Notebook na filmy, internet - do 20 tisic

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod teplice 24. 10. 2015 21:42

Ahoj,

poohlížím se po notebooku do 20 tisíc (náhrada za acer extensa 5220, do kterého jsem dal 4 gb ram a lepší procesor).

Rozpočet: 20 tisíc
Používání: filmy, internet, ms office
Byl bych rád, kdyby byl full HD a měl větší uhlopříčku
Používat se bude doma, ocenil bych možnost prodloužení záruky, popř. možnost urychlení opravy (není ale podmínka).
Pokud by byl SSD, bylo by to super + OS v ceně.

Notebook upřednostnuji před desktopem kvůli tomu, že nemáme v bytě vhodný prostor pro PC koutek :(

Kupovat bych ho chtěl v datartu, mám tam možnost přes zaměstnance lepší ceny.
Myšpulín: Nevím mě živě moc neříká, byl jsem tam jen párkrát. Když potřebuju něco kolem PC tak se stejně zeptám v garáži, tam se nebojím že mě sjede někdo ve věku mýho syna :-D
teplice
Junior

Odeslat příspěvekod teplice 25. 10. 2015 08:32

Nikdo nic? :)
Myšpulín: Nevím mě živě moc neříká, byl jsem tam jen párkrát. Když potřebuju něco kolem PC tak se stejně zeptám v garáži, tam se nebojím že mě sjede někdo ve věku mýho syna :-D
teplice
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 25. 10. 2015 08:42

Jasný, většina lidí tady je v noci protože nemá nic lepšího na práci.

Zkus si prosím neplést fórum s nějakou placenou podporou. Další problém je že tohle se tu řeší každý den.... Projev trochu iniciativy.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod teplice 25. 10. 2015 09:11

Takhle jsem to vůbec nemyslel :) jsem rád za každou radu.

Vyšly mi 3 favorité - co na to říkáte?

ntb.jpg
teplice
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 25. 10. 2015 09:25

Mrkni bych po něčem co má FHD panel + DVD místo kterého bych dal HDD a místo HDD SSD.

U Edge budeš mít možnost dokoupeni záruky :)
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod karlos00x 25. 10. 2015 09:48

Kdyz to polozis takhle, tak jedine o cem bych premyslel z tech danych je edge. Ideapad je papirova sracka a 17" je prerostla krava
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Vojta_L 26. 10. 2015 10:16

Ahoj, pokud zvažuješ něco, u čeho si můžeš dokoupit lepší záruku, pak bych se zaměřil na ThinkPady od Lenova. V téhle cenovce na řadu E, konkrétně pak na model E550. Nevím, jak to vyjde cenově s tebou zmíněným modelem s i7, ale na jiných eshopech je model s i5 a nižší cenovkou - http://www.czc.cz/lenovo-thinkpad-e550- ... 96/produkt.

Pokud upustíš od NBD záruky, kterou si můžeš k E550 dokoupit, pak bych volil Flex 2 pro, konkrétně v této konfiguraci - http://www.czc.cz/lenovo-flex-2-pro-cer ... 72/produkt.

Vojta, Lenovo Ambasador
Vojta_L
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod teplice 30. 10. 2015 17:19

Díky za názory, ntb jsem pořád nekoupil :) ale zeptám se, není 4GB RAM málo?

Zkusím lépe popsat používání ntb.
Prohlížení netu, pouštení hudby, koukání na filmy. Do budoucna bych byl rád, kdybych ntb mohl připojit přes hdmi k tv.
Chci koukat na youtube v nejvyšším rozlišení, rád bych, aby měl ntb kvalitní repráčky (v rámci možností, je mi jasné, že domací kino to nemůže nahradit).
Pod notebook koupím podložku, abych ho neměl na stole/sedačce, ale aby pod ním něco bylo.
Dále bych byl rád, kdyby měl přístroj podsvícenou klávesnici a kdyby šlo podsvícení vypnout/zapnout, ocenil bych i numerickou klávesnici.
teplice
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 30. 10. 2015 17:33

Ne na nic z toho co píšeš není 4GB RAM limit. Pokud nepužíváš mrzáka Chroma a nemáš zároveň načtených milion videí na YT pak by ale i 16GB bylo málo.

Z toho co píšeš tak Flex 2 pro.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod teplice 30. 10. 2015 17:39

Díky, např. tento doporučovaný Vojtou?
http://www.czc.cz/lenovo-flex-2-pro-cer ... 72/produkt
teplice
Junior