Dobrý den,
kamarádka mě kontaktovala s žádostí o pomoc ohledně výběru notebooku. A já vím, že na fórech se vždy najde užitečná rada.
Sama si našla toto lenovo http://www.czc.cz/lenovo-thinkpad-edge-e430-14-i3-3110m-4gb-500gb-intelhd-w8/118028/produkt
Momentálně ho nepotřebuje na žádné výkonnostně náročné hry (a asi ho na to nikdy potřebovat nebude). Jde především o rychlost a plynulost. K tomu se také chystá na ČVUT (na stavební), kde by ho také ráda využila. Zacituji vám instrukce od ní obdržené:
"Nevím jestli mě vezmou na ČVUT, kam chci, a tam by bylo asi pak třeba dělat nějaký technický kreslení (k tomu by se ale asi pak musela koupit větší obrazovka), každopádně chci aby to bylo v rámci možností rychlé, hned se to nerozviklalo a aby mi to vydrželo trochu déle. Momentálně tak používaní internetu, koukáni na filmy, práce v nějakých textových dokumentech."
Je to takové nic neříkající, ale ve své podstatě to opravdu potřebuje především na ten internet a filmy. Na rozměrech by nemělo záležet (i když upřednostňuje něco kolem 14 palců). Na hluku také ne.
Proto jsem se chtěl zeptat na vaše názory na výše zmíněný kousek a případně na nějaké jeho alternativy. Cena samozřejmě podobná, takže okolo čtrnácti tisíc.
Děkuji mnohokrát.