Ahojte,
prosím o radu. Asi potřebuji vybrat nový notebook. Stávající Acer je velmi pomalý. Což by se sice dalo pravděpodobně vyřešit přeinstalací a výměnou disku za SSD, ale zjistili jsme, že je prasklý "rám", přímo u zapínacího tlačítka, které je takové částečně utopené a já se bojím, že bych nechal nahradit disk a přeinstalovat (což mě bude stát peníze, protože jsem nešikovnej) a pak odejde zapínací tlačítko...
rozpočet - max 25 tisíc Kč, více ani korunu, radši méně
určení notebooku - 80% prohlížení webu a maily, 20% Word a Excel, občasné prohlížení (nikoliv úprava fotek)
ergonomie - nebude připojován žádný externí monitor, klávesnice, nic. K tiskárně připojím přes wi-fi
velikost - 13-14 palců, rozlišení standartní, matný displej je menší výhodou
odolnost - notebook bude přenášen maximálně 5 metrů ke gauči. Nejvíce hrozí polití pitím. Prasklinu na současném notebooku si neumím vysvětlit (ale mám doma dvě malé děti a manželka je podobně jako já, nešikovná).
výdrž na baterie - neřeším, takřka stále připojen do zdi, občas ho mám na gauči, ale jde o max dvě hodiny
V notebooku chci jediný disk, a to SSD. 128 GB by mělo stačit (bude jen systém a office, na vše ostatní jako úpravy fotek apd máme velký počítač), 256 GB by bylo výhodou.
Nějaké Windows, které půjdou zdarma upgradovat na 10. Ne že bych to potřeboval, ale...
CD/DVD mechaniku asi nepotřebnuju. Mám krabicovou verzi Officu, ale předpokládám, že to půjde stáhnout z webu a pak jen použít mé licenční číslo (nebo jak se to jmenuje, nevím přesně, omlouvám se).
Za případnou radu mockrát díky.
Edit: upravil jsem popis rozpočtu