedcen, ze nejaky quadro absolutne nevyuzije - minimalne ne behem prvnich 3 let.

zase tak moc bych to nezjednodušoval. Quatro sice nevyužije, ale ted už je vyuka inventoru myslím už v prváku, nebo na začátku druháku. A ten plynule taky nejede na všem.

karlos00x píše:Vem si treba HP ProBook 4530s ktery mi jinde radi jako takove naproste minimum a k tomu FullHD monitor.

Taky to vidím jako nejlepší řešení.
Flyee
Junior

Odeslat příspěvekod _FrOst_ 15. 9. 2011 15:46

Jen bych rád podotknul že střední mám už za sebou.. nyní nastupuji na vysokou školu a to UJEP | Fakulta výrobních technologií a managementu.. Takže počátky mám již za sebou a proto bych potřeboval něco na čem budu zvládat již vysokoškolské úlohy
_FrOst_
Junior

Odeslat příspěvekod K4m1k4z3 15. 9. 2011 18:28

Moc požadavků za málo peněz.
• Aspire V3-571G | 15.6" Full-HD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8GB RAM
Intel 320 80GB SSD | 1TB UltraBay HDD
SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p
K4m1k4z3
Junior

Odeslat příspěvekod _FrOst_ 15. 9. 2011 18:40

A co bych tedy měl zredukovat ?
Byla tu ta fáma s SSD ten tam fakt nepotřebuji... to byla reakce jen na ten Dell..
_FrOst_
Junior

Odeslat příspěvekod cemtec 15. 9. 2011 19:17

ja jdu taky na strojarnu ale VUT, takze taky ruzny CAD a pobobne, koupil jsem toshibu a660 (ja ma s i5, ta je na max. tvyho limitu 15+, s i3 sezenes kolem 13)
cemtec
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod _FrOst_ 17. 9. 2011 11:08

S těch mých požadavků jestli mám ubrat, tak si možná myslim že matný display je nejspíše tím největším limitem.. Tudíž když bude lesklý tak se hold nedá nic dělat..

Dostalo se mi do hledáčku pár modelů, poprosil bych o vaší kritiku:

Lenovo E520 ( něco z téhle řady, špatně se v tom orientuji, za stejnou cenu jsou tu třeba 3 modely a jediný změny co jsem si všiml je velikost HDD)

Dále pak stejná situace s Probook 4530s ( těchto modelů bych chtěl zjistit co je nejlépe vyhovující do té hranice + - 15000

Dále by mě zajímal názor na výše zmiňovanou toshibu a660..

Děkuji moc za vaše nápady a návrhy..
_FrOst_
Junior

Odeslat příspěvekod cemtec 17. 9. 2011 13:04

ja taky premyslel o hp 4530s ale co jsem cetl tak porad jede vetracek, takze to muze nekoho obtezovat, ta toshiba a660 ma leskly display, mam ji asi mesic, tak se ptej co te zajima, koupil jsem si ji i proto, ze toshiba vyhodne nabizi rozsireni zaruky, za 1200 tak mam zaruku na 4 roky, u HP stoji 4 roky 4tis. a lenovo nabizi tusim jen 3 roky za neco kolem 1500-2000
cemtec
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod baran.lukas 23. 9. 2011 06:45

Mam momentalne HP Probook 4525s (podle me to je obdoba 4530). Vetracek zacne nesnesitelne hucet asi tak az za pul roku, az se ucpe prachem, takze to neni zase nejaky velky problem. Staci NB rozebrat, vycistit od prachu a jede zase jak hodinky.

Konstrukce, vykon je opravdu dostacujici, takze bych se nebal (v pohode a bez sekani dokazu pracovat v inventoru se sestavou o 300 clenech).
baran.lukas
Junior

Odeslat příspěvekod wizaard 27. 9. 2011 07:32

4525s není obdoba 4530s, je to starší verze, nejsou shodné. Obdoba 4530s (Intel) je 4535s (AMD).

Jestli vybrat 4530s, nebo E520, je poměrně složité... E520 má praktičtější provedení (matné), lepší klávesnici, lepší polohovadla (+ TrackPoint), mnohem tišší chlazení. 4530s má tužší víko displeje.
Lenovo ThinkPad T420s | HTC 8X | Xbox 360

Lenovo Blog CZ
wizaard
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Python.p 28. 9. 2011 07:54

OT: néni lepší nejdřív měsíc nebo dva chodit do školy se sešitem a tužkou a až pak si vybrat notes? nebo to je teď povinnost ? mít na VŠ od prvního dne ntb :)
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod karlos00x 28. 9. 2011 15:39

kolega chtel poukazat, ze zpravidla nekdo prijde a potrebuje strojna CAD/CAM. Clovek vymejsli grafiky quatra apod, a z nej vyleze, ze jde za mesic k zapisu - v prvaku se kresli ve 2D a to jeste nejslozitejsi vykres je hridel což zvladne 10 let starej stroj se singl-core procakem na 1GHz.

čili nemyslel "notebook je zbytecny" ale "neni treba ho mit mesic dopredu kdyz ani nevis co na nem do ty skoly budes delat"
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka