Dell Latitude E6540

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod JimmyFL 7. 10. 2013 12:44

Klavesnice - super (normalne pracuji na klasicke klavesnici od HP)
Monitor - super (matny) [nemam moc s cim porovnavat a vubec se v tom nevyznam, ale kouka se na nej dobre]
Hlucnost - vetrak jede furt a je lehce slyset, obcas ale zni jak startuji stihacka
Bloatware - jen par veci
nebyl dodan s reinstall dvd ale muzete si ho lehce vytvorit pomoci utilitky
Vaha - myslem jsem ze na tom bude hur
zpracovani - nevidim nikde nic co by nedrzelo/nepasovalo
konektory - nic moc: 3x usb 3.0, HDMI, VGA, LAN.
Velke minus za zdruzeny jack (vedel jsem ze ho bude mit, ale kdyby si toho nekdo nahodou nevsiml ;))
DVD mechanika je takova plastove nic moc.
Odezva systemu je vellice dobra, uvidime co s tim udela SSD (prijde ve stredu). Boot je diky 8Gb cache na disku srovnatelny s WIN7 na normalnim SSD.
1Tb je rozdelen na 12.25Gb pro recovery partition a 919.22Gb pro system. Volnych po dodani je 881Gb.

Tot prvni poznatky po 4h "osahavani" :)
Brzdy ani vykonem nenahradis...
JimmyFL
Junior

Odeslat příspěvekod alfah4ns 7. 10. 2013 18:51

sežeň si dockinu. ty konektory na těle jsou i tak u těchto ntb brány jako to nejnutnější, aby se člověk mohl napojit na síť, projektor, atd., když je člověk mimo pracoviště.
.
alfah4ns
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod JimmyFL 7. 10. 2013 22:34

Premyslel jsem o ni (byla v nabidce), ale nebyl to "nutny" vydaj. Uvidime jak se bude zit bez ni a kdyz tak si ji dokoupim.
JimmyFL
Junior

Odeslat příspěvekod Whisky 13. 10. 2013 08:26

Withincaesura píše:Mna by ohladom E6540 zaujimal hlavne displej (FHD) a kvalita spracovania.

Viem, ze E6540 ma len jeden uchytok sasi, pricom E6530 ma dva..........

ojjj klucí víte o čem vůbec mluvíte ????

delly řady E65x0 maji základní konstrukci stejnou ... DVA PANTY!!!!!

Podle obrázku z NBcheck je základovka stejné konstrukce tedy předpokládam ze bude ze stejného materiálu vnitřní rám a plášť jako u E6520. A kvalita display? no je jasny že každá várka displays je jiná... holt je potřeba vždy brát nejvyšší nabízený model zobrazvadla.
Porovnání placky se mi spíše zdá ze E6540 bude mít přirozeněnjší nádech, u 6520 v zakladnim nastavení ICC pozoruji spíše do modro-fialova:

E6520

Obrázek

E6540
Obrázek
Proč furt kupovat nový HW? Ten tex?ák jede i na deset let starém kávovaru :-)
Whisky
Junior

Odeslat příspěvekod benes.m 13. 10. 2013 10:22

Ad SSD - určitě by ho bylo možné zasunout v caddy do media bay místo cdrom. Já tam ve své E6430 nosím místo vypalovačky baterku. :-)
I'm not in the condition to fuck. Sehr gut! Sieg Heil!
benes.m
Junior

Odeslat příspěvekod JimmyFL 15. 10. 2013 19:07

Whisky píše:
Withincaesura píše:Mna by ohladom E6540 zaujimal hlavne displej (FHD) a kvalita spracovania.

Viem, ze E6540 ma len jeden uchytok sasi, pricom E6530 ma dva..........

ojjj klucí víte o čem vůbec mluvíte ????

delly řady E65x0 maji základní konstrukci stejnou ... DVA PANTY!!!!!

My vime moc dobre o cem se bavime, ale ty to evidentne nevis ;) Resi se zobacek kterym se viko zavira, ne panty. A E6540 ma opravdu jen jeden, ale vypada v pohode, jako z nejake slitiny (= ne plast :) ) a drzi pevne, vule je minimalni.

Na recenzi jsem nezapomnel, ale zatim jsem nemel cas vubec na nic.

Ad SSD : M500 120Gb mSATA ve WWAN portu v pohode funguje (nakonec 120Gb a ne 240Gb kvuli uspore a protoze "mi to proste bude stacit")
JimmyFL
Junior

Odeslat příspěvekod Withincaesura 21. 1. 2014 10:49

Tak na fórach v angličtine sa posledný týždeň intenzívne rieši problém E6540 s prehrievaním. Neviem, či tomu rozumiem správne, ale Dell oproti predošlému modelu E6530 pravdepodobne nezmenil polohu chladiča, čo u Haswell procesoru spôsobuje nedostatočné chladenie a zníženie výkonu procesora o 1 GHz. Inými slovami model s 4-jadrovým procesorom a dedikovanou grafickou kartou nie je schopný uchladiť vysoký výkon, systém tak zníži frekvenciu procesora, či sa natvrdo reštartuje. Takže procesor s výkonom 2.7 GHz má podľa sťažujúcich sa skutočný výkon len 1.7 GHz.

Problém sa prejavuje u tej prvej konfigurácie, čo bola (už sú aj s i5 procesorom a bez dedikovanej grafiky) a na fóre ho potvrdilo viacero užívateľov. Stroje chcú hromadne reklamovať, sú samozrejme pekne naštvaní.

Podľa jedného z nich Dell u E6540 šetril na vývoji, pretože vraj investuje do vývoja novej rady Latitude F, ktorá by mala prísť tento rok.

JimmyFL, pokiaľ Ti chladič ide stále, jedná sa pravdepodobne o dôsledok tejto chyby Dellu/modelu.

Celá tá vec na Notebook Review začína niekde tu:

http://forum.notebookreview.com/dell-la ... ad-24.html
Dell E6430 / i7-3740QM / 8 GB / 256SSD
Withincaesura
Kolemjdoucí

Předchozí stránka