Notebook na úpravu fotografií do 70k

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Jiří Bednář 27. 12. 2014 21:49

Zdravím,

chci si koupit nový notebook pro úpravu fotografií a první myšlenkou byl MacBook Pro Retina s dedikovanou grafikou. Na MBPr jsem si již vyzkoušel úpravy fotografií a byl jsem nadšen, jak rychlostí zpracování náročnější akcí, tak UI/UX Yosemite. Přátelé, co Apple mají, doporučují jedině Apple. Ale má smysl dát 70 000,- za Apple, co když dostanu stejně nebo víc z jiné značky, třeba za poloviční cenu?

Jaké jsou mé požadavky na NTB?
Notebook používám jako jediný stroj na úpravu fotografií a vše ostatní, mám jej skoro všude s sebou a nějaká ta výdrž na baterii a nízká hmotnost by byla výborná. Možnost doplnit RAM až na 16GB je nutností. Dedikovaná grafika nVidia je nutností, byl bych víc než rád za to, aby mi stroj vydržel alespoň 5 let (aktuální NTB stále drží :-) ). Displej min. FULLHD, IPS není podmínkou, na tuto práci je EIZO, ale potěší. A do teď jsem používal matný displej, tak budu rád za matný, nebo alespoň antireflexní. Jestli bude v NTB MS OS je mi jedno, stejně půjde komplet pryč a dal bych tam čistý W7Pro (W8.1 neznám, nevím, nemám názor - jedou na něm aplikace líp?). Místa pro 2 disky nutností - dal bych tam SSD na systém a HDD na data. K technice se chovám slušně a tak mi dosavadní NTB (HP EliteBook 8530w) vydržel 5 let, ale taky to není plasťák (subjektivní názor). Rozměry 14-16'.

Na značce mi nezáleží (ikdyž mám jisté výhrady k ASUS, ACER a SONY. Ale možná už jsou za ta léta jinde) a to je důvod, proč se chci zeptat, jaký mi prosím doporučíte notebook na úpravu fotografií s požadavky výše? Přistupuju ke koupi věcí prakticky a když bych dostal lepší nebo přinejmenším stejné parametry v levnějším těle, zbylá investice může jít do další techniky.
Cenový strop je tedy 70 000,-, ale nemusí být naplněn.

Díky, za tipy, komentáře, názory, doporučení :-)
Jiří Bednář
Junior

Odeslat příspěvekod lama 123 27. 12. 2014 23:46

Rada je HP Elitebook s Dream Color displayem profi grafikou, dokovací stanice pořádný monitor a rozšířená záruka.
NTB: ThinkPad X201
PC: Cooler Master Stacker nVidia edition, Intel Xeon E5506 @3.6, 12Gb ram, Geforce 660+24"FHD+ G400s + G15
TEL: SG S6 + Razr V3i
Vozítko: Rapid Spaceback 1.2 Tsi
lama 123
Junior

Odeslat příspěvekod m.kv 27. 12. 2014 23:48

Sice o tomhle segmentu nevím moc ale doporučovat herní msi je fakt úsměvné :lol:
Snad se to nestrhne ve flame jabka vs zbytek - podíval bych se po nás nástupci předchozího notebooku
m.kv
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod Jiří Bednář 28. 12. 2014 00:29

lama 123 píše:Rada je HP Elitebook s Dream Color displayem profi grafikou, dokovací stanice pořádný monitor a rozšířená záruka.

EliteBook je nahrazený ZBookem, ale ta váha je prostě problém.

m.kv píše:Sice o tomhle segmentu nevím moc ale doporučovat herní msi je fakt úsměvné :lol:
Snad se to nestrhne ve flame jabka vs zbytek - podíval bych se po nás nástupci předchozího notebooku

Já šel podle parametrů. Je rozdíl, když budu pracovat na herním stroji, než na businessovém modelu?
Jiří Bednář
Junior

Odeslat příspěvekod lama 123 28. 12. 2014 00:37

Jo Zbooky jsou teď místo nich ale nejsem si jistý jestli u nich je ten dream color. Osobně používám Elitebook kolega má Zbook obojí je super. Dokovací stanci jsou kompatibilní. Hmotnost no beru jsou to trošku větší váhy. Business stroj zaručuje nějakou uroveň zpracování a hlavně možnost rozšířené záruky doku šifrování atd.
PC: Cooler Master Stacker nVidia edition, Intel Xeon E5506 @3.6, 12Gb ram, Geforce 660+24"FHD+ G400s + G15
lama 123
Junior

Odeslat příspěvekod m.kv 28. 12. 2014 00:50

Je to na práci. Částé přenášení. Tudíž ne plast a ne herni grafiku, ale profi. Tim pádem výběr musí směrovat na business modely. Odpovídající možnost docku a servis. Nic z toho MSI nenabízí. Nic proti nim - jen maj jiné určení.
Pro tazatele: kontaktuj swarma - prošlo mu toho co se týče notebooků rukou hodně

Edit: až teď jsem si všiml, že tazatel a ten co doporučil MSI je ta sama osoba - sry
m.kv
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod Jiří Bednář 28. 12. 2014 00:52

Dok nepoužívám a záruka se např. u Mironetu dá rozšířit. Šifrování nepoužívám. To MSI jsem zvolil jako ideál, z toho co jsem napsal.
Jiří Bednář
Junior

Odeslat příspěvekod m.kv 28. 12. 2014 01:00

Jako jsou to tvoje peníze. Pokud už jdeš po herním notebooku tak už aspoň z MSI řadu GT a nebo Asus Rog G (ten osobně mám - G750 JS + 240 GB SSD - ale jako pracovní stroj si to neumím predstavit)

edit: co ti vadí na původním ntb? 5 let vydržel - to něco znamená - nedělej si iluze, že jakýkoliv "herní" NTB dá 5 let denního používání - a to ani Alineware, nebo skládačky od Eurocomu, nebo jak se různě jmenují (Goldmax apod.) o tom, že by to samé vydržel i ten Apple silně pochybuji (no flame pls) -
ad šifrování: - pracovní stroj - co když ti ho někdo klofne - ty data nemaj cenu? to by bylo první, po čem bych šel, kdyby mě o živilo
Naposledy upravil m.kv dne 28. 12. 2014 01:17, celkově upraveno 2
m.kv
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod lama 123 28. 12. 2014 01:05

Jestli tě to živý tak pořádnej konstrukčně super stroj s pořádnou zárukou rovnou u výrobce. S profi grafikou atd. a ne plastovou herní sra***
lama 123
Junior

Odeslat příspěvekod Jiří Bednář 28. 12. 2014 01:40

Jen tak ze zajímavosti, narazil jsem na tento ultrabook: http://www.czc.cz/ultrabook-asus-zenboo ... 80/produkt Co si myslíte o něm? (13'' je málo, tak si ho kupovat nebudu)
Jiří Bednář
Junior