tady máš pár podobných topiců, jsou tam rozebíraný i jiní kandidáti
viewtopic.php?f=907&t=1186034viewtopic.php?f=907&t=1186194viewtopic.php?f=907&t=1171685&st=0&sk=t&sd=a ten jsem zakládal já a přes původní požadavky jsem musel udělat nějaký ten kompromis. V této cenové kategorii +- 30k (ačkoliv to na první pohled vypadá jako balík) není prostě velký výběr - je to o i5 vs i7 a GT650m vs GTX660 akorát ten MSI
vybočuje s GTX670MX - velmi slušná kombinace a ačkoliv se netěší MSI dobré pověsti a já neměl nikdy jejich NTB v ruce, po přečtení háfo diskuzí si troufám tvrdit, že jejich GT řada není špatná a možná by stál za úvahu - ale je to o 7,5k víc, než si původně chtěl investovat, takže asi tak.
Tady je srovnání GTX670MX a GT650M SLI
jak vidíš výkon je stejný, u některých her bude díky podpoře SLI lepší Y500, u jiných zase GTX 670MX - z hlediska poruchovosti a problémovosti s podporou je lepší jedna grafika než SLI - není to moc rozšířené ani v desktopech, natož v NTB.
Výběr bude vždy o posouzení co je pro tvoje konkrétní použití lepší a co si za to ochoten dát.
Takže naposled a poněkolikáté v ceně do 30k není lepší varianta co se týče herního výkonu než Y500 - ať s i5 nebo i7 a nad 30 stojí za úvahu to MSI GT60, ale je o 5,5k dražší než Y500 s i7.