vyber NB do 18-25 tis Kč

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod tombures1 17. 8. 2013 10:24

Zdravím všechny

Chtěl bych vědět vaše typy na NB, který bych si chtěl koupit. Budu ho využívat více-méně na kancelářskou práci, pouštění filmů, internet atd, hry hrát určitě na tom nebudu

Konfigurace

- displej - 13 až 15 palců, pokud možno lepší rozlišení než 1366x768
- s operačním systémem Windows 7 či 8
- processor a paměti - nebudu hrát hry, ale chci, aby spouštění filmů atd..bylo svižné...
- baterie, grafika karta - není hlavní priorita - bude to spíše na domácí využití
- HDMI, webkamera, aspoň 3x USB vstup podmínka
- podsvícená a numerická klávesnice
- kvalitní materiály
- tichý chod NB !!

DVD mechaniku nepotřebuji - tudíž možnost ultrabooku, jestli se za tu cenu najde dobrý kousek.
Designově se mi líbí notebooky od Apple, ale ty jsou drahé.
Dám přednost tenkému, lehkému, kvalitnímu a designově pěknému kousku.
Nemusí být za 25 tis, když bude jen o chlup lepší než jiný za 20 tis.
Značku nechám na vás.

DĚKUJI a budu se těšit co mi vyberete. :-)
tombures1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Leeroy Jenkins 17. 8. 2013 13:18

ThinkPad Edge S531 - Full HD antireflexní, velká výdrž, i5-3337U, 6GB RAM, 128 GB SSD, 2,2kg

případně lepší šasi v ThinkPadu L430 + dokoupit SSD a například RAM.

Ale myslím si, že jako domácí ntb, který se nebude přenášet a nepotřebuješ ntb s šasi, které prošlo armádníma testama (L430), tak ti určitě bude stačit S531.

EDIT: Teď jsem si všiml, že ta S531 nemá 3x USB, ale pouze 2x. :-|
Naposledy upravil Leeroy Jenkins dne 17. 8. 2013 13:30, celkově upraveno 1
Hezký den přeji!
Leeroy Jenkins
Junior

Odeslat příspěvekod kadliwt 17. 8. 2013 13:28

Jestli se ti libi notebooky od Applu, tak koukni na ceny pro skolstvi, zakladni 13 palcovej Air vyjde na 27 250, coz je sice vic nez tvuj rozpocet, ale hezci ultrabook asi nenajdes
D-O-P-P-E-L-K-U-P-P-L-U-N-G-S-G-E-T-R-I-E-B-E
kadliwt
Junior

Odeslat příspěvekod alfah4ns 17. 8. 2013 13:31

Ujasbi ai, jestli chces full-sized klavesnici i s numerikou /min.15,6' /, nebo mensi a lehci ntb.
Jinak ciste na kancl bych bral spise bezny ntb nez apple, protoze MS Office a neodlehcena klavesnice /apple ma krome velke dratovky vsechny klavesnice zjednodusene vyhozenim nekterych cudliku, ktere se v office hodi/
alfah4ns
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod beseda.p 17. 8. 2013 22:59

Mám dobré zkušenosti s Acerem M3, všechny požadavky co píšeš by plnil perfektně, k tomu by jsi si mohl zahrát i nějakou tu hru a do cenové relace by jsi se vešel bez jediného problému.
Musel by jsi se však spokojit s rozlišením které nechceš a také s absencí podsvícené klávesnice.

Pokud by jsi zase vynechal numerický blok, doporučil bych model M5 s podsvícenou klávesnicí, rozlišení je však zase 1366x768 a 2 USB , měl jsem ho nějakou dobu a mohu objektivně zhodnotit.

Nebo pak ještě menší Toshiba Portégé Z930, ta má lepší antireflexní display, 3x USB, nevýhodou pak rozlišení displaye a absence numerického bloku, musíš zkrátka pokud budeš chtít numerický blok jít do větších rozměrů, min 15 palců.
Acer Aspire TimeLineU M3, i5, 4GB DDR3, GT640M, 128 GB SSD
Acer Travelmate 5760g, i5, 4GB DDR3, GT630M, 750 GB

„Dokonalosti je dosaženo ne v okamžiku, kdy již není co dodat, ale tehdy, nezbývá-li nic, co bychom mohli dát pryč.“ Antoine de Saint-Exupéry
beseda.p
Junior

Odeslat příspěvekod Loader 18. 8. 2013 07:21

ThinkPad L430 nebo ProBook 6470b.

Dokoupíš SSD a rozšířenou záruku.
Loader
Junior

Odeslat příspěvekod tombures1 18. 8. 2013 08:43

Ahoj, diky za typy
ještě jsem se včera díval a chtěl jsem se zeptat, co by jste řekli na tento model ve srovnání s tím co jste mi doporučili.

Díky

Sony VAIO Fit 15E
tombures1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Loader 18. 8. 2013 10:39

... že porovnávat pracovní NB s lowcost multimedialem je na hlavu. :)
Administrátor fóra MobilMania.cz | Příspěvky odporující pravidlům fóra nahlašujte.
Loader
Junior

Odeslat příspěvekod tombures1 21. 8. 2013 08:37

Libí se mi ThinkPad Edge S531, ale připadá mi 128 GB ssd málo, nemáte někdo alternativu se s podobnými parametry ale aspoň harddisk 250 GB, nebo nevíte jestli je možnost rozšíření harddisku ?
tombures1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Loader 21. 8. 2013 09:19

Varianta s 256 GB SSD - buď moc drahá/nebo se nedělá.

Škoda, že nemá mechaniku ...
Administrátor fóra MobilMania.cz | Příspěvky odporující pravidlům fóra nahlašujte.
Loader
Junior

Odeslat příspěvekod tombures1 21. 8. 2013 09:27

Tak něco jiného nemusí to být SSD
tombures1
Kolemjdoucí