Od roku 2011 spokojeně používám HP Mini 5103 (https://www.alza.cz/hp-mini-5103-d184206.htm). Bohužel začíná odcházet a tak se poohlížím po náhradě. Bohužel nemohu na nic kloudného narazit, tak se obracím s prosbou o tipy a doporučení.
Notebook používám zejména pro kancelářskou práci (Word, Excel), přístup k internetu, občasnou jednoduchou úpravu fotografií (zmenšování, výřezy atp.), a přehrávání filmů. Výkon pro hry je mi lhostejný (nehraju je). Jelikož příležitostně musím používat staré programy ještě pro DOS, měl by výkon stroje postačovat i na virtualizaci (výkon v ní nemusí být ideální, nicméně použitelný).
Od notebooku požaduji zejména:
- vysokou mobilitu (velikost displeje ideálně 11,6", maximum 13,3"), hmotnost do 1,8 kg
- dlouhou výdrž na baterii (minimálně 8 hodin při kancelářské práci, lépe déle)
- uživatelsky vyměnitelná baterie
- velmi dobrou klávesnici (ta hu HP mini mi naprosto vyhovuje)
- matný displej
- výstup VGA nebo HDMI
- kapacitu disku alespoň 500 GB (preferuji klasický disk před SSD nebo kombinaci klasického disku a SSD)
- čtečku karet
Další vybavení a vlastnosti (čtečka otisků prstů, firewire, RJ45, konvertibilita, 3G/LTE, podsvícení klávesnice, ...) jsou samozřejmě fajn, ale nejsou kritické.
Cena samozřejmě co nejnižší, ideálně do 14-15 tis., ale pokud se ukáže ideální stroj cenově o něco výše, tak je to akceptovatelné.
Z toho co jsem hledal by byl vyhovující HP Pro Book 430 G2, ale rád bych znal další tipy.
Díky moc