Notebook menší (+/- 14") a levnější (+/- 10 000 Kč) - výběr

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod postif 1. 8. 2013 15:23

Ahoj,
jako stovky jiných a stovky podobných ne-li stejných příspěvků, tak i já bych rád požádal o radu nebo tip na notebook, přestože jsem pročetl zdejší témata a udělal si malý přehled (i tak žádného kandidáta na koupi nemám).
Beru samozřejmě na vědomí (ne)možnosti v této cenové kategorii, přesto bych asi jako každý, chtěl možná co nejlepší kus "cena/výkon". Zde pár podrobnějších informací:

rozpočet: pokud by to šlo, rád bych se vlezl do 10 000 Kč (kdyby byla zajímavá varianta, tak max 12 000 Kč) - včetně DPH
určení notebooku:
- každý den poslouchám hudbu
- často sleduju filmy, seriály (jak na notebooku, tak občas přepojím na TV)
- internet & práce do školy v podobě Officu a používání nenáročných programů, aplikací
ergonomie, velikost, výdrž:
- uhlopříčka určitě ne větší než 15"! popravdě pokud jsem se v posledních týdnech díval na notebooky, tak na menší 14", ale i 13" (mám dosluhující 17", možná by bohatě stačil 15", ale tím, že mám doma takovou "krávu" tak mám tendenci dívat se v první řadě na ještě menší než 15")
- NUM klávesnice není podmínkou, ale určitě by byla velikým plusem (zvlášť pokud by se jednalo o menší než 15" notebook)
- hmotnost, typ displeje, výdrž baterie moc neřeším, teda pokud notebook neváží jak pytel brambor, displej není zrcadlo a baterku zapomněli dodat :)
konektivita a zbytek:
- používám myš, často využívám usb
- jak jsem již zmiňoval, možnost připojení k TV (na starém stroji používám HDMI)
- plusem budiž i možnost čtení paměťových karet (z foťáku apod)
- dvd, cd jsem do notebooku vložil naposled tak rok zpátky - tzn. mechanika je zbytečná (i když vím, že mechanikou disponuje snad každý 15")
- už s Windows
- co nejméně hlučný
- 500 HDD (spokojím se i s 320, ale takto velký disk mám teď a nestačí mi a například externí disk jsem si ještě nepořídil vše tedy skladuju na HDD:))
- na značce mi nezáleží

- jedna poznámka laika na závěr: známý si také nedávno pořizoval nový notebook, jen byl nemile překvapen, že u nových výrobků "nefungovalo" wifi v malém bytě tak dobře jako u jeho pět let starého notebooku, tak se finance navýšily ještě o zesílení wifi, tak pokud se tomu dá nějak vyhnout (i když se jedná asi o hodně individuální a neovlivnitelnou věc) :)

Předem děkuju za přečtení, případný tip :)
postif
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Leeroy Jenkins 1. 8. 2013 16:54

Lenovo ThinkPad E430 - HDMI, paměťové karty, 14" antireflexní displej, 500GB HDD 7.2k RPM, přes 5 hodin reálné výdrže, Windows v ceně. ;-]

Podle mě nic lepšího nenajdete.
Hezký den přeji!
Leeroy Jenkins
Junior