Dobrý den, zakoupili jsme dnes nový NTB v Electroworldu, ihned v samotném obchodě jsme jej rozbalili za účelem vyzkoušení a zkoumání. V prvních chvílích bylo vše ok, tak jsme nainstalovali několik programů. Původní obaly a folie jsme nechali na NTB. Po dvou hodinách jsme zjistili cca 4 vadné pixely, z nichž jeden je opravdu velmi viditelný.
Vrátili jsme se do electroworldu -necelé tři hodiny po koupi s tím, že jsme zjistili vypálené pixely a chceme vyměnit zboží za zboží. Prodejce nám sdělil, že zboží musí zaslat na reklamaci a výměna nepřipadá v úvahu. Takže jsem jim sdělili, že vracíme zboží v rámci 14-ti denní lhůty (zakoupili jsme NTB prostřednictvím internetu). A prodejce argumentoval, do NTB jste již nahráli software, tudíž vám propadá možnost vrácení peněz a výměny NTB.
Může mi někdo říct, co je to za nesmysl? V životě jsem dvakrát reklamoval NTB a prodejce ve 14-ti denní lhůtě mi nabídl možnost vrácení zboží nebo výměny zboží za jiný kus. Vím co zhruba obnáší obchodní zákoník a není tam nic o softwaru ani dokonce o tom, že zboží, které bylo použité není důvodem, proč nelze vrátit zboží, jen, že si výrobce může účtovat poplatky.
Chci jít opět do electroworldu, jak mám prosím tuto situaci řešit? Děkuji.