Edge E320 vs ProBook 4330s

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod nah84 25. 1. 2012 14:31

Zdravim,

prosim o pomoc v rozhodovani. Chci poridit levny notebook pro beznou, vesmes kancelarskou cinnost. Me pozadavky na vykon jsou vpodstate minimalni: office, internet, semtam nejakej film, z her tak maximalne solitaire.. :-) Jde mi predevsim o mobilitu a kvalitu provedeni. Nechci nic z nekvalitnich materialu. Nyni mam starsi HP, kde me dost stve prilis hlucny vetrak. Zatim se rozhoduju mezi temito variantami:
http://www.alza.cz/lenovo-thinkpad-edge ... 265188.htm

http://interlink.tsbohemia.cz/hp-proboo ... 32464.html

Diky
nah84
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Python.p 25. 1. 2012 14:43

za mě Edge a taky bude tišší jak HP :)
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod karlos00x 25. 1. 2012 15:21

z toho probooku mi malem praskla hlava. huci to jak vysavac i kdyz se na tom nic nedela.
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod iggi 25. 1. 2012 15:26

ale vypada fajne ten probook... asi viem kde sa inspirovali
Brat moj ma ibm t42, 4:3 1400x1050.... to boli este kvalitne kusky... vsetko funguje, nic nevrze, panty kovove, nehreje, nehuci, display skvely (jedine nerovnomerne podsvietenie a pomalsia odozva)

PS: ja by som sa kukol aj po znacne Acer...
iggi
Junior

Odeslat příspěvekod karlos00x 25. 1. 2012 15:32

me se ten probook na prvni pohled taky moc libil. navic ma usb 3.0 ale jsem precitlively na ten hluk z ventilatoru.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod wizaard 25. 1. 2012 15:33

ThinkPad Edge E320:
+ Výborná klávesnice s TrackPointem
+ Matné, plastové provedení
+ Relativně tichý, kontrola přes TPFanControl
+ O skoro 50 % silnější baterie
- Ventilátor vpravo
- Clickpad

ProBook 4330s:
+ Subjektivně tužší konstrukce
+ Klasický touchpad s tlačítky
+ USB 3.0
(+ Čtečka otisků prstů)
(+ Vyšší výkon)
(+ DVD mechanika)
- Hlučný ventilátor

Oba notebooky jsem testoval a oba se mi líbily. 4330s je subjektivně bytelnější (to neznamená, že víc vydrží, jen bytelněji působí), ale skutečně mi na něm vadil ventilátor, který pořád svištěl. Hlavně proto bych bral E320, i když má chlazení vpravo (v dané konfiguraci ale rozhodně nehrozí žádné "pálení" ruky).
Lenovo ThinkPad T420s | HTC 8X | Xbox 360

Lenovo Blog CZ
wizaard
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod nah84 25. 1. 2012 17:46

Dekuji za rady. Pravdepodobne pujdu do Lenova, jelikoz moje stavajici velmi hlucne HP mi uz taky leze na nervy a nerad bych v tomto smeru neco obdobneho.
nah84
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod karlos00x 25. 1. 2012 18:16

wizzarde a existuji lide, kteri ventilator vpravo berou jako vyborny bonus! (ano, myš používám levou rukou :) )
Mezi plusy u Lenova ti chybi poštěvák ktery (vice ci mene to je individualni) eliminuje minus v podobe clickpadu.
Jako megaplus u Lenova ti chybi mSATA pro SSD.
Ostatne ocekavam ze tazatel jiz cetl viewtopic.php?f=907&t=1153874
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod skype 25. 1. 2012 18:22

TrackPoint a hlučnost jsou pro mě plus, které přebijí všechny mínus :) Konkrétně, USB 3.0, combojack, ClickPad a ventilátor vpravo ;)
Odeslat příspěvekod KineCZek 25. 1. 2012 18:35

Wizaard: Nenapsal jsi do plusu Trackpoint. (zminil jiz Karlos)

- - -

Mno ... celkove z duvodu hluku, vydrze na baterii, matneho displeje a trackpointu je v podstate predem rozhodnuto o vitezi. Alespon v mych ocich.

Navic do E320 muzes dat mPCIe SSD a zachovat tak SSD + HDD, i to je argument. Nevim, zda to i HP podporuje. (opet zminil Karlos)

- - -

Osobne E320 vlastnim, tak kdybys mel dotazy, s klidem se ptej. Skype ji vlastni tusim taktez.

- - -

Clickpad nepouzivam (trackpoint!) a combojack neberu jako nevyhodu.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod skype 25. 1. 2012 18:44

Pokud jsi z Olomouce, tak si zajeď do showroomu TS Bohemky. Mimo jiné tam je ProBook i E320/E120. Všechny Lenova ale mají vyndanou čepičku TrackPointu(proč?).

-- 25. 1. 2012 17:50 --

A co se týče výdrže na baterku, tak já s nejvyšší konfigurací(i5, 6630m) se při prohlížení internetu na režim Rovnováha, zapnutou WiFi a jasem na 10/15 pohybuju okolo 10W. S SSD jde spotřeba o 1-1.5W dolů.
Tzn. na 64Wh baterku výdrž něco přes 6 hodin, s SSD přes 7 hodin.
V konfiguraci bez grafiky a s Pentiem bych čekal o půl hodiny až hodiny delší výdrž.
Odeslat příspěvekod Python.p 25. 1. 2012 19:07

OT: Na pobočce v Brně je mají taky vystavený a taky tam nemají čepičky. ( zloději? )
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod karlos00x 25. 1. 2012 19:15

ze by predchozi zkusenost se zlodeji a ted uz prevence před nimi?
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod KineCZek 25. 1. 2012 19:17

Protoze ty cepicky lide kradou. Stejne tak jsou ve vetsine showroomu z ntb vyndane baterie a mechaniky.

BTW pokud jsi z Prahy, Alza ma tez oboje na showroomu.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod skype 25. 1. 2012 19:51

To jsem si taky původně myslel, ale v TSku tam u Lenova stojí chlápek od Lenova :)
Další stránka