Jak dlouho Vám vydržel notebook

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod azbuka90 19. 10. 2012 19:05

Ahoj lidičky, zajímá mě kolik let Vám vydržel notebook, když vám dosloužil.
S jakou značkou máte zkušenosti a proč. Kterou značku byste doporučovali.

Díky
Naposledy upravil Python.p dne 22. 10. 2012 15:50, celkově upraveno 1
Důvod: Počeštění názvu
azbuka90
Junior

Odeslat příspěvekod alfah4ns 19. 10. 2012 19:13

nejdéle drželo IBM 360cs ještě s 486kou, který jsem měl kdysi po jedné známé (ani přesně nevím, kdy byl vyrobenej, ale umřel v r.2004 ) a strejdův Dell Latitude C610 (2002, jede doteď).

Sám mám D630, který má zatím 5let, ale hezky intenzivního používání, zatím to maká, jak má, i když už má pár oprav za sebou (v záruce GPU, jinak postupem času nové panty, touchpad, klávesnice...)

Strejda pak má ještě Asus A6je z 2006, rovněž pořád jede, jak má, s absolutně žádnou poruchou.

Mno a doporučil bych cokoliv z pracovního segmentu, co se hned nerozpadne, s pořádnou zárukou.
(ntb za 60k s emohou pokazit úplně stejně jako ty za 15)
Ono je to i tak o štěstí.
A značky neřeš, každý výrobce má na svém kontě jak dobré kousky, tak i propadáky.

(přemýšlím, jestli by toto téma spíše nemělo být na smetišti... no ještě uvidím, nechám vyjádřit se i ostatní mody...)
.
alfah4ns
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 19. 10. 2012 19:18

to je tak kouzelně postavená věta, až mě nenapadá absolutně vůbec žádná vtipná parafráze...

když není než...
k bití internetovejch nihilistů jsem už příliš starej, ale za ty roky mně narostl krunýř, o kterej se vždy báječně rozplácnete; takže, mám zůstat čelem nebo?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Odeslat příspěvekod Kroxigor 19. 10. 2012 19:22

Asus A6JC z r 2006 jede naprosto bez problémů jen má novou baterku.
Apple MacBook z r 2009 taky bez závad stále ve službě jen s druhou baterkou.
Kroxigor
Junior

Odeslat příspěvekod rammstein 19. 10. 2012 19:23

Mně vydržel můj notebook Asus 5 let . A pořád funguje, akorát je lehce pomalejší než nové stroje.
Naposledy upravil rammstein dne 20. 10. 2012 13:52, celkově upraveno 1
rammstein
Junior

Odeslat příspěvekod Noxik 19. 10. 2012 19:39

IBM R50e (se slzou v oku vzpominam) - 4 roky, pak jsem ho prodal znamemu a ten ho ma plne funkcni dodnes, to uz je snad 6 nebo 7 let
DELL Vostro 1520 - uz vice nez 3 roky
Noxik
Junior

Odeslat příspěvekod Pytlík 19. 10. 2012 21:34

No, mně notebook vydržel do první krádeže. Řekl bych, že v tomto případě je značka irelevantní.
Pytlík
Pokročilý

Odeslat příspěvekod blAster_ 19. 10. 2012 21:49

Thinkpad R500 - mám ho asi už 4 roky. Vydržel dvě polití - momentálně v něm mám už třetí klávesnici :D
blAster_
Junior

Odeslat příspěvekod czatlantis 19. 10. 2012 22:25

V rodině máme Acer 6464, už 5let starej, pořád funkční (po přidání RAM, výměně HDD). Celkem spokojenost, nosil jsem to 4roky denně do školy, od tý doby leží na stole jako kanclPC. Displej má lepší než 90% současně prodávaných notebooků (1680*1050). Jen nějak přestal fungovat jeden USB port, ulomily se packy displeje (takže displej nezacvakne při zavření, což ale vůbec nevadí). Jednou reklamace LCD s vadnejma pixelama, teď tam nějaký taky jsou, ale na kancelářině to nejde vůbec poznat (hodně jemnej displej), pant je naprasknutej, ale pořád to funguje

Pak ještě jeden Acer 4502 myslím, ten je tak 7let starej plus mínus rok. Doteď funkční jako HTPC, jen přidána RAM a vyměněn disk, je takovej rozhrkanej, párkrát spadnul, občas je na displeji čára mrtvých pixelů (asi jak spadnul)

No a teď mám Thinkpad x220i tablet, stáří jeden a půl roku, doufám že tak dalších 5let vydrží.
Tam mám problém jen s upadením gumových pacek (to je specialita tablet PC) co drží displej před otáčením v zavřené poloze.
Další problém je že se horní klávesy (F1, F2...) obtiskávají do obrazovky :grr: Sice na ní mám fólii, protože přecejenom tím perem + prachem se to poškrabe při psaní, ale tohle by se nemělo stávat
czatlantis
Junior

Odeslat příspěvekod Matysek 19. 10. 2012 22:38

Do prvni zavady po zarucni dobe.
Definice moderatora Zive? Zookeeper. Vyhledat zbloudilou ovecku, ustajit, vycesat, nakrmit a zalozit chudince nadaci. Ovecka prece nemuze 5 minut myslet. Vsichni mame povinnost oveckam uvarit, precist pohadku a prispet do nadace.
Matysek
Expert

Odeslat příspěvekod Higgi 19. 10. 2012 22:52

HP Compaq NC4010...uz snad 7 let...jako servisni, zalozni a na net je to dostacujici;).
Higgi
Junior

Odeslat příspěvekod Schmauz 19. 10. 2012 22:58

Mám MacBook Pro 13 z roku 2009. Nic nevrže, nikde se nic neprohýbá, je jako novej. Jenom baterka už je v háji. Nicméně upgrade na 8 GB prodloužil životnost o pár let. Počítám, že mi vydrží ještě minimálně 2 roky. Takže dohromady cca 5-6 let ten Macbook dá bez problému. U jiných značek nevím. Měl jsem HP a ten mi vydržel asi 2 roky. Ony ty plasťáky všeobecně nejsou nic moc.
Schmauz
Junior

Odeslat příspěvekod Roumenek 19. 10. 2012 22:59

pridam taky trochu do mlyna

evropska unie zverejnila data, podle kterych je prumerna zivotnost notebooku 5 let, desktopu 6

osobne mam prvni notas (dosud jsem se hrozne hnal za vykonem) skoro rok a nemuzu si vynachvalit, zatim absolutne zadny hardwarovy problem a ani to na zadny v dohledne dobe nevypada (hp 4530s)
Roumenek
Junior

Odeslat příspěvekod PiranhaGreg 19. 10. 2012 23:08

Předtím Asus přes 5 let, teď zase Asus a zatím 2 roky a v pohodě. Jen baterka se musela měnit...
PiranhaGreg
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Python.p 19. 10. 2012 23:26

Schmauz píše: Nicméně upgrade na 8 GB prodloužil životnost o pár let. Počítám, že mi vydrží ještě minimálně 2 roky.

Otázka č.1. Jak upgrade RAM na 8GB (předpokládám teda že RAM) prodlouží životnost ? to mi prosímtě není moc jasný.

Otázka č.2. Od kdy Jablíčka rozšiřují záruku na 6 let ? Nebo máš věšteckou kouly a prostě to víš ? :-|

Ad. prohýbání, on hliník neměkne spíš naopak, duralové slitiny ( hlavní součástí je hliník) se nechávají vyzrát. Takže mi to přijde irelevantní...
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Další stránka