chci si koupit nový notebook pro úpravu fotografií a první myšlenkou byl MacBook Pro Retina s dedikovanou grafikou. Na MBPr jsem si již vyzkoušel úpravy fotografií a byl jsem nadšen, jak rychlostí zpracování náročnější akcí, tak UI/UX Yosemite. Přátelé, co Apple mají, doporučují jedině Apple. Ale má smysl dát 70 000,- za Apple, co když dostanu stejně nebo víc z jiné značky, třeba za poloviční cenu?
Jaké jsou mé požadavky na NTB?
Notebook používám jako jediný stroj na úpravu fotografií a vše ostatní, mám jej skoro všude s sebou a nějaká ta výdrž na baterii a nízká hmotnost by byla výborná. Možnost doplnit RAM až na 16GB je nutností. Dedikovaná grafika nVidia je nutností, byl bych víc než rád za to, aby mi stroj vydržel alespoň 5 let (aktuální NTB stále drží

Na značce mi nezáleží (ikdyž mám jisté výhrady k ASUS, ACER a SONY. Ale možná už jsou za ta léta jinde) a to je důvod, proč se chci zeptat, jaký mi prosím doporučíte notebook na úpravu fotografií s požadavky výše? Přistupuju ke koupi věcí prakticky a když bych dostal lepší nebo přinejmenším stejné parametry v levnějším těle, zbylá investice může jít do další techniky.
Cenový strop je tedy 70 000,-, ale nemusí být naplněn.
Díky, za tipy, komentáře, názory, doporučení