Notebook - max 20 tis., škola, hry

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod juras895 29. 3. 2013 23:08

Python.p: díky že jsi mi to objasnil už je to dlouho co sem čet tu recenzi ;-).
juras895
Junior

Odeslat příspěvekod Foxxus 30. 3. 2013 11:51

juras895: Tak jsem koukal a ještě jsem našel tenhle Lenovo Y500 http://www.alza.cz/lenovo-ideapad-y500- ... 388078.htm - má FULL HD displej ale o trochu slabší grafiku, tak bych se tě chtěl zeptat jestli je nákej podstatnej rozdíl mezi 1366x768 a FULL HD... jasne ze to bude uhlazenejsi - ted jde jen o to jestli priplatit litr a mit FULL HD a trochu slabší grafiku a nebo koupit radsi Y580 - za ten litr bych si mohl dokoupit ale tu RAMku třeba... tak napiš ;) podle me ale ten rozdíl na takovým malým displeji nebude tak razantní, nebo jo? :-)
Díky za odpověď.
Foxxus
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Python.p 30. 3. 2013 11:56

sice má slabší grafiku, ale zato je má dvě :) Já bych si připlatil na Y500
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod Foxxus 30. 3. 2013 12:38

Python: právě že tahle verze 2 nemá :/ to je ta 20 tisíc, 2 grafiky má verze asi za 23000 :(
Foxxus
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Loader 30. 3. 2013 12:39

A je problém ty 3k? Promysli to ;)
Administrátor fóra MobilMania.cz | Příspěvky odporující pravidlům fóra nahlašujte.
Loader
Junior

Odeslat příspěvekod Foxxus 30. 3. 2013 12:47

no oni to jsou už 4 litry oproti tomu Y580, 2 grafiky jsou určitě fajn ale zase se to podepíše na výdrži baterie tušim, zase jak jsem psal nepotřebuju hrát na plný detaily nejnovější pecky. ;) to už bych si asi koupil tenhle: http://www.alza.cz/lenovo-ideapad-y580- ... 371207.htm je to o třídu lepší ten y580...
Foxxus
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod alfah4ns 30. 3. 2013 13:15

druhou grafiku můžeš i vytáhnout.
.
alfah4ns
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod juras895 30. 3. 2013 15:17

Tak na hry by bylo rozhodně lepší si připlatit ty 3 nebo 4K na Y500 ale pokud nejsou tak bych bral Y580. Ta Y500 s jednou grafikou se nevyplatí protože kdybys časem chtěl tu druhou dokoupit tak bys musel dokoupit ještě i výkonnější zdroj. Rozdíl Mezi FHD a HD určitě je ale pro hry hrané na mobilních grafikách v notebooku je těch 1366x768 lepší jak FHD.
juras895
Junior

Odeslat příspěvekod Foxxus 2. 4. 2013 19:50

Tak jsem se dneska na to zaměřil prošel jsem si různý fóra a koukal se na rozdíly mezi Y500 a Y580 a shrnul bych to takto, budu kupovat 1 z těchto 2 nakonec a vypadá to na to Y580.
Y500: http://www.alza.cz/lenovo-ideapad-y500- ... 388078.htm
+ FULL HD displej
+ celkem slušné chlazení všeho
- prý jsou nějaké problémy s Touchpadem
- menší výdrž baterie než Y580
- velký adaptér na baterii (aspon u ty verze se 2 grafikama, u ty s 1 jsem nenašel)
- špatně se rozebírá (upgrade hardware) - kvuli RAMce...
verze se 2 grafikami se mi moc nezamlouvá, zas tolik na tom pařit nebudu abych potřeboval 2 grafiky, navíc občas DVD mechaniku využiji :)

http://www.alza.cz/lenovo-ideapad-y580- ... 361800.htm
+ trochu výkonnější grafika
+ lépe se do něj "dostává" - chtěl bych zvýšit RAMku na 8GB, později třeba přikoupit SSD do mSata slotu
+ chlazení komponent krom HDD
+ 4 USB (ikdyž 3 uY500 bohate stačí)
- "jen" HD displej
- četl jsem otřesné chlazení HDD - ale šlo by to HDD dát do rámečku a přesunout na místo mechaniky, kde už ty teploty tak vysoké nejsou, třeba za půl roku, a mechaniku využít jako externí?

jinak oba vypadají suprově - podsvícená klávesnice, cena/výkon, jen fakt mam dilema :oops: , to HDD u Y580 bych snad nejak vyřešil tím přendáním, a pak už by mohl být bez problému, co myslíte? Díky ještě za poslední odezvu, už pak zde nebudu spamovat, objednávat budu tenhle týden, možná už dneska... Děkuju vám všem moc . :-) + bych chtěl ještě aby notebook vydržel co nejdéle ..min 3 roky a vice.. to se mi snad splní u obou těchto ... Doufám :)
Foxxus
Kolemjdoucí

Předchozí stránka