Bude stačit na CAD, 3DSMax, Cinema 4D, Photoshop?

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod -Bambulka- 30. 1. 2014 21:59

Zdravím, dosluhuje mi 5 let starý Asus N51VN (jeho specifikace v podpisu) a plánuji koupi nového stroje. Studuji architekturu a stavitelství na ČVUT a proto potřebuji, aby noťas zvládal CAD aplikace, 3DS, Cinemu, Photoshop, InDesign... atd. Asusu je při spuštění něčeho náročnějšího ouvej a render nepřichází v úvahu.
Přítelkyni jsem před rokem pořídil (také studuje to samé co já) Sony Vaio S15 a to zpracování z hliníku je luxusní. Jelikož mám značku Sony rád, vyhlídl jsem si její novinku a to Sony Vaio fit multi-flit 15A s procesorem i7 - 4500U, Nvidia GeForce GT 735M 2GB, paměť 12 nebo 16GB (to je volitelné) s SSD nebo Hybridním diskem. Dále je na výběr buď klasický FullHD 15" displej, nebo 2880x1620 15". Tak bych se Vás chtěl zeptat, zda je to OK, mám strach z procesoru, jen 2 jádra, ikdyž dneska počet jader nerozhoduje, a pak s tím větším rozlišení, WIN 8.1 ještě moc dobře nemá vyřešený propojení s jiným monitorem (mám 23" FullHD od NEC) a co jsem kde četl, nějaké přizpůsobení způsobí lehké rozmazání, což je to poslední co potřebuji, když pracuji na grafických věcech nebo se strefuji do čar v nějakém CADu :) Za jakékoliv reakce děkuji a ještě podotýkám, že samozřejmě stolní PC by vyšel levněji a lépe, ale jsem v začarovaném kruhu Škola -> Kolej -> Vlak -> Domov -> Škola a doma má brácha herní PC, takže animace a rendry s hodně sklem, odlesky, světlem a v rozlišení 300DPi můžu vyjet tam. Ještě jednou díky :)
SONY VAIO Fit15A Multi-flip, i7-4500U, GeForce GT 735M 2GB, 16GB RAM, 256GB SSD, 15" 2880×1620 touchscreen, Windows 8 64bit -> CAD aplikace, 3D modeling, grafika.
Phone SONY XPERIA T. ß
-Bambulka-
Junior

Odeslat příspěvekod alfah4ns 30. 1. 2014 22:11

HP 8570w:
http://www.czc.cz/hp-elitebook-8570w-ce ... 43/produkt
proti tomu Vaiu je to naprosto jiná liga.
Co se odolnosti týče, jeden z nej na trhu, certifikovaný HW, na GPU najdeš ovladače na míru pro konkrétní profi SW, grafický výkon v CAD tak trochu někde jinde (výkon v OpenGl s nějakou 735m nesrovnatelný), CPU výkon taktéž, navíc se uchladí i v několikahodinovém fullloadu, přičemž bude zvrchu jen vlažný, více než FHD je na 15' pro CAD blbost, ty programy mívají dost specifické prostředí, které na toto v mnoha případech nemusí být připraveno.
V základu máš 3r záruku, doporučuji doplatit na servis NBD (cca kolem litru na 3 roky), dá se dokoupit až na 5let.
Prostě, je to notebook konstruovaný přímo na tyto účely, používají se běžně ve firmách, kde se s CAD dělá.

RAM dokoupíš, origo HP moduly jsou jen nepatrně dražší od běžných, notebook sežere 4x8GB RAM (=32) max.
.
alfah4ns
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod -Bambulka- 30. 1. 2014 22:51

Já vím, že bych vždycky mohl mít ještě lepší, právě proto se ptám, jestli tohle stačí (na 3-4 roky). Sony jsem si vybral, protože se mi líbí ta konvertibilní konstrukce a obecně design (hold architekt) Chápu, že ten HP by byla asi lepší volba, ale zase je to docela velký stroj a, ehm, není hezký.. Koukám právě po tenkých a lehkých právě proto, že pro render mám doma stolní. Teď jsem dělal v ArchiCADu jako projekt kulturní centrum s knihovnou a v rámci toho jsem modeloval ve hmotě část města (500x500m zhruba) a zvládl to i tenhle starouš (render jsem jel ale na přítelky S15 a v jiném programu). Ono já sice píšu Cinema, 3DSMax, ale tady jsou dvě cesty, buď si s tím hodně pohrát právě v 3D programu a pak to rendrovat 3 dny, nebo vyrendrovat jednoduchou hmotu se základním světlem a zbytek dodělat v PSku, já jsem na půl cesty... No, rozhodně to ještě promyslím a uvidím, jestli se objeví i jiné názory :) a s tím rozlišením máš asi pravdu, v tom jsem se potřeboval ujistit.
SONY VAIO Fit15A Multi-flip, i7-4500U, GeForce GT 735M 2GB, 16GB RAM, 256GB SSD, 15" 2880×1620 touchscreen, Windows 8 64bit -> CAD aplikace, 3D modeling, grafika.
Phone SONY XPERIA T. ß
-Bambulka-
Junior

Odeslat příspěvekod hnedahlava 31. 1. 2014 08:22

Nechapu podobne lidi, co se vyptavaji ostatnich, kteri ztraceji cas radami a pak si stejne vyberou to, co meli v planu na zacatku.

Jestli Ti vykon Sony dostacuje a libi se Ti, tak si ho kup :roll:
hnedahlava
Junior

Odeslat příspěvekod alfah4ns 31. 1. 2014 08:38

Tenky a lehky ntb na CAD a render...no, jak chces :-)
alfah4ns
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod lama 123 31. 1. 2014 10:07

To Vajco uvaříš :D. Dělám v Inventoru mám Elitebook 8570w a ten je na zátěž stavený, mám vyzkoušeno že vydrží v pohodě několikahodinový full load, CPU i VGA vytížený na 100%. Obávám se že většina normálních notebooků by shořela. Jinak koukni ještě na HP Zbook jsou to takové ztenčené Elitebooky. Kolega ho má a říká že je to OK i když mu dá pokouřit.
NTB: ThinkPad X201
PC: Cooler Master Stacker nVidia edition, Intel Xeon E5506 @3.6, 12Gb ram, Geforce 660+24"FHD+ G400s + G15
TEL: SG S6 + Razr V3i
Vozítko: Rapid Spaceback 1.2 Tsi
lama 123
Junior

Odeslat příspěvekod -Bambulka- 31. 1. 2014 10:39

Chápu, že je to se mnou těžký :D ještě právě koukám na http://www.czc.cz/hp-zbook-14-cerna_2/140630/produkt

ale aby jste mě pochopily, když vidím co utáhne tenhle, tak mi nějako nejde do hlavy, proč bych si měl zase kupovat takovou "krávu" na stůl. A jak říkám na render vůbec nekoukám (a není CAD jako CAD.) Navíc je pak problém s cenou, původně jsem do toho chtěl vrazit max 35, teď možná 40, ale víc ne a když se podívám na to HP tak ok, specifikace super, ale jen 4GB RAM? A já bych zatím neměl na rozšíření.
Phone SONY XPERIA T. ß
-Bambulka-
Junior

Odeslat příspěvekod hnedahlava 31. 1. 2014 10:50

RAM rozsiris za par susni.
Problemem je jak uz tady nekolikrat zaznelo chlazeni u tehle multimedialu.
Navic budes mit problem pri reklamaci, protoze se standartni zarukou muzes byt az 30 dni bez notebooku.
hnedahlava
Junior

Odeslat příspěvekod -Bambulka- 31. 1. 2014 12:56

No, abych pravdu řekl, tak vaše slova asi začínají padat na úrodnou půdu, ale potřebuji asi najít kompromis. Fajn, Vaio asi ne, ale co říkáte na tenhle Dell? http://www.alza.cz/dell-xps-15-stribrny-d483323.htm
jak říkám, potřebuji kompromis, nepotřebuji mobilní dělo, chci něco líbivého (já vím no...) a útlého (zase, chápu co si myslíte).
Phone SONY XPERIA T. ß
-Bambulka-
Junior

Odeslat příspěvekod hnedahlava 31. 1. 2014 13:06

To je stary model s vysokyma teplotama.

Co tohle?
http://www.czc.cz/hp-zbook-14-w7p-w8p/140631/produkt
hnedahlava
Junior