NTB škola, cesty 22kKČ

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod wailord 7. 3. 2014 23:26

Rád bych vás požádal o radu, přišel čas nahradit letitý Asus K50AB, zalíbil se mi Lenovo ThinkPad Yoga, hlavně kvůli možnosti přeložení při cestách do tabletu a používání tam kde se obtížně vejdu s celým ntb. Jinak doma mám stolní PC, nebo alespoň monitor pro rozšíření, takže nepotřebuji nic většího (víc výkoného).

rozpočet: 22000 Kč
určení notebooku - školní nenáročné použití, mimo cesty k dispozici monitor
velikost - malý ntb na přenášení.
odolnost - denní nošení po všech čertech.
Baterie - čim déle tím lépe, alespoň 4 hodiny wifi, dokumenty, internet.
servisní možnosti - nepotřebuji rozšířenou záruku
konektivita - smířil jsem se s absencí ethernetu a miniHDMI.

Můžete tento NTB doporučit, nebo je lepší jiný?
Rád by jsem se ještě zeptal jak jsou na tom aktuální NTB se zahříváním? U K50AB, jsem se celkem spálil (párkrát nejenom obrazně), také ze zkušeností s ním vycházím vybírám menší, lehčí, méně topící ntb :)

Ještě doplním že bych rád koupil tento víkend. (Kvůli akci na alze)
wailord
Junior

Odeslat příspěvekod Leeroy Jenkins 8. 3. 2014 10:11

Asi bych šel taky do Thinkpadu Yoga. Semtam si někdo postěžuje na vrzání, ale uvidíš sám. Objednej na netu a pokud ti to bude vadit, můžeš vrátit.

Teploty má v pořádku tzn. nepřehřívá se a baterie vydrží při zátěži kolem 4.5h, pokud by jsi šetřit a dal minimální jas a nespouštěl extra náročné aplikace, dostaneš se na výdrž přes 6 hodin.
Hezký den přeji!
Leeroy Jenkins
Junior

Odeslat příspěvekod wailord 8. 3. 2014 11:57

Ještě by jsem se zeptal, ač co se výkonu mě moc otázky netrápí, tak 4GB RAM mi přijdou trochu málo, mám to již u aktuálního ntb a moc volného prostoru nezbývá, jak na tom jsou win8 se spotřebou ram? Popřípadě máte nějaký jiný názor na kapacitu RAM?
---- Edit:
Ještě bych dodal že užívám intellij, jinak prohlížeč (teda aktuálně kombinace chrome + opera 12.16 je na ram vražedná) + nějaká standardní (nic náročného) kancelář.
Naposledy upravil wailord dne 8. 3. 2014 13:34, celkově upraveno 2
wailord
Junior

Odeslat příspěvekod sheeryjay 8. 3. 2014 12:25

Je nějaký důvod proč nevzít nějaký repas? Třeba nějakou X201 odtud http://www.levnapc.cz/ibm-thinkpad.html?p=3 ? Výkonnostně by měly dostačovat, má to 12", stále ještě 16:10 místo 16:9 a normální klávesnici. Pevné a na přenášení jako stavěné. Kdybych neměl stále funkční R400 tak kupuji okamžitě.

Jen by tedy někomu mohl vadit trackpoint místo trackpadu, ale pro jiné to je výhoda.
sheeryjay
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod wailord 8. 3. 2014 13:27

Hlavně kratší výdrž která je u nového cca. o 1,5h delší. Pak dále nemožnost využít v dopravním prostředku (u ostatních je zábavné vidět jak se lámou aby se s noťasem vešly mezi sedačky, u mě to není cílený jev ;) ) dalo by se vyřešit tabletem, jenže pak padá jakákoliv snaha něco po cestě udělat, takhle by jsem mohl pokračovat alespoň v rozdělané práci.
wailord
Junior

Odeslat příspěvekod wailord 13. 3. 2014 09:26

Tak ho mám, zatím spokojenost, jenom se někam vytratil matný display. :(
wailord
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 13. 3. 2014 10:21

Počkat, X201 s lesklým displejem???
Python.p
Je to rebel!