Vyplatí se koupě ntbk v Rakousku, či v Německu?

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod M@ngo 25. 10. 2012 12:46

Zajímalo by mě, jestli znáte nějaké weby tamnějších obchůdků s elektronikou, nebo něco jako německá heureka...prostě aby se daly rozumně srovnat ceny.
MM...3310 5210 7210 N80 P900 P910i (5000) BB9780&apod. ... nová éra ...MM
M@ngo
Junior

Odeslat příspěvekod hnedahlava 25. 10. 2012 13:06

U normalnich spotrebnich notebooku jsou ceny stejne nebo mirne vyssi nez v CR.
Jedine co se vyplati jsou ruzne Clevo skladacky, ktere jsou nesrovnatelne levnejsi nez predrazeny cesky Goldmax.
hnedahlava
Junior

Odeslat příspěvekod vladimir 25. 10. 2012 13:22

http://www.idealo.de - konkrétně ceny laptopů nevím, ale uvidíš.

(obecně elektronika vcetně počítačových komponent je v Německu v průměru o 20 procent nižší)

P.S.: Německá klávesnice ti nevadí? :D
vladimir
Expert

Odeslat příspěvekod David P. 25. 10. 2012 13:26

Německých srovnávačů cen je hromada, největší je http://www.idealo.de/ Jinak stačí hledat "Vergleich preis". Když jsem kupoval před dvěma lety zrcadlovku, tak jsem našel o něco málo levnější právě v Německu, ale nebylo to o moc, tak jsem nakonec koupil v českém e-shopu. Počítač bych tam ale nekupoval z důvodu lokalizace - nejen kvůli Windows, ale také kvůli klávesnici.
David P.
Junior

Odeslat příspěvekod Wolfheart 25. 10. 2012 13:29

Nebuď lenoch a použij google. Relevantní odkazy jsem měl za 0,30 s! :twisted:

Něco na tom ušetřit půjde, ale:
- Nebude to mít českou klávesnici.
- Nebude to mít češtinu ve Windows.
- Reklamace asi nebude zahraniční.
Wolfheart
Junior

Odeslat příspěvekod vladimir 25. 10. 2012 13:35

Popřípadě ještě taky ebay.de - obdoba českého Aukra, ale prodává se tam mnoho nového zboží.
vladimir
Expert

Odeslat příspěvekod Alterovo ego 25. 10. 2012 13:44

Odpověď - NE
Důvod - lokalizace, záruka
Alterovo ego
Junior

Odeslat příspěvekod hnedahlava 25. 10. 2012 13:50

vladimir píše:http://www.idealo.de - konkrétně ceny laptopů nevím, ale uvidíš.

(obecně elektronika vcetně počítačových komponent je v Německu v průměru o 20 procent nižší)

P.S.: Německá klávesnice ti nevadí? :D

To neni absolutne pravda. V Nemecku uz par let pracuji a ceny prubezne sonduju.
U nekterych modelu jsou rozdily i tisice ve prospech ceskych cen.
Nevyplati se ani komponenty k PC, mobily, fotaky.
Ta doba uz je pryc, kdy to bylo vyhodne.

Bavim se samozrejme o normalnich cenach a ne nejakych akcich.

Nesmis ani zapominat, ze vetsina veci nema uplatnitelnou zaruku v CR.
hnedahlava
Junior

Odeslat příspěvekod vladimir 25. 10. 2012 13:54

Klávesnice mám na svých dvou v Německu koupených laptopech přelepené, Windows jde přeinstalovat.
vladimir
Expert

Odeslat příspěvekod berenze 25. 10. 2012 14:07

Když už, tak přes e-shop, který se zaměřuje na ČR. Tedy má české stránky, nebo vozí do ČR. Z pohledu mezinárodního práva si ušetříš hodně nepříjemností, pokud budeš mít nějaký problém.
berenze
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod wardo 25. 10. 2012 14:43

Ja bych rekl ze asi konzumni elektronika se tam moc nevyplati. Ale napriklad pres konfigurator lenovo uz by to mohlo byt levnejsi. Myslim ze X1 carbon byl v nemecku levnejsi. Nejmarkatnejsi rozdil byl ale mezi CR a UK. X1C stalo 935 liber v zakladni konfiguraci coz je 30k, a to normalne i5,128gb ssd a 3Y zaruka, dobra arbitraz,kdyz v CR je to 45k.

Jinak co jsem tak koukal tak Lenovo dava docela casto 10-15% slevy na jednotlivy kategorie, cehoz se v CR nedockame, protoze to tu nabizej az distributori= dalsi marze a naklady ktery je potreba uhradit.

A pres ten konfig je moznost vzdycky AJ win a UK klavesnice, pak si staci sehnat polepky na vrchní řadu ě-é a jeto.
wardo
Junior

Odeslat příspěvekod mexy 25. 10. 2012 14:50

ahoj ja uz mam 2 zkusenosti s koupi laptotu v nemecku.kdyz koupite hp laptop tak pak v cr mate jen jeden rok zakuky , pak jsem si koupil sony vaio a ten ma 2 roky na cele zemekouli . co se tyka cen tak rozhodne je vekly rozdil hlavne obdobi :leta a to presne koncem !a pak je druha sance a to je tesne pred vanocemi a tesne po nich.oba zminene znacky jsem koupil v obchodnim centru ktere dela velke slevy :http://www.karstadt.de/ ja jsem ho koupil na pobocce münchen .pokud jsi delate vylet do mnichova tak rozhodne co se tyka nakupu elektra a obleceni atd tak rozhodne netratite

-- 25. 10. 2012 15:51 --

M@ngo píše:Zajímalo by mě, jestli znáte nějaké weby tamnějších obchůdků s elektronikou, nebo něco jako německá heureka...prostě aby se daly rozumně srovnat ceny.

ano jsou ruzne srovnavece cen v nemecku

-- 25. 10. 2012 15:55 --

hnedahlava píše:U normalnich spotrebnich notebooku jsou ceny stejne nebo mirne vyssi nez v CR.
Jedine co se vyplati jsou ruzne Clevo skladacky, ktere jsou nesrovnatelne levnejsi nez predrazeny cesky Goldmax.

asi jsi znas spatne obchody nebo neumis hledat
mexy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hnedahlava 25. 10. 2012 15:09

Ty akce o kterych tu pises jsou i u nas. Takze si pro priste precti cely komentar a necituj jen tu cast, ktera se Ti hodi do kramu ;)
hnedahlava
Junior

Odeslat příspěvekod NjiS 25. 10. 2012 15:39

Ja som si nedávno kúpil notebook v Rakúsku(ja som zo Slovenska) a som spokojný, na klávesnicu som si rýchlo zvykol, a čo sa týka lokalizácie, tak ak je tam Win7 ultimate, tak sa dá ľahko zmeniť, ak je nižší, napriklad Home, tak postačí Vistalizator ktorý som použil aj ja a nie sú žiadne problémy.
Čo sa týka záruky a servisu, tak záruka by sa mala dať za okolo 100€ predĺžiť až na 5rokov a čo sa týka servisu, tak to záleži od značky a modelu, napríklad Lenovo(ten mám ja)tam stačí na oficialnej stranke napísať, čo s ním je, seriové čislo, adresu....

A mô názor je, radčej kúpiť v Nemecku, alebo v Rakúsko, lebo kvalita produktov je niekoľko krát lepšia, napriklad: Otec si ešte pred 5rokmi kúpil NTB(na SK), jeho kamarát ten istý(ale v Rakúsku). Otcovi o 2roky odišla grafika, a ten jeho kamaráta ide stále bez problému(až na to že je pomaly hardver...).
A niečo podobne sa stalo kamarátpvy, kupil si podobny NTB ako ja pred nedávnom, a už ho musel posielať do opravy za klávesnicu.

Takže ak máš možnosť kúpiť v Nmecku/Rakúsku, určite tam, nie na CZ/SK, lokalizácia problém neni, na klávesnicu si zvykneš a keď aj je vyššia cena, tak radčej dať viac, ako o 2 roky kupovať nový.
NjiS
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hnedahlava 25. 10. 2012 15:41

To bude tim, ze ho koupil v Rakousku :D
Jsi me od srdce rozesmal :D
hnedahlava
Junior

Další stránka