NTB 15,6" do 10000kč - internet, office, filmy, fotky

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Tomasek 2. 7. 2013 11:09

Ahoj, potřebuji nutně a rychle vybrat notebook pro kamarádku. rozhodující je cena, max. 10000kč +- nějaká stovka. Chci se zeptat, co by jste doporučili, nemůžu se nějak rozhodnout. Bude to čistě na kancelářské věci, práce v Office, prohlížení a úprava fotek, prohlížení filmů. Výdrž není důležitá, bude primárně určen pro práci doma, a občasné převážení (takže čím lehčí tím lepší).

koukal jsem a prozatím se mi líbí tohle:
Fujitsu-Lifebook Ah502

předem díky, všem za radu.
Momentálně počítače už nejsou to nejhlavnější co by mě živilo a bavilo :-) Ale snažím se být stále v rámci možností v obraze :-) A stále tvrdím, že složit a opravit PC je pro děcka :-)
Tomasek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Loader 2. 7. 2013 11:27

Thinkpad L530
Za 10 859,-
Bez OS.

Ale ani ten LifeBook není špatná volba :)
Administrátor fóra MobilMania.cz | Příspěvky odporující pravidlům fóra nahlašujte.
Loader
Junior

Odeslat příspěvekod Tomasek 2. 7. 2013 12:16

Loader píše:Thinkpad L530
Za 10 859,-
Bez OS.
Ale ani ten LifeBook není špatná volba :)

díky, zapomněl jsem dodat, že to potřebuji s OS, a není problém to koupit v jakém koliv internetém obchodě, nemusí to být primárně czc.cz
Momentálně počítače už nejsou to nejhlavnější co by mě živilo a bavilo :-) Ale snažím se být stále v rámci možností v obraze :-) A stále tvrdím, že složit a opravit PC je pro děcka :-)
Tomasek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Tomasek 2. 7. 2013 17:35

Tak jsem ještě koukal na notebooky a našel jsem tento zajímavý model Acer Aspire E1-571 má teda jen rok záruku, což by se dalo přežít. Ale je tam už procesor I3-3110M, takže je to výkonější. Jako jedinou Jako nevýhodu u něho vidím, absenci USB 3.0 a BlueTooth, ale jinak je tam vše potřebné.

Tak co na to říkáte?
Tomasek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod juras895 2. 7. 2013 18:23

Rozdíl ve výkonu mezi i3 Ivy a Pentiem (Ivy nebo Sandy) je při běžných činnostech pro běžného uživatele nulový a navíc je ten tvůj acer použitý a jen s roční zárukou. Být tebou vzal bych toto http://www.alza.cz/hp-probook-4540s-d360508.htm do cenového limitu se krásně vlezeš a navíc je to přeci je základní pracovní stroj a ne multimediál.
juras895
Junior

Odeslat příspěvekod r34ktor 2. 7. 2013 18:49

Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Tomasek 2. 7. 2013 21:04

juras895 píše:Rozdíl ve výkonu mezi i3 Ivy a Pentiem (Ivy nebo Sandy) je při běžných činnostech pro běžného uživatele nulový a navíc je ten tvůj acer použitý a jen s roční zárukou. Být tebou vzal bych toto http://www.alza.cz/hp-probook-4540s-d360508.htm do cenového limitu se krásně vlezeš a navíc je to přeci je základní pracovní stroj a ne multimediál.

s tím výkonem nevím, když si dám setřídit výkon jednotlivých CPU všech zmíněných procesorů,podle žebříčku, který je tady na foru, viz. odkaz: ZDE

Tak rozdíl v CPU vidím dost markantní :-( HP 4540s vypadá fakt hodně dobře :-) je tami rychlý disk, šasi z hliníku.
Naposledy upravil Tomasek dne 2. 7. 2013 21:40, celkově upraveno 1
Tomasek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Python.p 2. 7. 2013 21:20

Ty pracuješ v benchmarcích ?
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod Tomasek 2. 7. 2013 21:25

Python.p píše:Ty pracuješ v benchmarcích ?

nepracuji :-) navíc to není ntb pro mě, ale má to trochu výpovědní hodnotu o výkonu daného CPU. Ale je jasný, že subjektivní výkon ntb nedělá jen CPU, ale záleží na RAM, disku, čipsetu, atd. ACERa s I3-3120M jsem vygoogloval, komplet nového za 10000kč, ted hledám HP4540s a koukám po Lenovu 590, ale ta už je draží cenově lépe vypadá řada 580.
Tomasek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod r34ktor 2. 7. 2013 21:28

HP 4540s šasi z hliníku opravdu nemá. V této cenové kategorii jsou všechno plasťáky.
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Python.p 2. 7. 2013 21:34

CPU bych neřešil, pokud tam dáš SSD tak se "pracovat" bude dát na čem koliv, chvilku jsem fungoval s Dell D430 s U7600 což je na úrovni dnešnách atomů, a v kombinaci s SSD to normálně fungovalo. IMHO libovolné ULV, LV nebo plnotučné CPU stačí na pro obyčejného uživatele na cokoliv. Neberu Atomy...
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod Tomasek 2. 7. 2013 21:44

r34ktor píše:HP 4540s šasi z hliníku opravdu nemá. V této cenové kategorii jsou všechno plasťáky.

Myslel jsem, že je šasi z hliníku, podle toho to odkazu: http://www.czc.cz/hp-probook-4540s/117654/produkt a na stránkách hp.cz je napsáno, kryt je vyroben z hliníku. No otázka je?, co myslí krytem :-)
Naposledy upravil Tomasek dne 2. 7. 2013 21:50, celkově upraveno 2
Tomasek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Python.p 2. 7. 2013 21:46

Kryt je asi 0,5mm hrubá folie na povrchu. Takovej trochu tlustší alobal.

Téměř kovové jsou až EliteBooky, Delly Lattitude a Precision, ThinkPady T, X a W, a jiné bussines stroje ;)

Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod Tomasek 2. 7. 2013 21:51

Python.p píše:CPU bych neřešil, pokud tam dáš SSD tak se "pracovat" bude dát na čem koliv, chvilku jsem fungoval s Dell D430 s U7600 což je na úrovni dnešnách atomů, a v kombinaci s SSD to normálně fungovalo. IMHO libovolné ULV, LV nebo plnotučné CPU stačí na pro obyčejného uživatele na cokoliv. Neberu Atomy...
SSD by bylo super, ale kamarádka už do ntb dále nechce nic vrážet. Původně jsem měl rozpočet jen max. 9000kč, ještě jsem jí ukecal o 1000kč. Tak proto se snažím, at jí notebook výkonově vydrží co nejdéle a vím, že Acer není žádný zázrak, hlavně co se šasi týče. Ale vím, že většinu času bude notebook ležet na stole a jen občas dvakrát třikrát do měsíce, se přesune na víkend jinam.
Tomasek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Python.p 2. 7. 2013 21:55

Ty povídačky o Aceru dávno nejsou pravda ;)

Python.p
Je to rebel!

Další stránka