Herní notebook

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod m.kv 23. 3. 2013 17:18

řekl bych, že se to u tebe maličko změnilo z "výběru NTB" na odmítání toho Lenova, které ti všichni doporučují. Pokud ti nevyhovuje, neber - není na tom nic špatnýho. I při navýšení na 30k je bohužel pro tebe pořád Y500 nejlepší kandidát. Takže spíš napiš dva tři tipy, mezi kterými se rozhoduješ a proč? Bude to možná rychlejší.
m.kv
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod s-u-l-i 23. 3. 2013 18:02

neodmítám ho, jenom sem čekal vic "kandidátů"
s-u-l-i
Junior

Odeslat příspěvekod juras895 23. 3. 2013 18:14

i za 30K je Y500 nej. A k té mechanice http://www.alza.cz/cd-a-dvd/dvd-vypalovacky/externi/18848536.htm. Za nějakou dobu bude do Y500 příslušenství k té Ultra-bay ale prý bude hodně drahé takže se vyplatí vzít tu externí mechaniku.
juras895
Junior

Odeslat příspěvekod m.kv 23. 3. 2013 22:05

tady máš pár podobných topiců, jsou tam rozebíraný i jiní kandidáti
viewtopic.php?f=907&t=1186034
viewtopic.php?f=907&t=1186194
viewtopic.php?f=907&t=1171685&st=0&sk=t&sd=a ten jsem zakládal já a přes původní požadavky jsem musel udělat nějaký ten kompromis. V této cenové kategorii +- 30k (ačkoliv to na první pohled vypadá jako balík) není prostě velký výběr - je to o i5 vs i7 a GT650m vs GTX660 akorát ten MSI
miromen4 píše:
s-u-l-i píše:Jako koukal jsem na nej a je urcite dobrej ale vadí mi že nemá mechaniku :X no a byl by k mání jěště nejakej kdybych cenu zvedl na 30 tisíc?

To bys musel přitlačit....

http://interlink.tsbohemia.cz/msi-gt60- ... 55564.html

vybočuje s GTX670MX - velmi slušná kombinace a ačkoliv se netěší MSI dobré pověsti a já neměl nikdy jejich NTB v ruce, po přečtení háfo diskuzí si troufám tvrdit, že jejich GT řada není špatná a možná by stál za úvahu - ale je to o 7,5k víc, než si původně chtěl investovat, takže asi tak.
Tady je srovnání GTX670MX a GT650M SLI
GT650m SLI vs GTX670MX.PNG

jak vidíš výkon je stejný, u některých her bude díky podpoře SLI lepší Y500, u jiných zase GTX 670MX - z hlediska poruchovosti a problémovosti s podporou je lepší jedna grafika než SLI - není to moc rozšířené ani v desktopech, natož v NTB.
Výběr bude vždy o posouzení co je pro tvoje konkrétní použití lepší a co si za to ochoten dát.
Takže naposled a poněkolikáté v ceně do 30k není lepší varianta co se týče herního výkonu než Y500 - ať s i5 nebo i7 a nad 30 stojí za úvahu to MSI GT60, ale je o 5,5k dražší než Y500 s i7.
m.kv
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod s-u-l-i 24. 3. 2013 13:17

Koukám na něj (na videa atd) a docela se mi zamlouvá :) , prý zvuk i baterie příjemně překvapili, akorát jsem četl, že pokud jede notebook na baterii podtaktuje se. Měl jsem to i u toho MSI že jsem odpojil adapter a hry se sekali. Dá se to někde nastavit nebo neco s tim udelat nebo to tak je ?
s-u-l-i
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 24. 3. 2013 13:25

Pokud by se nepodtaktoval, hral bys sice na plny vykon, ale po 30-45 minutach hrani by bylo po baterce. Prave proto se podtaktovava. ;) Tzn jde o vlastnost, ne o chybu.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod s-u-l-i 24. 3. 2013 13:47

To já vim :) že jde o vlastnost a že by to hrálo 40 minut... ale dá se stim neco delat ? :)
s-u-l-i
Junior

Odeslat příspěvekod rammstein 24. 3. 2013 14:35

Nedá.
Navíc baterka nedokáže napájet komponenty tak jako zdroj, takže na baterku prostě musí běžet na nižších taktech.
rammstein
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 24. 3. 2013 14:36

jednodušše baterie nemá takový výkon jako adaptér -> nezahraješ na baterce.

a hlavně který blázen by řešil výdrž baterky při hrách že? :)
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod s-u-l-i 24. 3. 2013 15:50

jo jasny :) .. jako fakt se mi libí :) asi jediný co vadí je ta mechanika (sice ji moc nepouživam ale čas od času jí využiju) ale to by jsem asi prezil :)
s-u-l-i
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 24. 3. 2013 15:55

Externi mechanika za par haleru toto resi. Mne by v notebooku mechanika naopak stvala, protoze jsem ji nepouzil posledni minimalne tri roky ani jednou.

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod KineCZek 25. 3. 2013 17:06

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod s-u-l-i 3. 4. 2013 18:31

Tak nakonec jsem opravdu vybral Lenovo Y500 :) Doma bude až o víkendu tak sem napíšu jak jsem spokojen :)
s-u-l-i
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 3. 4. 2013 18:33

Napiš až po týdnu minimálně :)
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod Rylas 4. 4. 2013 07:29

s-u-l-i píše:Dobře, těch 27 tisic je v pohodě, ale nemám se značkou Lenovo zkušenosti. Je to kvalitní značka ?

Jestli je to kvalitní značka ? :D samozřejmě že je
Rylas
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka