Pracovni notebook + strih domaceho videa 20-25tis

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod conny 18. 6. 2012 21:56

Ahoj kluci,

muj staricky Dell D620 dodelava (pet let mu bylo), vykonove to jakz-takz jde (mam tam ted rozsirenou pamet), furt jsem s nim schopna nejak pracovat - spis se mi rozpada sasi.

chtela bych tedy novy (tedy chtela, zatim ne uplne potrebovala)
ma to byt pocitac - zase neco unesu a potrebuji na tom i pracovat. hodne, opravdu hodne pisu, delam s velkymi dokumenty - co do delky i velikosti souboru a chtela bych i fotky upravovat a mozna (ale to opravdu mozna) strihat videa - tedy to by chtel muj muz).

takze chci slusny citelny displej (tim padem asi matny), slusnou klavesnici (nerozporuju koupit i externi, ale to nejde nosit sebou vsude). vykon tak nejak, aby treba zas pet let vydrzel na beznou kancelarskou praci (ja nejsem technologicky inovator - vskutku ne) a slusne sasi - nemam doma vyhrazeny stul, kolikrat ho drzim na kolenou, do toho deti a tak. ted Dell mi tak nejak vyhovoval, ale kolegove na ty nove uz dost nadavaji.
cenovy limit rekneme 20-25k, slo by mozna navysit, ale to by uz chtelo zasadni argumenty.
prijemna by byla web kamera - jakakoliv a podsvicena klavesnice - ale ty jsem schopna se vzdat. na vydrzi baterii nelpim
rozmery displaje mi vyhovuji a vaha je v norme - 2.6 kg, ale o moc vice se mi nosit nechce

alespon znacku mi poradte. nechce se mi kupovat sunt, co se mi za rok rozpadne.

dekuji prevelice

conny
conny
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lama 123 18. 6. 2012 22:49

KOukal bych po Lenovo Thinkpad T420/430 vzal bych něco s i5 integrovanou grafikou a displayem HD+, klávesnici mají luxusní a tuším že i podsvícenou.

T420
http://www.lenovoonline.cz/lenovo-thinkpad-t420-p4218

T430
http://www.lenovoonline.cz/lenovo-thinkpad-t430-p4457
NTB: ThinkPad X201
PC: Cooler Master Stacker nVidia edition, Intel Xeon E5506 @3.6, 12Gb ram, Geforce 660+24"FHD+ G400s + G15
TEL: SG S6 + Razr V3i
Vozítko: Rapid Spaceback 1.2 Tsi
lama 123
Junior

Odeslat příspěvekod alfah4ns 18. 6. 2012 23:32

Podsvícená je T430, T420 má lepší rozložení.
Pokud je tazatelka zvyklá na psaní čísel s pomocí Fn a jkluioýáí, toto Thinkpady bohužel neumož%nují.

U úpravy fotek je třeba počítat s nekvalitním displejem, u jakékoliv 14ky (i když na to je vlastně zvyklá, horší displej, než v D620/630, tam být nemůže)

střh videí - jedná se o videa jaká?
Na jednodušší věci ty dvoujádra stačí.
Na FHD je třeba 4jádro a ideálně 2 HDD, ale tam zase není možné koupit opravdu kvalitní ntb za dané peníze.

Jinak T420/430 se mi jeví taky jako nejlepší kompromis.
+ prodloužit případně záruku.
.
alfah4ns
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod kosto1992 19. 6. 2012 01:10

Taktiez odporucam Lenovo T430. Akurat dnes mi prislo Lenovo T430s, poziadavky som mal podobne, akurat som chcel nieco do 2kg. Odporucam SSD disk, T430 ma moznost mat aj PCIexpres SSD, takze staci nieco male na system + programy a klasicky tocivy disk na data.
Notebook pouzivam aj na strihanie FullHD videa a staci mi core i5 + dedikovana graf. karta (predtym som mal nVidiu 310M). Cize konfiguracia core i5, 4GB RAM, 500GB disk, dedikovana graf. karta nie je pri vykonne Ivy bridge a obcasnom strihani videa nutnost a dokupit SSD. Nie vsetky konfiguracie maju podsvietenu klavesnicu, ale v CR som zatial videl len s podsvietenou klavesnicou (moznost nastavenia intenzity osvetlenia + zapnutia led svetla).
Hyundai Santa Fe, 2.2CRDi 142kw, 4WD, 8DCT
Dacia Duster II, 1.5dCi, 4WD
kosto1992
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod conny 19. 6. 2012 10:25

diky za rady. koukala jsem na to a co ta edge rada? ty nejsou tak kvalitni?
conny
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Python.p 19. 6. 2012 10:27

Jsou, alé né tolik co T/X/W
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod alfah4ns 19. 6. 2012 10:28

s edge si proti D620 pevnostně hodně pohoršíš.
Edge je celý z plastu, má kratší záruku, atd...
.
alfah4ns
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod conny 19. 6. 2012 11:37

Aha, jak to na to koukam, jeste se mi docela libi Delly Vostro.
zjistuji, ze je limitujici ten matny displej, ale na tom asi ma smysl trvat, ze?
conny
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod alfah4ns 19. 6. 2012 12:18

vostro?
mezi těmi se mi líbí V131.
slušně zprac. notes, podsvícená KB, 3letá NBD záruka v základu.
Slušný strojek. Odolností to na Latitude/T420 nemá, ale nebál bych se ho tahat.
Kolem 20k ho koupíš ve smysluplné konfiguraci.
.
alfah4ns
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod conny 19. 6. 2012 21:37

tak jsem se na to podivala dukladne a po precteni diskuzi a nejakych testu predce jenom zustanu u lenova a to rady T520. jenomze nejsem zas tak technicky zdatna a nikde nemuzu najit popis modelu (krome stranek prodejcu, kde neni normalni srovnani)
jsem z toho docela jelen jaky je treba rozdil
http://www.czc.cz/lenovo-thinkpad-t520- ... 95/produkt
http://www.czc.cz/lenovo-thinkpad-t520- ... 57/produkt

ten prvni ma dedikovanou grafiku, cim bych nadchla zejmena meho muze, ze si muze obcas zaparit. a neni zas o tolik drazsi, v cem je hacek?
kdybych chtela ssd disk - kde vyctu, do ktereho by to slo a kde ne.
jak zjistim, jestli podporuje procesor AES?

moc otazek, doufam, ze moc neotrevuji, ale predce je to investice na docela dlouho.

diky vam vsem
conny
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Python.p 19. 6. 2012 21:40

háček ? v ničem.

SSD dáš do kterékoliv T520ky ;)

AES ? název CPU -> stránky Intel -> a tam to najdeš

( oba to podporují jestli mě mysl neklame, radši si to ověř)

BTW: na neaký to hraní stačí bohatě HD 3000 ;)
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod alfah4ns 20. 6. 2012 06:24

hlavní je, co by chtěl hrát.
Ono ani ta hd3000, ale ano to dedikované quadro nejsou nic moc silného na nejnovězší "pecky".
Co která grafika jak dá, najdeš třeba tady, kdyz si je rozklikneš:
http://www.notebookcheck.net/Mobile-Gra ... 844.0.html

Jinak na práci je opravdu T jeden z nejlepších ntb.
.
alfah4ns
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod conny 20. 6. 2012 08:06

tak super, ja vam moc dekuji.
fakt staci na nejake to hrani, treba na cestach, aby tam slo alespon neco - doma mame normalni desktop a on zas takovej paran neni.

nakonec jsem se rozhodla, ze pujdu do tohoto, evatualne s SSD diskem, to bych videl, co za to budou chtit, kdyz tak ho muzu dat dodatecne.

http://www.czc.cz/lenovo-thinkpad-t520- ... r15.5-15.6

jeste jednou diky a hezky den vam preji

conny
conny
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod alfah4ns 20. 6. 2012 23:52

SSD jakékoliv, kdyžtak pak navštiv příslušnou sekci fóra.
T520 je fakt slušnej ntb, dokonce jsem jí i stál na víku, přežila to (a že nejsem zrovna drobek) :)
.
alfah4ns
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod conny 22. 6. 2012 19:09

doslo k nejakym okolnostem, ktere mi umoznuji mirne navysit limit - muj dotaz: ma smysl investovat do T530? nekde jsem zachytila zminku, ze ta integrovana grafika v Ivy je od dost lepsi. co vy na to?
conny
Kolemjdoucí

Další stránka