Výběr notebooku pro běžnou práci

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Slonik 26. 7. 2015 10:24

Od roku 2011 spokojeně používám HP Mini 5103 (https://www.alza.cz/hp-mini-5103-d184206.htm). Bohužel začíná odcházet a tak se poohlížím po náhradě. Bohužel nemohu na nic kloudného narazit, tak se obracím s prosbou o tipy a doporučení.

Notebook používám zejména pro kancelářskou práci (Word, Excel), přístup k internetu, občasnou jednoduchou úpravu fotografií (zmenšování, výřezy atp.), a přehrávání filmů. Výkon pro hry je mi lhostejný (nehraju je). Jelikož příležitostně musím používat staré programy ještě pro DOS, měl by výkon stroje postačovat i na virtualizaci (výkon v ní nemusí být ideální, nicméně použitelný).

Od notebooku požaduji zejména:
- vysokou mobilitu (velikost displeje ideálně 11,6", maximum 13,3"), hmotnost do 1,8 kg
- dlouhou výdrž na baterii (minimálně 8 hodin při kancelářské práci, lépe déle)
- uživatelsky vyměnitelná baterie
- velmi dobrou klávesnici (ta hu HP mini mi naprosto vyhovuje)
- matný displej
- výstup VGA nebo HDMI
- kapacitu disku alespoň 500 GB (preferuji klasický disk před SSD nebo kombinaci klasického disku a SSD)
- čtečku karet

Další vybavení a vlastnosti (čtečka otisků prstů, firewire, RJ45, konvertibilita, 3G/LTE, podsvícení klávesnice, ...) jsou samozřejmě fajn, ale nejsou kritické.

Cena samozřejmě co nejnižší, ideálně do 14-15 tis., ale pokud se ukáže ideální stroj cenově o něco výše, tak je to akceptovatelné.

Z toho co jsem hledal by byl vyhovující HP Pro Book 430 G2, ale rád bych znal další tipy.

Díky moc
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jmatus 26. 7. 2015 10:49

Takže parametry znáš, tak ne buď líný a najdi si ho sám.
jmatus
Junior

Odeslat příspěvekod FatalError.cz 26. 7. 2015 11:35

Opravdu potřebuješ 500 GB? Protože si myslim, že pevný disk nejvíce zpomaluje notebook. Zkoušel si už někdy pracovat na systému, který je na SSD? Já jsem to zkusil a od té doby si neumím představit, že bych pracoval na HDD.
FatalError.cz
Junior

Odeslat příspěvekod Slonik 26. 7. 2015 13:35

jmatus: jsou věci, které z parametrů nevyčteš a rád bych získal názory ostatních. pokud tě to obtěžuje, tak je mi líto.

Fatal.Error.cz: Díky za názor. Je mi jasné, že SSD jsou o dost rychlejší, ale pokud má klasický disk 7200 ot., tak při kancelářské práci, kterou dělám především nepozoruji moc velký rozdíl. Ta kapacita je pro mě poměrně důležitá, protože do notebooku dost často i stahuji větší množství dat a samozřejmě chci mít na cesty i nějaké portfolio zábavy, což nějaké místo taky zabere. Stávající HP Mini má 320 GB disk a ten je tak akorát (s tím, že bych si uměl představit větší).
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Kolemjdoucí