Vyrazeni nefunkcniho LCD u notebooku

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Miroslav Pragl 10. 6. 2016 10:14

Ahoj,
mam tu notebook Acer 3810T s mrtvym podsvetlenim displaye. Zvazuji jeho pouziti napr. jako HTPC.
Rad bych ale zcela vyradil LCD (fyzicky tam muze zustat, ale jde o to, abych nemusel resit prepinani / klonovani LCD na VGA). Mate s tim nekdo zkusenosti? Napr. ze po odpojeni kabliku od LCD je to vyresene?

Intel Mobile Series 4 grafika (LCD, VGA, HDMI).

Dik

MP
Miroslav Pragl
Expert

Odeslat příspěvekod silenyJohn 10. 6. 2016 11:24

Ja som na jednom starom notase jednoducho fyzicky odpojil lcd, pripojil externy monitor, mys, klavesnicu a bez problemov hned startoval na monitore. V systeme sa mi tiez len zobrazoval 1 monitor. Fungovalo to tak v pohode niekolko rokov.
silenyJohn
Junior

Odeslat příspěvekod soban 10. 6. 2016 15:12

Podle mě to záleží na FW v grafice.

V zásadě pokud odpojíš káblík od grafiky k LCD by to mělo fungovat OK, grafika při zapnutí očuchá svoje porty a bude posílat signál tam kde nalezne monitor.

Takže pokud do toho nezasáhne BIOS nebo upravený FW v grafice mělo by to fungovat.

Ovšem to nezjistíš dokud to nevyskoušíš.
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Miroslav Pragl 10. 6. 2016 15:22

Je mi jasne, ze na 100% to muzu otestovat jen ja... ale pokud mi par lidi napise, ze jim to tak zafungovalo, mam impuls se do toho pustit ...

MP
Miroslav Pragl
Expert

Odeslat příspěvekod veigy 10. 6. 2016 15:42

Mám stejnou zkušenost, jen do toho :) v nejhorším to nebude fungovat...
CPU: Intel Core i7 4770k @ 4.2GHz | RAM: 4x4 Crucial DDR3 1600MHz @ 2133MHz | GPU: Sapphire RX 580 8GB | SSD: Samsung 970 Evo 512GB | MONITOR: Dell U2414H + AOC Q3279VWFD8
Dell XPS 13 9343 Touch, i7, 8/256 (na prodej)
veigy
Junior

Odeslat příspěvekod zivan 10. 6. 2016 15:43

Nejrychlejsi by asi bylo odpojit kabely z LCD
https://www.youtube.com/watch?v=stbvx5zmLR4
Motorola Edge 20; HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
zivan
Junior

Odeslat příspěvekod Miroslav Pragl 11. 6. 2016 18:21

Tak kabely odpojeny (z LCD - tam je to lepe pristupne), ale integrovany display je stale detekovan :(

Ve Win mi to samo neva, ale chtel jsem zkusit napr. RemixOS a tam jsem zkousel nekolik kernel parametru, ale marne ... na VGA neprepnu (resp. nezabranim prepnuti na nefunkcni LCD)

No zkusil jsem to... dik za podporu

MP
Miroslav Pragl
Expert

Odeslat příspěvekod m.kv 11. 6. 2016 19:37

Určitě by byl dobrý feedback pro případné následovníky.
m.kv
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod Python.p 13. 6. 2016 09:03

Zkus je ještě odpojit z MB, je možné že to pomůže. Už se mi jednou stalo že ntb to detekoval pomocí toho flexkabelu, jestli tam něco bylo, nebo to bylo na základě nějakého odporu.... Aspoň bych to zkusil.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod Miroslav Pragl 14. 6. 2016 18:39

No prave, to je na kompletni rozborku :(

MP
Miroslav Pragl
Expert