ntb na práci, do 30 tisíc

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod fandosaur 16. 8. 2013 08:28

Dobrý den, hledám nový ntb na práci.

rozpočet: 30 tisíc
určení notebooku: pracovní - tzn. hodně psaní, photoshop, virtualizace, x spuštěných aplikací. Čím rychleji se spustí, tím líp.
ergonomie: - ntb bude většinu času připojen k externímu monitoru. klávesnici bych rád kvalitní a chiclet, na té se mi píše nejlíp.
velikost: - 15", budu ho každý den nosit, takže čím lehčí, tím líp. Rozlišení bych rozhodně rád FullHD.
odolnost: - už se docela bojím "plasťáků" protože moje vaio po 2-3 letech prasklo všude, kde snad mohlo. Takže ať to vydrží přenášení.
výdrž na baterii: - sice bude skoro pořád připojený k zásuvce, ale čím víc, tím líp. Do vlaku se hodí.
servisní možnosti: - to nevím, reklamaci jsem díky bohu nikdy neřešil a vaio začlo praskat až po záruční době.
konektivita - na 100% VGA. Rád bych HDMI, ale když bude DP, tak hold koupím redukci.
Chci aby tak minimálně 3-4 roky výkonnostně vydržel.

Našel jsem tři ntb, mezi kterými se rozhoduji.
http://www.alza.cz/lenovo-thinkpad-edge ... 435250.htm
Jen se bojím, že moc nevydrží.

http://www.alza.cz/acer-aspire-v7-582pg ... 455873.htm
Tady se bojím, jestli ten procesor nebude moc slabej.

a pak jsem našel tenhle a měli ho tam za 31 tisíc, ale než jsem se rozhoupal, tak už je pryč :-(
http://shop.softcom.cz/eshop/thinkpad-t ... 21378.html

Snad jsem na nic nezapomněl, děkuji za pomoc :-)
fandosaur
Junior

Odeslat příspěvekod Leeroy Jenkins 16. 8. 2013 09:24

Nosit každý den 15tku, no, tvoje volba, osobně bych šel například do T430s :)

Jinak pokud hledáš TOP parametry za nějakou rozumnou cenu, tak ThinkPad Edge E531 + vyměnit za pořádný SSD a bude to ok. Vejdeš se i do rozpočtu.
Hezký den přeji!
Leeroy Jenkins
Junior

Odeslat příspěvekod fandosaur 16. 8. 2013 19:20

Tak jsem se byl na oba dva podívat a mnohem lepší pocit a dojem jsem měl z toho Aceru. Lenovo mi přišlo jak plasťák za 10 tisíc, vůbec se mi nelíbil a ten touchpad taky žádná sláva. Acer vypadal mnohem líp a i na mě tak působil, ale bojím se nedostatečnýho výkonu procesoru.
fandosaur
Junior

Odeslat příspěvekod alfah4ns 16. 8. 2013 20:51

Drobná připomínka, edge JE plasťák za, sice ne 10, ale 13k. Ta vysoká cena je pak jen díky "nabušenému" HW, ale šasi je lowcost. Ostatně je to taky nejnižší model. T je naprosto jinde. Pokud se ti ale TP nelíbí, kukni po HP, jsou solidní.

nepíšeš o hrách, tzn. budeme předpokládat integrovanou grafiku.
HP elitebook 8470p, 8570p, Toshiba Tecra R950, Fujitsu lifebook E733/743/753, Dell Latitude. Z Lenova pak ty Thinkpady T.
Všechny zmíněné mají v základu 3letou záruku, Dell a Fujitsu s opravou násl. prac. den u tebe. Toto lze dokoupit i k ostatním zmíněným, cca kolem 1000kč navíc. (případně delší záruky se dají přikoupit také)
Všechny mají solidní konstrukci uzpůsobenou k častějšímu nošení, ostatně se jedná o pracovní notebooky vyšší třídy.
Se všemi se vejdeš do 30k. Pro VT-X chceš min. core i5. SSD můžeš doplnit do každého, ideálně třeba Crucial M4, nejsou drahé a jeho řadič je bezproblémový. V thinkpadu můžeš použít i mSATA SSD. V ostatních pak klasika 2,5' SATA, pokud bys chtěl kombinaci SSD + HDD na data, lze řešit bazmekem pro druhý HDD místo mechaniky.

Špatně pak není ani jeden zmíněný, takže záleží od preferencích hluk/odolnost, klávesnice/design...A kdyžtak si projdi nějakou tu zahraniční recenzi, výborné jsou na notebookcheck, měří hluk, zahřívání celého těla, a pod. ergonomické záležítosti, které plno recenzentů přehlíží (u nás jsou slušné od Jirky Zimy na notebook.cz). Btw. nezapomínej, že výsledné hodnocení se na notebookchecku pak uděluje s ohledem na zaměření a třídu, tzn. abys nebyl překvapený, že třeba nějaký multimediální plasťák dostal třeba vyšší. Může, ale lepší ntb to nebude :)
.
alfah4ns
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod fandosaur 17. 8. 2013 09:02

Tak co jsem na všechny koukal, tak maj do 30 tisíc maximálně i5, 4GB RAM a rozlišení max. 1600x900. Nevím jestli by to výkonově na pár let stačilo a radši bych FullHD. Lepší už jsou vysoko nad 30k. TP se mi líbí a chtěl jsem ten co jsem našel, ale byl jsem pomalej, bohužel a lepší už jsou tak 36k výš a to je už moc.
fandosaur
Junior

Odeslat příspěvekod Bari007 17. 8. 2013 09:15

Plnohodnotný Ci5 ti přijde pomalý, ale ultrabookový podtaktovaný Ci7 na 1,8 GHz (v tebou odkazovaném Aceru) ti přijde rychlý? A ještě k tomu bez SSD s 5400 rpm diskem? Tvoji logiku rychlosti moc nechápu, promiň.

Vzal bych ProBook B s Ci5, 16 GiB RAM, SSD a rozšířenou zárukou. Vzal bych 14" s 1600x900.
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Kindrman 17. 8. 2013 09:41

Jako alternativu bych tu měl ještě toto HP ale překážkou bude grafika firepro moc užitečná ti asi nebude když ho chceš na photoshop. Ale zpracování je bytelné a procesor máš také i7
http://www.czc.cz/hp-elitebook-8470w-w8 ... 96/produkt
Kindrman
Junior

Odeslat příspěvekod fandosaur 17. 8. 2013 09:45

Já jsem ale neřekl že mi přijde rychlý, právě naopak jsem se ptal jak na tom je, protože to nevím. 14" už mi přijde bez ext. monitoru málo.
fandosaur
Junior

Odeslat příspěvekod Kindrman 17. 8. 2013 09:49

Málo na co? Na zobrazené informace nebo na velikost fontu při daném rozlišení? ono rozdíl 1.5" moc znatelné není. Zajdi si někam do showroomu a osahej si 14" uvidíš že to velký rozdíl není. Jinak psal jsi že většinu času bude připojen na externí monitor.
Kindrman
Junior

Odeslat příspěvekod fandosaur 17. 8. 2013 10:05

Bojím se že to bude málo, měl jsem netbook a tam jsem musel všechno scrollovat, přepínat, no hrůza.... Ale ok sjedu se podívat do showroomu. Intel grafika stačí na photoshop?
fandosaur
Junior

Odeslat příspěvekod alfah4ns 17. 8. 2013 11:11

Ty se ptas, jak bys v tom Photoshopu nedelal. Na 2D vetsinou staci v pohode.
Ale co ty budes delat, musis vedet prece sam.

8470w je urcite alternativa, je to uz profi workstation. Grafika bude mit certifikaci. Ve
Vymenou zanjizsi vydrz, protoze nejde prepinat.

Externi lcd chces, pokud chces kvalitnejsi barvy.

Latitude se delaji i pod 30k s fhd.
Ram neres, vetsina ntb podporuje min 16GB a ram se da jednodsuse upgradnout bez ztraty zaruky, to stejne SSD, ktere na PS taky chces.

Ohkedne scrolovani, zalezi od rozliseni, ne uhlopricky. Na bezne veci staci vyska 900px, samozrejme na fhd se dela lepe, i kdyz je to uz pomerne male. Plusem budiz to, ze tyto panely byvaji vyssich kvalit nez ty obycejne, nicmene porad to budou TN, pokud chces opravdu dobry pracovni ntb za zyhle penize. /byly i ips, v aceru v3 a sony se v konfiguracich s fhd.../
alfah4ns
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod fandosaur 17. 8. 2013 11:33

Ale dělám na dedikovaný, nevím jak je oproti tomu výkonově integrovaná.
Externí monitor používám, ale aby ten displej byl použitelnej, i když externí není zrovna po ruce.
fandosaur
Junior

Odeslat příspěvekod Kindrman 17. 8. 2013 12:23

Tak použitelný ten display je pro mě (subjektivní pohled) je 14" a HD+ ideál jelikož FHD je na 14" už moc titěrné ale to je každého věc jak to cítí.
Jinak na tu 14" s rozlišením HD+ se ti toho vejde stejné množství jako na 15" s HD+, záleží na rozlišení ne na velikosti displeje.
Kindrman
Junior

Odeslat příspěvekod alfah4ns 17. 8. 2013 13:26

Fhd se dela az na 15.6, tedy u beznych pracovnich stroju.
alfah4ns
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod Majsner 17. 8. 2013 13:50

fandosaur píše:Bojím se že to bude málo, měl jsem netbook a tam jsem musel všechno scrollovat, přepínat, no hrůza....

Děláš si legraci? 10" m*dka ti přišla malá a z toho usuzuješ, že všechno pod 15" je malé? :oboze To bych mohl říct, že jsem měl kdysi ke stolnímu PC 15" monitor a bylo to hrozně malé, takže všechno pod 30" 2560x1600 je malá nepoužitelná m*dka. Koukej se na ty notebooky zajet podívat naživo, jinak to je zbytečná diskuse. :roll:
Majsner
Junior

Další stránka