Notebook na foto, pro studenta, do 12500,-

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod LukynB 8. 1. 2013 11:21

Zdravím, potřeboval bych poradit s výběrem nového notebooku, sloužit by měl především na úpravu fotek a pak na klasické kancelářské aplikace, net, možná nějakou tu méně náročnou hru...notebook bude často přenášen, takže vyšší odolnost by nevadila... po brouzdání webem mi padl do oka HP ProBook 4545s (C5D27ES) - co vy na to? (ps: rozlišení displaye prosím neřešte, při úpravách fotek budu používat monitor), předem dík za vaše názory a tipy ;)
LukynB
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Karel Benáček 8. 1. 2013 14:32

ThinkPad Edge E530 - rozhodně lepší procesor jak A6-4400M, ale horší grafika - GT610M. Měla by stačit na méně náročné hry. Na výdrž kolem 7-8 hodin je tam Intel HD :)
Váhově jsou si podobný a má W7 :)
Karel Benáček
Junior

Odeslat příspěvekod LukynB 8. 1. 2013 19:17

díky, to Lenovo nevypadá špatně a přiznám se, že mi trochu zamotalo hlavu, dost jako plus beru ty windows 7, u osmiček se trochu bojím správné funkce některých programů, které používám... asi to bude hloupej dotaz, ale je rozdíl v těchto dvou noteboocích nějak propastný? moc si nedokážu představit, jestli bych poznal rozdíl ve výkonu, kdybych je měl vedle sebe...
LukynB
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Python.p 9. 1. 2013 08:05

je to +/- stejný ;)
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod LukynB 13. 1. 2013 12:06

no ještě bych se poptal na názor na tyto dva kousky: http://notebooky.heureka.cz/asus-k75vj- ... ecifikace/, http://www.lenovoonline.cz/lenovo-g780- ... nimalizovať, sic je to cenově nad daným limitem, ale tak hold bych kdyžtak ještě chvilku s nákupem počkal, dá se teda sehnat do 14tis něco s výše zmíněnými požadavky + velikostí displaye 17palců?
LukynB
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod The Shitman 13. 1. 2013 12:14

Nejdřív si udělej jasno, jestli 15.6", nebo 17" úhlopříčku. Opravdu to není jedno. Navíc když budeš mít externí monitor, nedává sedmnáctka vůbec smysl.

Jinak Asus bych okamžitě vyřadil, opravdu nemá "hliníkové tělo", jak se na Heurece píše. Budou to jen designové krycí plíšky na plastové kostře.

Zůstal bych u výběru mezi E530 a Probookem.
The Shitman
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod LukynB 13. 1. 2013 12:23

ok, nechal jsem se trošku zviklat jinými tipy, tak jsem se chtěl raději poptat...tak teda zůstanu u toho HP nebo Lenova ;) díky za odpověď :))
LukynB
Kolemjdoucí