Ahoj, začal mi odcházet současný Dell Latitude a poohlížím se po novém notebooku. Podle kladů a nedostatků současného notebooku jsem si určil priority zhruba v tomto pořadí podle důležitosti:
- SSD (už mám všude a zvykl jsem si, HDD už rozhodně nikdy)
- IPS display (teď mám TN a je to děs)
- celokovová konstrukce (plast už nechci ani kolem klávesnice)
- otvírání minimálně o 180 stupňů (to mám teď taky a celkem to používám)
- matný display (lesklý jsem nezkoušel, ale nějak mne lehce iracionálně odrazuje)
Jako další bych si ještě asi napsal klávesnici s jednořádkovým enterem, ale dost zásadně to snižuje výběr, takže to asi nebudu požadovat a uvidím, jak si zvyknu - teď jsou stejně na klávesnicích i jiná zvěrstva, tak si člověk nevybere.
Velikost 14 nebo 15 palců, menší není použitelné na několikahodinovou práci, což potřebuju (hm, ani s tou 14 si nejsem úplně jistý). Numerický blok mi spíš vadí, ale už jsem si z ním zvykl žít. Jestli dotykový display nebo ne je mi jedno, spíš bych radši aby ne, ale nijak výrazně mi nevadí. Z hlediska procesoru je to myslím celkem jedno, všechny už jsou dnes dostatečně výkonné. Grafickou kartu považuji za zbytečnost.
Průběžně jsem to sledoval a měl jsem pocit, že nic takového se zatím moc nevyskytuje, ale dnes jsem objevil tohle: Dell Inspiron 14 7437 http://www.zive.cz/clanky/dell-inspiron-14-7437-dostupny-kovovy-luxus/sc-3-a-174961/default.aspx a jsem z toho trochu na vážkách. Splňuje všechno, co jsem napsal, kromě matného displaye. SSD bych si vyměnil, pokud by mi ho nebyli ochotní dodat s tím (což by možná byli). Zatím jsem měl jen Delly, takže by to byla klávesnice, na kterou jsem zvyklý, což je plus, ale zase jsem s posledním Dellem moc spokojený nebyl (Latitude odchází už po 3 letech, to mi přijde moc brzo), což je zase mínus.
Takže můj dotaz je - nevíte někdo o něčem podobném jako je tenhle Dell, co by pro mne mohla být alternativa, kterou jsem třeba přehlédl? Může být i o něco dražší, tak do 30000+DPH, případně i o něco málo víc pokud to bude stát za to.
Díky za rady.