Notebook na hry, filmy, střih videa, 17"+, 25.000 Kč

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod alfah4ns 8. 10. 2014 21:42

ad chlazení: google "ntb xyz notebookcheck" a kukni na jejich recenze, neřeš jazyk, pochopíš to, případně translator (s tím, že třeba z DE je vhodnější přeložit do ENG), v těch recenzích řeší VŠE.
(jak uchladitelnost jako takovou (throttling ano/ne, atd), tak i třeba povrchové teploty, atd...)
.
alfah4ns
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod Signature 8. 10. 2014 21:47

Dobrá tedy, ke koupi se chystám nejspíš až za pár týdnů, tak třeba se ještě něco objeví a nebo se podívám jak si nějaké NB stojí v recenzích. Všem ještě jednou děkuji za rady! Kdybyste měli nějaký neodolatelný tip, jen do mě!
Signature
Junior

Odeslat příspěvekod C3luar 8. 10. 2014 21:59

Pozeraj, máš možnosť výberu.

alfah4ns a pod. to povedali v základe dobre a rovnako ťa naviedli na podobnú cestu ako som sa snažil ja. Výber je na tebe, ty sám musíš vedieť čo vyžaduješ, čo chceš, koľko si ochotný investovať.

Ja som napríklad človek čo okrem overených značiek (ale to hovorím o svojom názore, sympatiách a skúsenostiach ... samozrejme pozitívnych, nie všetci ich môžu mať) vyberá aj na základe toho čo skutočne využijem a potrebujem. Tj. nemusím mať v NB najvýkonnejšiu GK pokiaľ jej využitie nie je pre mňa prioritou ale dám prednosť lepšiemu spracovaniu NB, klávesnice, displej atď.

Je to podobné ako keď si kupuješ nap. auto s ktorým budeš buď každý deň chodiť do práce alebo bude 99% v garáži a pôjdeš s ním v sobotu na nákup. To je potom nejaká forma komfortu, spracovania, dizajnu, spoľahlivosti atď. zbytočná.
---------------------------------------------------------------
NB:
>Toshiba Satellite P50B (new 2014)
>Toshiba Satellite A-300 (6 years and still run ...)
>Toshiba Tecra A8 (sweet dreams)
Mob: NOKIA Lumia 625
Auto: Ford Fiesta (MK6)
C3luar
Junior

Odeslat příspěvekod m.kv 8. 10. 2014 22:11

Jo pokud máš čas, tak vybírej v klidu, hlídej "předvybrané" typy, ale pozor, pokud narazíš na kousek co tě zvedne ze židle, neváhej a kup hned, pokud budeš čekat na slevu, tak se dočkáš tak max. 1-2 k mínus a pak bude konkrétní typ pryč, když to převedu na sebe, tak pokud jsem zadal G750JS naskočilo víc modelů, ale ten můj konkrétní byl pryč za týden a musel jsem koupit vrácenej kus a doufat, že bude dobrej. Výrobci prostě dodaj určitej počet na trh a pak už nahrazujou dalším modelem. Bohužel trh ČR není dost velkej pro případnou snahu o dodání další várky. Jinak jak píše C3luar - musíš si stanovit priority, pokud hry, tak co nejlepší grafiku, pokud přenášení, tak koukáš po zpracování.

--------------------

edit: ad chlazení - někdy výrazně pomůže kvalitní chladící podložka, ale u některých typů si ani neškrtne - záleží na konstrukci, pokud je dole jenom kus plastu, bez nasávání, tak je zbytečná, pokud je dole "cedník" je vliv velký ;-)
m.kv
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod rasca25 9. 10. 2014 07:16

c3luar zase meleš prkotiny najväčšieho rangu .....

C3luar píše:Nitro napríklad je NB ktorý je čistý multimediálny NB. Výbava je za dané peniaze samozrejme u týchto typ. skvelá ale na úkor opäť spracovania a pod. pre niekoho podstatný faktor a pre niekoho nie. Sú NB ktoré majú výkonné a moderné komponenty , slušné a kvalitné spracovanie a vďaka tomu aj rozumné chladenie.

FAKT nemel o necem o com nemaš nejmenší páru
na ukor spracovaní ?
Nemajte predsudky, ale overujte ich.
rasca25
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 9. 10. 2014 07:35

Ano na úkor zpracování, porovnej s HP 850, Dell Lattitude nebo třeba Lenovo T.... Za stejný love méně výkonu alebto zpracování.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod rasca25 9. 10. 2014 07:58

notebook ktorý má výkon, ale stráca na spracovaní je neco takového, že se ti prohne když ho chytíš za roh, prohýba sa v klávesnici, nasledne navažu na jeho chlazení, nestíha, deláš na tem vajíčka a proste neco takoveho, takto to je interpretované, jako keby to byl nejakej starej MSI ntb ala GX610 jestli pamatas

za tuhle cenu v tejto triede a v týchto požiadavkov je fakt nitro nejlepší volba, konstrukce pevná, chlazení je fakt skvelé, jedina výčitka a zároven pre niekoho plus je konstrukce displeje, je fakt tenká, dovolím si to prirovnať k ultrabookom, jenže je to plast sice tvrzenej, ale plast a pochopitelne když zatlačíš na to víko, tak se display prohýba, jenže kdy to múže vadit ? v prípade že to každodenne prenášaš, lenže na to nie je vôbec tento ntb určený
rasca25
Junior

Odeslat příspěvekod C3luar 9. 10. 2014 09:10

rasca25: ... škoda diskutovať, Python.p to pochopil a napísal ti tak ako som to myslel. Ty najprv argumentuješ že nemám páru, pričom vôbec nevieš čo mi prešlo rukami a potom napíšeš sám že sa prehýba kryt displeja a pod. O tom presne som hovoril napríklad. Práve tam je cítiť tú cenu nakoľko toto nebude vadiť človeku čo mu to bude ležať 90% na stole a 10% sa bude voziť v aute ...
---------------------------------------------------------------
NB:
>Toshiba Satellite P50B (new 2014)
>Toshiba Satellite A-300 (6 years and still run ...)
>Toshiba Tecra A8 (sweet dreams)
Mob: NOKIA Lumia 625
Auto: Ford Fiesta (MK6)
C3luar
Junior

Odeslat příspěvekod rasca25 9. 10. 2014 10:01

c3luar + ti chýba súdnosť, ale už to je offtopic

signature pro to čo píšeš je nitro vhodné, otázkou je, či sa znížiš požadavek ohledne displaye, alebo počkáš na nečo lepšího s 17tku rozmerom
rasca25
Junior

Odeslat příspěvekod Signature 9. 10. 2014 10:29

Celkem jsem o tom přemýšlel a ta 15-ka by mi asi ani nevadila. Takže jsem ochotný hledat klidně i v tomhle rozmezí.
Signature
Junior

Předchozí stránka