HP ProBook 4530s vs. Lenovo ThinkPad Edge E520

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod dali007 18. 4. 2012 08:00

Python.p píše:E520ka snad nemá numeriku ? a nevím o tom že by šel u HP ProBooku vypnout fan :hm

Jde vypnout v biosu. Mam jej vypnuty na obou NTB.
Je to položka Fan always on while on ac power
Obrázek
dali007
Junior

Odeslat příspěvekod Kacud 18. 4. 2012 10:32

Já bych volil HP. E520 jsem měl v ruce, ale dost jsem se bál. To se prohýbá, ohýbá a kroutí až hrůza. 4530s dobře znám a je super. Kvalitou zpracování a pevností mnohem lepší.
Kacud
Junior

Odeslat příspěvekod wizaard 18. 4. 2012 11:45

dali007: Tahle možnost mi u žádného testovaného HP nikdy pořádně nefungovala, resp. nepoznal jsem rozdíl, ať už byla ON, nebo OFF.

Kacud: Subjektivně působí HP ProBook S lépe, objektivně je to jedno: konstrukce je u obou plastová.

Abych to shrnul: pokud nevadí hlučnější notebook, vítáš USB 3.0, nevadí Ti panty za základnou (tzn. displej nelze otevřít do více než 140°), nepotřebuješ TrackPoint, neřešíš dostupnost/kompatibilitu více baterií a nevadí v několika ohledech zmršená klávesnice HP, pak doporučím HP. Sám jsem testoval poslední tři generace a nebýt hluku a klávesnice, neměl bych ani jeden problém. Víko displeje má HP pevnější objektivně.
Lenovo ThinkPad T420s | HTC 8X | Xbox 360

Lenovo Blog CZ
wizaard
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Python.p 18. 4. 2012 11:50

IMHO je HP i Edge stejne kvalitni, ale pro edge hovori :
- trackpoint
- moznost mSata
- opravdu fungujici regulace fanu
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod robbert 20. 4. 2012 07:57

Takže děkuji za rady. Nakonec bylo vybráno HP.
Když tak dám vědět co a jak...
Mé příspěvky vyjadřují mé názory. Chcete se mnou nesouhlasit? Můžete, ale to je asi vše, co můžete.

Bože, dej mi sílu, abych změnil, co změnit mohu, dej mi trpělivost, abych snesl to, co změnit nemohu, dej mi moudrost, abych to od sebe rozeznal.
Nekácet!
robbert
Junior

Odeslat příspěvekod swarm 20. 4. 2012 09:13

dali007 píše:
Python.p píše:E520ka snad nemá numeriku ? a nevím o tom že by šel u HP ProBooku vypnout fan :hm

Jde vypnout v biosu. Mam jej vypnuty na obou NTB.
Je to položka Fan always on while on ac power

Je to hlučné bez ohledu na nastavení té položky. Ono je totiž jedno, jestli ventilátor fixně běží pořád, nebo má nastavenou teplotu pro zastavení někde u 40°C a nikdy na ni nedosáhne.

ProBook 4530s jsem měl a je podle mě jeden z nejhlučnějších ve své třídě. Vlastně nevim, jaký notebook bych v té ceně musel vzít, aby byl hlučnější.

TP E520 je podle mě lepší ve všem, jen nemá USB 3.0 (lze přidat EC kartou).
Diagon Swarm - ~460 zrecenzovaných notebooků od 2007
15,6" Acer V15 Nitro - i7-4710HQ, 16GB RAM, 2xSSD, FHD IPS
14" HP EliteBook 840 G5 - i5-8350U, 16GB RAM, 512GB SSD, FHD IPS
14" ThinkPad T400 - C2D T9900, 8GB RAM, 300GB SSD, WXGA+ LED
swarm
VIP uživatel

Předchozí stránka