ntb - bez cen. limitu, grafika, programování

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod FerdaCZE 15. 7. 2013 06:56

Zdravím!

Vybírám notebook / ?ultrabook? na grafiku (photoshop, firework), programování (jenom sublime) a protože se hodně zajímám o webdesign a tvorbu stránek a získal si mě Drupal, tak hodně dělám v Aquia Dev Desktop (lokální Apache a MySQL server).

Jak zmiňuji, tak cenový limit by se dalo říct, že nemám, ale bylo by dobře, kdyby nebyl přes 35.000,- , protože k němu potom ještě programy a příslušenství.

Nebráním se ani Applu, protože jsem na něj slyšel hodně pozitivní recenze.

Dále nevím, jestli ultrabook nebo normalní notebook. Když jsem dal parametry Inter i7 , SDD a 4 GB ram, tak mi to vyplyvlo skoro jenom ultrabooky.

Má otázka hlavně zní: Na potřebuju na photoshop jinou než Intel HD4000 Grafiku?
Poznám při tomto použití rozdíl mezi 2 a 4 jádrem?
Poznám rozdíl mezi i5 a i7?

Zatím u mě vede http://www.alza.cz/asus-zenbook-ux32vd-r4010p-d347699.htm .

Jinak hry nehraju VŮBEC a asi bych chtěl 13.3" (do školy) a doma bych si ho zdesktopoval (monitor - rovnou, jakej byste poradili?)

Předem děkuju za všechny názory!
FerdaCZE
Junior

Odeslat příspěvekod Bari007 15. 7. 2013 07:27

Obejdeš se měsíc bez notebooku v případě reklamace?
Každopádně ale chceš notebook s dokovací stanicí, když si ho chceš doma "zdesktopovat". Tedy zapomeň na ultracoolbooky.
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Leeroy Jenkins 15. 7. 2013 07:41

Možná bych počkal na T440s, přinese dost zajímavých novinek ;-)
http://www.lenovoblog.cz/2013/07/thinkp ... -dock.html
Hezký den přeji!
Leeroy Jenkins
Junior

Odeslat příspěvekod FerdaCZE 15. 7. 2013 08:10

Bari007 - Neříkám, že lpím na tom, aby to to byl ultrabook... Ale podle parametrů mi je to pořád plyve... :X

Leeroy Jenkins - Čekat se mi moc nechce. Každopádně, kdy má vyjít? Nikde nemůžu najít přesný datum.

Ale pátrám dál a další 2 varianty:
https://www.alza.cz/sony-vaio-pro-13-cerny-d438909.htm
http://www.alza.cz/lenovo-ideapad-y510p ... 439881.htm

To Sony se mi líbí, že má SSD, ale jenom 2 jádra a HD4000 grafiku...
Lenovo je podle parametů luxusní, ale štve mě tam to HDD...
FerdaCZE
Junior

Odeslat příspěvekod Bari007 15. 7. 2013 08:36

Nezmínil ses o té záruce...

Všechny business notebooky (DELL, HP, Lenovo) si můžeš nakonfigurovat podle libosti.
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Loader 15. 7. 2013 08:39

U toho 13" Vaia nelze upgradovat RAM, 4GB u NB za 35 000,- neni nic moc.
NB co mas v odkaze jsou klasicke multimedialy.
Ale za tvuj rozpocet se da koupit kvalitní NB (ThinkPad, EliteBook) s dockem, NBD, atd.

EliteBook 8470p
38 490,- - obsahuje 256GB SSD (vetsinou od Intelu - 520) - odkaz zde
31 890,- - 500GB plotna, jinak stejny konfig - odkaz zde zde

Oba maji grafiku Radeon HD 7570M 1GB GDDR5.

Ale nakonfigurovat si je muzes treba na Atcompu.
Administrátor fóra MobilMania.cz | Příspěvky odporující pravidlům fóra nahlašujte.
Loader
Junior

Odeslat příspěvekod FerdaCZE 15. 7. 2013 08:48

Bari007 - No, nebylo by to jednoduchý, ale co by mi zbylo...
Proč se ptáš?
FerdaCZE
Junior

Odeslat příspěvekod Bari007 15. 7. 2013 08:52

Protože existují rozšířené záruky s opravou následující pracovní den přímo u tebe. Ale to se týká právě těch business modelů...
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Bespi_ 15. 7. 2013 09:11

No nevim, ja bych hledal mezi stroji s FullHD. Na programovani je kazdej pixel navic dobrej.
Bespi_
Junior

Odeslat příspěvekod Loader 15. 7. 2013 09:21

Do skoly na 13" nebo 14" je FullHD prezitek, a kazdy spravny programator ma pripojeny ext. monitor. 1600x900 je idealni, protoze pri FullHD jsou Win uz dosti male na takoveto uhlopricce.
Administrátor fóra MobilMania.cz | Příspěvky odporující pravidlům fóra nahlašujte.
Loader
Junior

Odeslat příspěvekod Bespi_ 15. 7. 2013 09:38

Omg.

Vsude sebou budu tahat pridavny monitor, ze ... . Naopak prezitek jsou hracky s malym rozlisenim. Nic jineho nez hracky se tomu fakt rict, neda (z pohledu programovani a prace z databazemi).

Ted sedim ve vlaku a pracuju ve VS. Opravdu vim o cem mluvim.
Bespi_
Junior

Odeslat příspěvekod FerdaCZE 15. 7. 2013 09:55

Ještě se zeptám na původní otázky, na který jsem nedostal odpovědi.

Co se týe procesoru - Poznám rozdíl mezi 2 a 4 jádrem? A potom poznám rozdíl mezi i5 a i7? A co Ivy Bridge a Haswell?

A ta grafika - Bude stačit Intel HD4000?

Protože už mě napadá i koupit is Maca Air a iMaca... Nebo nějakej malej ultrabook / 13" notebook a k tomu stolní PC.

Nebo Bari007, jakej notebook bys mi doporučil? (O pokud možno, ne HP)
FerdaCZE
Junior

Odeslat příspěvekod Bari007 15. 7. 2013 10:09

Proč ne HP? Já naopak beru jen HP (nejen notebooky, ale i pracovní stanice, servery a tiskárny), protože s nimi máme skvělé zkušenosti a to i co se týče servisu.

Já bych si za ty prachy naklikal HP 8470p. Případně pokud chceš opravdu kvalitní displej, tak modely s označením W na konci a DreamColor displejem (asi nejlepší notebookový displej na trhu). Ale tam jde cena výš a za 35k bys asi nic nesehnal, spíš tak za 50k.
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod FerdaCZE 15. 7. 2013 10:19

HP se mi osvědčila jenom tiskárna.

Jinak jsem tátovi vybral Pavilion a do teď si nejsem jist, jestli to byl notebook nebo letadlo... Ten větrák je příšernej!
Navíc ty aplikace HP mi taky lezou krkem. Jsem rád, že ten notebook neni můj!

Já měl jenom Samsung (teď z něj píšu) a jsem s nim spokojenej. Slyšel jsem dobrý ohlasy na Sony a na ASUS (proto jsou taky v mym výběru výš).

Kdybych se měl dostat do 50.000 tak jdu určitě do MacBook Pro s Retinou. Ale ten je zbytečně drahej.

-- 15. 7. 2013 11:23 --

A co ten Procesor s tim Grafikou?

-- 15. 7. 2013 11:38 --

Tak, psal jsem na podporu Mironetu a na konci července bude tenhle:
http://www.mironet.cz/asus-n56vvs4027h-156quot-intel-i74700hq-24ghz-haswell-8gb-750gb-gt750m-2gb-win8-cerna-hlinik+dp191048/

Takže asi půjdu do něj.
4 jádrovej Haswell i7
8 GB RAM
2 GB Nvidia
Má sice 750GB normální HDD, ale to přežiju.

Navíc za 20.000,- ? To se mi zdá jako docela luxus.

Hele, ale radši se zeptám, není tam někde "zakopaný hovínko"? Protože za tuhle cenu tak namakanej notebook?
FerdaCZE
Junior

Odeslat příspěvekod Bespi_ 15. 7. 2013 10:39

Procesor, no zalezi co na tom budes konkretne delat. Muzou stacit dve jadra a nebo nemusi stacit ani ctyri :-) . Pokud chces lepsi vydrz na baterku jdi urcite do Haswellu.

Co se tyce integrovane grafiky od Intelu tak vykonostne urcite staci, otazka je kvalita ovladacu ... Intel je v tomto na zabiti, aktualne to slape jak ma (HD4xxx), ale jak to bude za 2-3 roky tot otazka (s Intelackejma VGA mam v tomto opravdu velmi spatne zkusenosti).
Bespi_
Junior

Další stránka