Díky všem za rady, nakonec jsme koupili z kámoškou, nejvíc se jí líbil
ACER ASPIRE E1-571-33114G50Mnks Intel i3-3110M za 9990 Kč v Brněnském Mironetu viz. odkaz:
https://www.mironet.cz/acer-aspire-e157133114g50mnksProzatím spokojenost, myslím, že cena odpovídá kvalitě, největší brzdou je disk, takže kdyby tam bylo SSD, tak je to hodně dobrý notebook

Je tichý uvidíme, jak bude větrák řvát, až pojede CPU na větší výkon. Trošku jde slyšet disk, ale oproti mému 4,5roku starému DELL E5500, je o poznání dost tiší). Touchpad citlivý,rychlý a nesekáse. Prozatím z čeho jsem překvapený, tak s tenkého napájecího kabelu mezi zdrojem a ntb, kamarádka ho nebude moc převážet tak to vydrží, ale u člověka, který bude notebook požívat denně si myslí, že po roce se to musí ukroutit. U mého Dell je dvakrát silnější (teda záleží kolik je tam mědi a kolik plastu) a už jsem ho dvakrát měnil, je pravda že ho používám poměrně hodně.
Při prohlížení vystavených počítačů mě překvapilo, že naprosto identické šasi jako má náš Acer E1-571 používá Packard-Bell a ještě jeden výrobce (myslím že to bylo HP nebo Samsung) a ještě někteří výrobci, kde rozdíli jen minimální (jinde touchpad a jinou barvu)
Mám ho doma, a začínám se prát s Win8, prozatím nevím jakou funkční aplikací zmenšit oddíl C na disku

Správce počítače dovolí kvůli nepřenesitelným souborům,zmenšit oddíl pouze na polovinu tj. na 225GB, ale to už patří do jiné sekce.
PS: kdyby jste chtěli zodpovědět jakýkoliv dotaz k ntb ACER ASPIRE E1-571, tak se ptejte, rád ho zodpovím.