Hodnota 4-letého NB DELL vostro 1000?

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod matelko 2 4. 11. 2011 19:07

karlos00x píše:Pak jsi mel napsat, ze v teto cenove kategorii je nejmensi aušus ten acer, o tom by se treba dalo polemizovat.
A ne tady psat kecy o tom, ze je to kvalitni notebook. No samozrejme pro nekoho komu to bude lezet na stole celou zivotnost to mozna kvalitni prijde. Stejne tak jako klobouckar kterej najede tim loganem 10 000 km za 10let - ten s tim taky bude spokojenej.

Nemám ani Acer ani Dacii Logan, ale píšeš blbosti, někomu to bohatě stačí a je mu úplně ukradený, jestli jimi nějaký majitel Dellu nebo Audi pohrdá.
matelko 2
Junior

Odeslat příspěvekod karlos00x 4. 11. 2011 19:38

Ja nikym nepohrdam, jen tvrdim ze "Acer za 10-12tis" proste neni mozno povazovat globalne za kvalitni notebook. Alespon ne v mych ocich.
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod matelko 2 4. 11. 2011 20:35

Kamarád má ThinkPad Edge oproti mému ThinkPad T za půl ceny (stál ho 11 000 kč) a hlavní poznatelný rozdíl při běžné práci je pouze v kvalitě konstrukce.

Opravdu nelituji té dvojnásobné ceny a osobně určitě bych si znovu připlatil, ale většině běžných uživatelů bych spíš asi doporučil kup si levnější a za 3 roky nový.
matelko 2
Junior

Odeslat příspěvekod oooooooooo 4. 11. 2011 22:12

Kód: Vybrat vše
ěch min 20k byla spíš narážka na "tradiční" výrobce ala Dell, atd. kde to opravdu pod 20k nejde, má-li to být slušný ntb, protože dell děsně rozlišuje mezi pracovní třídou (kde si rád nechá docela dost zaplatit)
To mně neni neznámé,osobně mam jiny stroj,Lenovo,ale myslel jsem to uplně jinak,prostě napřiklad včera jsem kupoval pro znamou notebook kterým by většina zde pohrdala,vtip je v tom že v ceně do X neexistuje nic lepšiho a na řeči ala do 20000 nejde pomalu ani surfovat,hned se to pokazí jsem hodně alergický,totalní blbost.Beru to v sfeře kdy maji profici pracovní nastroj,těch je realně 2-3 procenta,pak je x procent kteří se tak cítí ale defakto je jedno na čem fungují a pak je nějakých 90 procent kterým nepomůže notas za 90000 protože stejně pojede za měsic tempem T40 poněvadž pojem zasekat a doprasit ani nechapou co znamená.Pro drtivý zbytek je podstaný stav peněženky neboli hranice co si můžou dovolit a v ní prostě vybrat - obdoba Kineczekových doporučených sestav - cena od-do a hotovo kdo je v ní fail nebo výhra,vic neřešit a v te ceně jsou vyhodne,nevyhodne,absolutně nevyhodne a nejvyhodnějši možnosti dle preferencí,preferuji vydrž,servis,minimalni možnost hrani,minimalni odolnost atd.A podle toho vybiram - nelze čekat ultimatni stroj za 15000.Každy přece vi že z ho.na bič neupletu ale můžu se snažit o to aby to nebyl uplně mimo vyběr.
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod swarm 4. 11. 2011 22:29

Gruppe píše:Ono je holt ale taky probléme (odkazuji na swarma), že HPčka základní řady 3-4 roky zpátky (HP530) byly celkem tanky, jednoduché, tvrdé plasty...kdežto nové HP 620/630 jsou celkem plasťáky a klávesnice vyložene tragická.

HP 620 bylo divný, ale HP 630 jsem měl teď na recenzi a vůbec bych neřekl, že je jakkoli méně kvalitní než HP 5x0. Řekl bych, že se to právě drží úplně stejné kvality a v dané třídě mi to připadá snad nejkvalitnější.
Diagon Swarm - ~460 zrecenzovaných notebooků od 2007
15,6" Acer V15 Nitro - i7-4710HQ, 16GB RAM, 2xSSD, FHD IPS
14" HP EliteBook 840 G5 - i5-8350U, 16GB RAM, 512GB SSD, FHD IPS
14" ThinkPad T400 - C2D T9900, 8GB RAM, 300GB SSD, WXGA+ LED
swarm
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Gruppe 7. 11. 2011 13:25

njn na HP620/625 jsem měl na klávesnici strach psát, vypadala jako by na ni ty písmenka někdo poskládal...ale zase měl dobrou povrchovou úpravu - těmi prolisy, nešpinil se od otisků...

Výborné bylo že i v nejlevnější verzi se dal sehnat se 7200ot diskem a matným LCD....takový lacinný pracant, kterého se člověk nebojí někam pohodit.

630tku si ještě dnes osahám abych si neudělal předčasně mylný názor, měl jsem ji tu cca před měsícem jen na pár dní...

njn holt je to o ceně, Peugeot dnes taky každý haní, stará dobrá 106tka měla lak tlustý snad 3mm, nová 206 byla kus šrotu :D to je tak dnes asi se vším :)
kecáním se ještě nikdy nic neudělalo :)
Gruppe
Mírně pokročilý

Předchozí stránka