Malý lehký notebook s dlouhou výdrží kolem 10 000 Kč

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod eliska18 24. 7. 2013 22:12

Zdravím,
jsem počítačově docela nezdatná, ale koupi nového notebooku se asi nevyhnu a potřebovala bych poradit, který z nekonečné nabídky by byl ten nej.
Sháním menší notebook 12-14 palců na častější přenášení (chystám se na VŠ), který by vydržel déle nabitý (třeba kolem šesti hodin)
HDD - 5400 otáček, USB 3.0, touchpad, procesor Ivy Bridge Core i 3, nicméně není podmínkou.
Výhodou by byly slušné repráčky, uvítala bych aktivní chlazení
Ideální by byl ntb již s operačním systémem win 7 nebo 8
Docela se mi líbí notebooky Lenovo ThinkPad, ale jsou opravdu na svrchní hranici, kolik bych chtěla investovat. Ideální by bylo něco kolem 10 tisíc.
Ještě bych se chtěla zeptat na vaše zkušenosti s internetovými obchody - Alza je prý zbytečně předražená.
Vypaltí se mi koupit ultrabook, nebo je to zbytečně drahá novinka a levnější notebook mi nabídne stejný komfort?
Počítačové hry vesměs nehraju, dost často ale koukám na filmy či videa.
eliska18
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Leeroy Jenkins 24. 7. 2013 22:16

Určitě se vyplatí připlatit na nějaký ten ThinkPad Edge E430. ^^
Hezký den přeji!
Leeroy Jenkins
Junior

Odeslat příspěvekod Loader 25. 7. 2013 06:44

Za málo peněz chceš hodně muziky (ne bazar)

i3 nahraď Pentiem.

UB neber, nedoporučuji ho v žádné cenové relaci.

Na VŠ je nepřekonaná kombinace papír + tužka :)

TP Edge, ProBook. Ale přihoď minimálně 2 000,-
Administrátor fóra MobilMania.cz | Příspěvky odporující pravidlům fóra nahlašujte.
Loader
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 25. 7. 2013 13:09

Za ty peníze to není špatný stroj. Paradoxně má i lepší klávesnici jak dražší model, ale stejně bych volil radši ThinkPad - bude bytelnější.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod Kindrman 25. 7. 2013 13:54

Ta U310 navíc nemá operační systém takže nemáš-li možnost školní licence případně nebudeli ti stačit Linux máš další ivestici nad tvůj limit.
Kindrman
Junior

Odeslat příspěvekod Django1 25. 7. 2013 17:28

Jediné řešení je tahle u310 akorát bez os, http://www.czc.cz/lenovo-ideapad-u310-s ... 18/produkt
Django1
Kolemjdoucí