ASUS U36SD vs. Sony Vaio VPCZ12X9E/X

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod ruXak 17. 4. 2012 18:32

Dobrý den, potřeboval bych poradit.

Vaio (zánovní s končící zárukou) můžu mít za cca. 19 000,-

Asus stojí nový 15 500,-

Pros Asus u mě hraje obrovská výdrž na baterce. Vaio je zase uplně jinde ve všem ostatním.

Výdrž je pro mě důležitá aby mi notebook vydržel celý den ve škole. Nechce se mi tahat zdroj,

Co by jste zvolili vy?

Díky
ruXak
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 17. 4. 2012 20:09

Zánovní s končící zárukou? to neak nechápu, ale hlavně proč ignoruješ oranžový rámeček?
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod ruXak 17. 4. 2012 20:23

Nějak tě nechápu .. Zánovní s končící zárukou znamená .. Že je vzhledově jako nový + má ještě záruku .
ruXak
Junior

Odeslat příspěvekod oneill_sx1 18. 4. 2012 08:16

Vaio Z je to nejvyšší liga, taky jsem nad ním uvažoval. A možná mu dal i přednost před novým notebookem, pokud je, jak popisuješ, jako nový, ALE ještě bych tlačil na cenu a prodloužil bych si záruku.
oneill_sx1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod orgasmic 18. 4. 2012 09:19

Vaio bez zaruky nebrat. Sony ma nejdrazsi pozarucni servis ze vsech booku.
Urcite vem radeji novy a mas klid.
Navic to Vaio strasne topi a rozliseni uz je docela mazec na tak male uhlopricce.
NEevlim, tedy jsem.
orgasmic
Junior

Odeslat příspěvekod ruXak 18. 4. 2012 10:48

Díky mě na Vaio strašně láká ten monitor .. Je to opravdu top liga ... Tak kvalitní panel jsem v notebooku dlouho neviděl ..
ruXak
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 18. 4. 2012 10:53

asi to Vaio :) a pak koupit novou baterku
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod ruXak 18. 4. 2012 11:29

Asi jo .. Povedlo se mi ještě srazit cenu na 16500,- .. Takže v podstatě nemám co řešit ... Výkonový rozdíl je zanedbatelný .. To stejné i po grafické stránce .. A zpracováním je VAIO někde uplně jinde ..

-- 18. 4. 2012 12:36 --

orgasmic píše:Vaio bez zaruky nebrat. Sony ma nejdrazsi pozarucni servis ze vsech booku.
Urcite vem radeji novy a mas klid.
Navic to Vaio strasne topi a rozliseni uz je docela mazec na tak male uhlopricce.

Ty to VAIO máš?
ruXak
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 18. 4. 2012 11:43

staci mrknout na recenze a zapojit i trochu rozumu. vykonny CPU v malem tele...
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod orgasmic 18. 4. 2012 11:49

Chvili jsem ho mel a zase zadna extra kvalita displaye nebyla. Klasicky TFT s vyssim rozlisenim.
Uz jsem mel i na 15.6TFT 1920x1080 a to uz bylo na hrane pouzitelnosti a u toho Vaia je to jeste kapanek horsi.
Navic to Vaio ma tragicky zvuk...pomalu to nejhorsi, co jsem kdy slysel + ty problemy s teplotama.

Radim Ti dobre, neber tohle Vaio, kdyz je bez zaruky. Sice po mechanicke strance perfektni, ale vlivem vysokych teplot se snizuje zivotnost komponent.

Ja ho mel jako novy a uz od novoty se pri zatezi pohybovala teplota CPU pres 90°C (rekord byl 96°C) a grafika byla na 90°C.
Navic, co jsem cetl zahranicni fora, tak hodne lidem se vlivem prehrati vypinal. Ja se ho radeji zbavil po par tydnech pouzivani...navic v zatezi huci jako blazen...ani v idle se nedalo mluvit o tichem provozu.

Dokonce muj byvaly book Alienware s i7 2630QM a HD6990M dokazal bezet bezhlucne a v hrach produkoval 2x mene tepla a hluku a to je herni notebook.
NEevlim, tedy jsem.
orgasmic
Junior

Odeslat příspěvekod wizaard 18. 4. 2012 11:52

Displej na VAIO Z je super. Ale tím všechny výhody oproti U36 končí. :-) U36 mi kvalitativně přišlo stejné, je tišší, lépe chlazené, ale není to taková "snobárna" (v tomhle případě to musím použít).
Lenovo ThinkPad T420s | HTC 8X | Xbox 360

Lenovo Blog CZ
wizaard
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod ruXak 18. 4. 2012 12:17

Tak teď jste mě dostali na pochyby .. A to hodně ...
ruXak
Junior

Odeslat příspěvekod orgasmic 18. 4. 2012 12:25

Jestli chces notebook na machrovani, tak si kup Apple.
Jestli ches funkcni maly book, tak ten Asus U36SD.

Jinak bych Ti doporucil uplne jiny stroj, jestli si rad zahrajes a to novy Acer s GT640M. Vydrz az 8 hodin a 2kg vaha.
http://www.czc.cz/ultrabook-acer-aspire ... 48/produkt
NEevlim, tedy jsem.
orgasmic
Junior

Odeslat příspěvekod ruXak 18. 4. 2012 13:22

:shock: Nevím proč bych si měl kupovat Apple .. Normálně jsem se ptal .. Tak si nech takový připomínky pro sebe .. !

Ten tebou posílaný "super book" bych nechtěl ani zadarmo .. Výdrž 8 hodin mít nikdy nebude .. Navíc je to 15,6" a 2,3 kg je sakra hodně .. Navíc až na grafiku není v ničem lepší než Asus .. :shock:
ruXak
Junior

Odeslat příspěvekod hnedahlava 18. 4. 2012 13:43

Kdyz jsi takovy Guru, tak proc se tu vubec ptas :)
Ten Acer ma delsi realnou vydrz nez Tebou oba poptavane ;)
hnedahlava
Junior

Další stránka