NB 15-20k

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod karlos19955 9. 8. 2013 20:31

Zdravím a žádám o radu.
V průběhu srpna plánuji kupit nový notebook, protože ten starý již přestává stíhat.
Notebook používám na kompletní balíček Office, Photoshop, Visual studio......
Jinak bych si rád zahrál i nějakou tu novou hru na rozumné detaily (Fifa 14, Gta V, Battlefield 4...)

velikost displeje: asi 15.6
výdrž baterky alespoň ty tři hodiny
za vysokým rozlišením se neženu, stačí mi 1366x768

Hledal jsem a nemůžu se rozhodnout zda by stačil tento http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0000001RMP

nebo by stálo za to připlatit 4 tisíce a koupit tento http://www.alza.cz/lenovo-ideapad-g510- ... 450218.htm

nebo nějaký úplně jiný?

Předem děkuji za radu
karlos19955
Junior

Odeslat příspěvekod beseda.p 9. 8. 2013 20:42

Zdravím, nemyslím si že na tak náročné hry jako je BF4 jehož nároky mi nejsou známy, rozhodně však malé nebudou a GTA 4 je dobré si kupovat notebook, nechceš zvážit raději příplatek a koupit PC?
Každopádně pokud chceš herní dělo tak bych doporučil si snad chvíli počkat na Lenovo IdeaPad Y510p, koukni na Lenovo blog.

Pěkný páteční večer ;)
Acer Aspire TimeLineU M3, i5, 4GB DDR3, GT640M, 128 GB SSD
Acer Travelmate 5760g, i5, 4GB DDR3, GT630M, 750 GB

„Dokonalosti je dosaženo ne v okamžiku, kdy již není co dodat, ale tehdy, nezbývá-li nic, co bychom mohli dát pryč.“ Antoine de Saint-Exupéry
beseda.p
Junior

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 9. 8. 2013 21:24

tvůj dotaz má jednoduchý řešení...

potřebuješ konzoli, jelikož ve výčtu her jsi uvedl jednu, u níž se o PC verzi vůbec neuvažuje...
k bití internetovejch nihilistů jsem už příliš starej, ale za ty roky mně narostl krunýř, o kterej se vždy báječně rozplácnete; takže, mám zůstat čelem nebo?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Odeslat příspěvekod karlos19955 9. 8. 2013 21:51

Uvažoval jsem i o Stolním PC, ale čím dál tím častěji potřebuju počítač přenášet.
Konzoli jsem odepsal úplně, protože potřebuju komplexní "stroj" a ne herní mašinu
Ty hry nejsou podmínka (kromě Fify), pouze jsem nastínil jaký druh her bych si rád zahrál
karlos19955
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 9. 8. 2013 21:59

Y510p je jméno tvého řešení.... A stejně toužíš po herním PC/ konzoly podle toho co píšeš (krom baterky nulové nároky na mobilitu)
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod Leeroy Jenkins 10. 8. 2013 09:17

FIFA patří k něm nejméně náročným hrám, vedle toho BF4 nebo (nepotvrzené?) GTA 5, jsou daleko náročnější hry.

Aktuálně se doprodává Ideapad Y580 s GTX660M, což je na hry do 20k Kč TOP ntb.

Být tebou ale počkal bych na levnější verzi modelu y510p. Bude stát do těch 23k Kč.
Hezký den přeji!
Leeroy Jenkins
Junior

Odeslat příspěvekod karlos19955 10. 8. 2013 12:00

Žádné nároky na mobilitu? Jenom to, že potřebuji počítač přenášet, vylučuje stolní počítač i konzole. :D

Koukal jsem na na to vaše Lenovo - hodně slušnej stroj, ale už je to dost mimo limit. Pokud vyjde nějaká nižší verze, tak zase na něčem bude tratit a pořád bude dražší než g510.
karlos19955
Junior

Odeslat příspěvekod alfah4ns 10. 8. 2013 12:31

Očekává se příchod i5 verze. Kdy, to ale nepovím.

Y580 je na domácí používání OK, dokonce se uchladí. Co tam dost topí, je HDD, teploty kolem 50 u disku nejsou výjimečné. Nicméně, neřešil bych, bude to v záruce, když klekne, tak klekne a data budeš mít určitě zálohovaná.
.
alfah4ns
Ex-moderátor