Kovový notebook 14/15 s IPS a SSD do 30000

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod karlos00x 22. 8. 2014 08:39

k tomu dodam: http://lh3.ggpht.com/-Skw8c0Ukhl4/TxqnT ... 25255D.jpg
No a ted babo mudruj, je to plastak? No ja na nem zvenku nevidim krome pantu a zebrovani chladice zadny kov takze by se to asi za plastak dalo oznacit a prece tam vevnitr kov je a drzi jak ... vira.

(bez dovoleni prevzato z http://www.lenovoblog.cz/2012/01/thinkp ... -zive.html )
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod comment 22. 8. 2014 09:59

karlos00x píše:No a ted babo mudruj, je to plastak? No ja na nem zvenku nevidim krome pantu a zebrovani chladice zadny kov takze by se to asi za plastak dalo oznacit a prece tam vevnitr kov je a drzi jak ... vira.

Jo, tak to je podle mojí definice plasťák :-) Jak jsem už psal, s notebookem jsem zatím neměl problém, že by se zlomil, ale že se začal plast zvenku odlamovat. Takže pokud to má uvnitř kov a navrh plast, tak to neberu.

----

Jinak jsem koukal na tu Toshibu a nějak mi na ní vadí různé drobnosti - malý úhel otevření, trackpoint uprostřed klávesnice, nutnost shánět US verzi, atd. Čili to čím dál tím víc vidím na ten Inspiron. V čem ale proti Toshibě prohrává na plné čáře jsou konektory - chybějící VGA bych asi přetrpěl, redukce existuje, ale chybějící RJ-45 mi připadá jako deal-breaker. Jak to v takovýchhle případech funguje, když notebook nemá ethernetový konektor? Znamená to, že vůbec nemá síťovou kartu? Čili jediná možnost USB síťovka? Má s tím někdo zkušenosti? Není to nespolehlivé? Existují USB3 síťovky pro GLAN? (USB2 má tuším limit 480Mpbs, ne?)
comment
Junior

Odeslat příspěvekod alfah4ns 22. 8. 2014 10:29

Hl. dej bacha na případné pády, tyhle rádoby "kvalitní" ntb z hliníku jsou na to náchypnější. Při nárazu vydrží konstrukce plast na povrchu / Mg.Al uvnitř více, plasty jsou pružné, podvolí se, vnitřek zase podrží. Hliník je měkký materiál a zdeformuje se.
Samozřejmě, není plast jako plast. Nějaké např. PBT je úúúúúplně někde jinde než levný PP, apod. Mezi různými plasty jsou několikanásobné rozdíly v jejich pevnosti.
Někdy se používají i směsi plastu s kovem, skelnými, či uhlíkovými vlákny (případ odkazovaného ntb Karlosem), to je pak fajn materiál, který nestudí a má slušné vlastnosti.

ohledně chybějících portů - musíš to brát tak, že ten notebook je dělaný spíše pro nenáročné věci, jako taková domácí multimediální hračka.
Ta Toshiba, HP, E7440, atd. jsou pracovní notebooky, tam by jim to bez potřebné konektorové výbavy, docku, atd. otřískali o hlavu, jsou to ntb na práci dělané na 5 let provozu (mutlimediály 2-3 roky)
s USB/LAN převodníky zkušenost nemám.
Trackpoint/pointstick je standardem u všech top corporate modelů HP/Dell/Lenovo/Fujitsu, takže pokud ho nechceš, musíš jít do lowend/mainstream, či do multimediálů.
Akorát nechápu, čemu to vadí, při psaní to nezavazí.
alfah4ns
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod comment 22. 8. 2014 11:31

Hm, koukám že ho má i ten Dell 7440, takže to asi bude pravda. Musím si ještě nějak víc vyzkoušet, jak se na takové klávesnici píše. Je fakt, že když jsem to zkoušel v rychlosti, tak mi tam nepřekážel fyzicky, ale spíš jen dalo by se říct opticky - tak nějak mne jen štvalo, že tam je. Tak možná bych si zvyknul. 7440 se dá sehnat v rozumné konfiguraci pod těch 30000+DPH, tak možná by to byla lepší volba...
comment
Junior

Odeslat příspěvekod Matysek 23. 8. 2014 12:57

Lepe, nez na 8470p, ktery byl sice kus kovu s velmi neprijemnou hranou a Latitude E7440 az na i7-4600U nic nechybi. Nestudi, nema oklestene smerove sipky a pri nahodnem prejezdu se nespousti asistent ctecky otisku prstu, jako u HP. O neco lepsi je i pointstick vcetne prostredniho na posun. Touchpad nepouzivam a nepouzival jsem, ackoliv u HP byl hodne presny a takovy az moc hladky, ale zadny touchpad mi neni sympaticky (Dell dava Alps).

Da, dokonce je lepsi kupovat Latitude bez SSD s 1920x1080 IPS non touch (nemusis tak shanet kabel do Dell frame pozice) a SSD + RAM si dokoupit. Od Micron/Crucial basti uplne vsechno (2x 8GB DDR3L Crucial, 128GB mSATA M550 + 960GB Micron M500 7mm SATA - vetsinu venkovniho casu se chladi pasivne) do ni nacpes. Jsou lepsi, jak nativni LiteON SSD. IPS je vzdy problem, ktery vyresi 3M privacy filtr za par dollaru. Tim se nevyhoda IPS vymaze a je od toho pokoj. Jedinym oriskem byl fingerprint (Broadcom), az treti kernel 3.14 ho konecne zacal trochu brat. No a Windows? Nevim, ja je nestihl ani nabootovat, protoze ten system letel i s diskem hned po vybaleni z krabice a obhlidky biosu. Zbytek funguje out of box.
Definice moderatora Zive? Zookeeper. Vyhledat zbloudilou ovecku, ustajit, vycesat, nakrmit a zalozit chudince nadaci. Ovecka prece nemuze 5 minut myslet. Vsichni mame povinnost oveckam uvarit, precist pohadku a prispet do nadace.
Matysek
Expert

Odeslat příspěvekod comment 28. 10. 2014 18:49

Ještě jednou bych oživil tohle téma, protože jsem se konečně rozhoupal si ten Inspiron koupit. Buď tenhle 14", nebo větší 15" v plus mínus stejné konfiguraci (úplně stejná se nedělá). Rád bych si ho ale nejdřív prohlédl, jak vypadá. Zvlášť ten lesklý display mne trochu děsí, takže do něj nechci jít bez toho, abych ho aspoň viděl, když už ne vyzkoušel. A kdyby byla možnost porovnat naživo s tou 15", tak by to bylo úplně nejlepší.

Jenže - kde? Vítě někdo o něčem, kde se dá Inspiron prohlédnout? V Alze nějaké Delly vystavené mají, ale spíš ty menší. U autorizovaného prodejce Dellu mne slušně poslali do háje, že nabízejí jen profesionální modely. CZC Delly vystavené vůbec nemá.
Napadá někoho něco? Je mi blbý si objednávat notebook jen na vyzkoušení s tím, že dopředu vím, že ho do 14 dnů budu vracet, to mi nepřidá moc fair k prodejci, používat ho jako půjčovnu...
comment
Junior

Odeslat příspěvekod karlos00x 28. 10. 2014 19:57

TS bohemka?
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod comment 3. 11. 2014 22:10

Díky za tipy na FSC, vypadají zajímavě, ale opravdu jsou kovové? Podle obrázků se zdá, že spodek základny je plast...

Jinak TS Bohemia by měla mít na prodejně v Praze vystavené Delly? Díval jsem se na jejich stránky a nijak mi to z nich neplyne, tak jsem se jen špatně díval?
comment
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 3. 11. 2014 22:14

Ono to nemusí být kov, dnešní moderní plasty na tom mohou být lépe jak obyčejný dural (příklad)
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod karlos00x 3. 11. 2014 22:18

ja nevim, jen me to napadlo jako jeden z vetsich eshopu.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod alfah4ns 3. 11. 2014 22:21

Btw.obycejne PBT-GF20 snese vetsi napeti, nez bezny hlinikovy matros /jako napr.AL99.5/. Ale! Ten hlinik klidmr vydrzi vice, proste tim, ze se zacne deformovat, v nem vznika soucasne mensi napeti. A ze jsou i plasty,kere by tomu kovu daly na zadek, je tez pravda.
Jinak treba horcikove slitiny jsou cca 2-3x pevnejsi, ale zase krehci, ve vysledku, sasi z levneho hliniku se po vetsim narazu nevratne deformuje, MgAl drzi, drzi, drzi, pak rovnou praska.

Na to, ze to je kovove a proto frikulin, bych nespolehal, jsou ntb vypadajici plastove a vydrzi pad z nekolika metru a zahrabani v pisku. Hod na kachle hlinikovy ultrabook se sklem pres displej a muzes mu zamavat.
Takze jen o matrosi to neni a zpracovani lifebooku vyssi tridy bych se nebal, i prisny notebookcheck je chvali.
alfah4ns
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod Python.p 3. 11. 2014 22:24

A nebo vydrží když si na ně stoupne borec co má přes metrák....
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod yeaah 5. 1. 2015 15:50

Nazdar,

poradte po jakem notebooku se podivat v Americe v teto podobne cenovce, ale spis i nizsi. Uvazoval jsem i o necem 2v1, ale nevim na kolik bych to nakonec vyuzil..
Tak spis naky slusnejsi vykon, hezci zpracovani, mensi nez 13" nechci. Abych si na to zahral Mafii II a mozna GTA IV :D.. Jinak spis na nakou praci s fotkama a videem. Diky moc :mrgreen:
yeaah baby!
yeaah
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Python.p 5. 1. 2015 16:27

CO ?

Python.p
Je to rebel!

Předchozí stránkaDalší stránka