Nový kvalitní notebook na úpravu fotek a videa

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod paulusconi 14. 3. 2014 17:55

Prosím o radu, jaký kvalitní notebook zakoupit. Přemýšlím o řadě HP ZBook 17 v cenové relaci 50-70 tisíc. Požadavek je kvalitní monitor, šasi a výkon, asi něco takového: HP ZBook 17 C3E55ES.Děkuji za vaše názory.
paulusconi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Python.p 14. 3. 2014 17:59

Víc infa by neškodilo, hledáš IPS a DreamColor ;) a SSD
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod Leeroy Jenkins 14. 3. 2014 18:27

Šel bych raději cestou ZBook 17 [C3E54ES], které je levnější o více jak 10tisíc než model C3E55ES.

Našel jsem akorát rozdíly mezi 8GB vs. 16GB RAM a chybějícím 128 GB SSD diskem.
Koupil bych to samostatně a po koupi osadil, snad s tím nebude problém.

Dle mého názoru 128GB SSD a 8GB RAM navíc nestojí za ten ohromný příplatek (10k+). Jiný rozdíl jsem nenašel.
Hezký den přeji!
Leeroy Jenkins
Junior

Odeslat příspěvekod paulusconi 15. 3. 2014 16:44

Děkuji za odpověď,jde mi o to, že počítačům moc nerozumím a přidání SSD, RAM a sladění se systémem bude v servise taky něco stát, jestli pak není lepší koupit už tu vyšší a seřízenou řadu. Jde mi taky o to aby na noťas byla platná záruka.

-- 15. 3. 2014 17:46 --

Děkuji za odpověď,jde mi o to, že počítačům moc nerozumím a přidání SSD, RAM a sladění se systémem bude v servise taky něco stát, jestli pak není lepší koupit už tu vyšší a seřízenou řadu. Jde mi taky o to aby na noťas byla platná záruka.
paulusconi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Python.p 16. 3. 2014 00:55

Výměnu RAM a HDD ( nevím jak u toho konkrétního modelu) je otázka pár minut, pokud nemáš obě ruce levé. Záruka platí dál, bo se jedná o užvatelský vyměnné věci.

Ovšem otázkou je jestli i toho Zboku nebude fakt lepší SSD s upraveným FW přímo pro tento stroj.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod Majsner 16. 3. 2014 01:41

Výměna HDD za SSD rozhodně není otázka pár minut. Musí se naklonovat data z původního disku na nový a u toho je třeba trochu přemýšlet. Ideální je pak samozřejmě nová instalace čistých Windows, čemuž se ale nevyhneš ani při zachování původního HDD.
Majsner
Junior

Odeslat příspěvekod swarm 16. 3. 2014 13:27

Tyjo, jsem netušil, že je to takový problém. Já to klonuju běžně tam a zpět na různých discích a moc u toho přemýšlet nemusím, pokud dodržím, že se obsah původního disku fyzicky vejde na nový. Stačí na klonování Macrius Reflect a na případné zarovnání bloků Intel Auto Align. S USB 3.0 otázka půl hoďky.
Diagon Swarm - ~460 zrecenzovaných notebooků od 2007
15,6" Acer V15 Nitro - i7-4710HQ, 16GB RAM, 2xSSD, FHD IPS
14" HP EliteBook 840 G5 - i5-8350U, 16GB RAM, 512GB SSD, FHD IPS
14" ThinkPad T400 - C2D T9900, 8GB RAM, 300GB SSD, WXGA+ LED
swarm
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Python.p 16. 3. 2014 13:36

Jak píše Swarm, je to prostě otázka pár minut. Do hodiny se vejdu i s kávou a cigárkem 8-)
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod malcolmX 16. 3. 2014 14:13

Jake panely maji ty ZBooky?

Jak uz tady nekdo psal, s takovym rozpoctem jedine neco jako HP DreamColor s UWVA obrazovou matrici.
malcolmX
Junior

Odeslat příspěvekod karlos00x 16. 3. 2014 14:55

Mas nejaky konkretni duvod nevzit stroj ktery je na praci s multimedii idealni(Apple)?
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod alfah4ns 17. 3. 2014 17:44

Chceš-li špičku co se LCD týče, chceš elitebook s dreamcolor LCD, samozřejmě, má to své výhody (Quadro -> certifikace pro profi prg na práci s grafikou, zvládá se to uchladit i v několikahodinovém loadu, atd...), i nevýhody (těžká mrcha, adaptér velký jak... prostě velký, nic moc výdrž, což je daň za onen displej, 10bit / AdobeRBG by integrovaná GPU nedala).

Nebo pak Apple Retina, s tím, že dostaneš trochu jinak zaměřený stroj (více na styl/design), s vyšším rozlišením, s nižším barevným spektrem, jiným a jinak cíleným OS.
Otázka pak je, jestli ti bude stačit výkon Macu.

Prostě více multmediálně zaměřený ntb vs high-level workstation dělaný na výkon.

A jestli nechceš řešit servisy, vem si záruku Next Business Day on-site, u HP možnost klidně na 5 let vč. náhodného poškození (pády, polití, atd...)
příp. kuknout k Dellu, mám pocit, že ten 10bit IPS displej strkali i do některých Precisionů.
alfah4ns
Ex-moderátor