Zdravím všechny,
přišel čas na výměnu notebooku, protože můj 5 let starý Elitebook už přestává stačit.
Do počítače bych chtěl investovat mezi 25 - 30k, dá se dostat i lehce nad, samozřejmě i pod tuto cenu.
Mé požadavky: 15,6'' displej
numerická klávesnice
vysoký výkon
Kvalitní Wi-Fi přijímač (často mám počítač v místech s horším signálem)
Rád bych vyloučil počítače s horším jasem obrazovky, pro mé použití se hodí spíše možnost nastavení co nejvyššího jasu.
Využití počítače bude všestranné, počítač bych chtěl využívat při studiu jak na psaní prací, tak na hraní her (i těch náročnějších na výkon). Nicméně na žádná stříhání videa a složité výpočty počítač využíván nebude.
Největší problém mám s tím "vysokým výkonem". Co bych si představoval je například https://www.alza.cz/acer-aspire-v15-nit ... .htm#popis . To už mi přijde celkem dobré. Nicméně se prodává i jeho slabší verze s procesorem i5, za nějakých 22 tisíc. https://www.alza.cz/acer-aspire-v15-nit ... 356624.htm .
Chtěl bych se zeptat vás, jak moc ten rozdíl v procesoru (a dalších věcech) asi bude znát, jestli se vyplatí těch 8 tisíc připlatit?
Dále jsem v recenzích četl, že výkon je dobrý na to, "jak je počítač tenký". Počítač nepřenáším denně a když už, převezu ho většinou autem. Takže mi nejde o to aby byl lehký, ani extra tenký. => nechce se mi připlácet za to, že počítač je tenký a celkem lehký, když bych mohl koupit "silnější a těžší" za nižší cenu.
Nejsem rozhodnutý přímo pro tento počítač, rád bych, kdybyste mi doporučili i jiné, s vysokým výkonem, za podobnou cenu.
Dále se chci zeptat, jestli v dnešní době ještě rozhoduje značka? Máte s nějakou značkou opravdu špatnou zkušenost a už byste si od nich počítač nekoupili? nebo stačí koukat na parametry a značka roli nehraje?
Děkuju za Vaše příspěvky!
edit:
Co by se mi ještě líbilo je SSD disk, ale není podmínkou. Také nechci počítač pouze s SSD diskem (např. 256GB). Kombinace SSD + např. 1TB disk mi přijde vhodnější. Nyní mám na PC cca 220GB místa a často se mi stává, že paměť celou zaplním.