Aktuálně používám notebok Asus U47A (i7 2640M 2,8 GHz, 4 GB Ram, 750 GB Disk)
Z hlediska parametrů jako je rozlišení (nepotřebuju větší), hmotnost (nepotřebuju nutně nic extra lehkého, dlouhé cesty s tím nikam nechodím), integrovaná grafika mi stačí (hry nehraju) a podobně mi stále i dnes vyhovuje, ale řeším co v blízké budoucnosti, zda se mi vyplatí investovat do úplně nového kousku nebo je tento stále dost výkonný a stačí ho vylepšit
Představa vylepšení
Doplnit další 4 GB ram - při hodně otevřených oknech prohlížeče a do toho word atd. vidím, že je využití téměř naplno
Místo mechaniky dát SSD - stačí mi jen malá kapacita opravdu jen na systém, doma mám externí disk 1 TB a těch 750 GB pevný disk v tom stále zůstane, takže místa dost
mechaniku vložit do externího rámečku - je to takto možné jí jakoby předělat na externí a v případě potřeby připojit jen přes usb?
možná nová baterie - má smysl kupovat baterii slibující vyšší kapacitu nebo jsou to hodnoty nesmyslné a raději jít po orignále?
Druhá varianta je tento notebook posunout dál v rámci rodiny a pořídit si úplně nový
Je ten procesor stále dobrý, že se vyplatí vylepšit ten kus nebo raději koupit nový stroj?
díky za rady